spune nu rasismului nu violentei nu intolerantei n.
Download
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
Holocaust PowerPoint Presentation
Download Presentation
Holocaust

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 22

Holocaust - PowerPoint PPT Presentation


  • 140 Views
  • Uploaded on

Spune NU rasismului NU violentei Nu intolerantei. Holocaust. Familie evreiasca in perioada interbelica. Gradinita evreiasca, Berlin 1934. Copii evrei in Polonia inainte de razboi. Singoga din Nuremberg c. 1890-1900. Distrusa in 1938.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

Holocaust


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
spune nu rasismului nu violentei nu intolerantei
Spune NU rasismului

NU violentei

Nu intolerantei

Holocaust

criminalii
Criminalii

Adolf Hitler

Heinrich Himmler

Goebbels

Rudolf Hoess

Josef Mengele

Adolf Eichmann

dachau
Dachau

Înainte de izbucnirea războiului, prizonierii erau folosiţi atât pentru munci administrative în interiorul lagărului, cât şi pentru diferite lucrări de drumuri sau la cultivarea mlaştinilor de lângă oraş. În timpul războiului, prizonierii au fost folosiţi, în număr tot mai mare, în industria de armament. În 1942 a luat fiinţă o reţea extinsă de lagăre şi comandamente externe în care peste 30.000 de prizonieri lucrau exclusiv pentru industria de armament. Odată cu înmulţirea atacurilor aeriere ale Forţelor Aliate, conducerea nazistă a luat decizia înfiinţării unor complexe de lagăre subterane pentru producerea de armament, avioane şi rachete. Acestea au fost construite în afara Dachau-ului, la Kaufering şi Mühldorf. Condiţiile de muncă şi existenţă ale prizonierilor din aceste lagăre speciale subterane au fost mizere, în special în cazul celui de la Mühldorf, unde lucrau peste 30.000 de prizonieri, majoritatea evrei din Ungaria, Polonia şi Lituania. În timpul războiului, lagărul a fost scena unor meschine omoruri în masă: din octombrie 1941, mai multe mii de prizonieri sovietici au fost aduşi în lagăr şi împuşcaţi. Pe lingă aceştia, mulţi alţi prizonieri, condamnati la moarte de Gestapo, au fost pur si simplu adusi la Dachau doar pentru a fi executati. Un numar mare de prizonieri au murit ca urmare a experimentelor pe care doctorii SS-ului le efectuau pe ei: sub presiune, in regim de frig extrem, experimente cu malarie şi multe altele. Pe lângă cele 30.000 de victime înregistrate oficial în Dachau, aici şi-au dat viaţa mulţi alţi prizonieri, ca urmare a foamei, bolilor, extenuării fizice, maltratărilor şi umilinţelor de tot felul la care au fost supuşi

arbeit macht frei munca te elibereaza
Arbeit macht frei – munca te elibereaza

De astazi incolo, voi nu mai aveti nici un drept. De astazi incolo voi nu mai sunteti oameni. Voi sunteti detinuti! Daca mai aveti ceva bijuterii, scoateti-le si dati-le aici. Fiecare dintre voi va trece printr-un aparat special, va fi iluminat si totul se va vedea! Si pe care vom prinde ca a ascuns ceva, acela va fi spanzurat pe loc!

slide22
Copii supravietuitori din lagarul de la Auschwitz, iesind din baraca copiilor, dupa eliberare, Polonia, dupa 27 ianuarie 1945