Els antibi tics
Download
1 / 8

- PowerPoint PPT Presentation


  • 258 Views
  • Uploaded on

ELS ANTIBIÒTICS. Neus Martínez i Sandra Morant. INDÈX. Què són els antibiòtics ? Quan i com apareixen ? Tipus de antibiòtics Tipus de resistència. Què són els antibiòtics ?.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about '' - alagan


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
Els antibi tics

ELS ANTIBIÒTICS

Neus Martínez i Sandra Morant


Ind x
INDÈX

  • Quèsónelsantibiòtics?

  • Quan i comapareixen?

  • Tipus de antibiòtics

  • Tipus de resistència


Qu s n els antibi tics
Quèsónelsantibiòtics?

Un antibiòticés una substància química capaç, a baixesconcentracions, d'inhibir el creixementd'altresmicroorganismes.

En elsbacterishi podemveure estructures obligades i estructures facultatives. Es poden trobar en qualsevolambient, fins i tot en aquells que per les sevescondicionsfísiques es podria pensar que no

contenencap forma de vidasmes o d'eliminar-los.


Quan i com apareixen
Quan i comapareixen?

  • Alexander Fleming fou el descobridor de la Penicil·lina, primer antibiòtic de la història i el mésimportantfins ara.


Els antibi tics

  • Al setembre de 1928 realitzava diversos experiments en el seulaboratori i en inspeccionar elsseuscultiusabans de destruir-los va notar que la colòniad'unfonghaviacrescutespontàniament, com un contaminant, en una de les plaques de Petri sembradesambestafilococdaurat. Fleming va observar méstard les plaques i va comprovar que les colòniesbacterianes que es trobaven al voltant del fong, eren transparents a causa de la mortdelsbacteris de la placa, i descobríaixí la penicil•lina


Tipus d antibi tics
Tipusd´antibiòtics

B-lactàmics :Un exemple de B-lactàmicsconegut per la majoria de la societat seria l’ Amoxicilina, la Penicilina...

Glucopèptids: Inhibibeixen la síntesi de la paretcel·lular bacteriana. Un exemple de Glucopèptid seria la Vancomicina.

Bacitracina: És un polipèptidsemblant a la penicilina. El fet que el fa importantés que elsbacteris han desenvolupatmenys resistencia davantd’aquestpolipèptid que no pasdavant la penicilina.


Els antibi tics

Tetraciclinas:Actuen sobre la síntesi de proteïnes. Algunsexemplesd’aquests serien : la doxiciclina, la minociclina, etc.

Aminoglucósids: Actúen sobre la síntesi de les proteïnes i provocan errors a la lectura del còdigenètic.Algunsexemplesd’aquesttipus serien : la gentamicina, la neomicina, la trobamicina, etc.

Quinolones: Una de les primeresquinolones que va apareixer va ser l’àcidnalidíxic; ambl’incorporaciód’unàtom de fluor van apareixer les fluorquinolones, permetenaixí el desenvolupament de nousderivatsquímics.


Tipus de resist ncia
Tipus de resistència

  • La resistènciaantibiòticapot ser natural o adquirida. La resistència natural éspròpia de cada família, espècie o grupbacterià. La resistència adquirida és variable i és adquirida per una soca d'unaespècie bacteriana. Aquestaresistència adquirida és la que estudiem al laboratori i informem al clínic. La resistència adquirida és la que pot portar a un fracàsterapèuticquans'utilitza un antibiòticsuposadamentactiu sobre el germen que produeix la infecció.