inleiding ciw 2008 n.
Download
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
Inleiding CIW 2008 PowerPoint Presentation
Download Presentation
Inleiding CIW 2008

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 7

Inleiding CIW 2008 - PowerPoint PPT Presentation


 • 109 Views
 • Uploaded on

Inleiding CIW 2008. A nalysecollege 2. Opdracht 1 “ Eend uit de oven”. Lees onderstaande tekst over het klaarmaken van eend uit de oven In deze tekst zien we een aantal voorbeelden van het gebruik van taal op een creatieve manier (Mulder, 2004, pag 32)

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about 'Inleiding CIW 2008' - akira


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
inleiding ciw 2008

Inleiding CIW 2008

Analysecollege 2

opdracht 1 eend uit de oven
Opdracht 1 “Eend uit de oven”
 • Lees onderstaande tekst over het klaarmaken van eend uit de oven
 • In deze tekst zien we een aantal voorbeelden van het gebruik van taal op een creatieve manier (Mulder, 2004, pag 32)
 • Analyseer de tekst op betekenis vs informatie & koppel dat aan het principe van

redundantie

kerst recept eend met whisky
Kerst receptEEND MET WHISKY
 • Ingrediënten:Voor 6 personen:* een eend van ongeveer 5 kilo * peper en zout* twee grote flessen Schotse whisky* spekreepjes* een fles olijfolie

Bereiding:De eend larderen en de binnenkant inwrijven met peper en zout. De oven 10 minuten voorverwarmen op 180 graden. Een longdrinkglas voor de helft vullen met whisky. De whisky opdrinken geduredne het voorverwarmen van de oven. De eend op een vuurvast schotel leggen en een tweede glas whisky inschenken.Het tweede glas whisky opdrinken en de eend in de oven zetten. Na 20 minuten de oven op 200 graden zetten en 2 glaven vubben met whisky.De glaven opdlinken en de scherven van et eelste glav oplaapen.Nog en nalff glav insjenke en opdlinke.Na en njalff uul de hoven opedoen om deend te sjekkn.Blantwondezalf in de padkamer ganaale en op de povekant van de linkerand toen.Donove hen sgop geve.Twee glave whisiinsjenke en tmiddelste glaf leegdwinke.Do nove opedoen naadatted eerste glaf leeggis en de sjotel vastpakke.De blantwondezalf op de binnekant van de regtehantoen en deent oprape.Deent nog is oprape en met nen nantdoek de bwantwondesalv van deent vege.Ze hande ontvette met visky en tupe ssalf veeroprape.Tkapotte glaazopvege endeent terug in dehove doen.Deheent oprape en dove eerst opedoen.De twwwiede vles biski pedoen en overeindzette.Opstaan van de vjoer ent vetssspek ondrde kast vege.Nog is opstaan van de vjoer en tocj ma blijve zitte.Ze bles op de grondzette.Utde bles drinke wande glave sijn opof kabot.Denove aftette, dooge sluite en omvalle.

De volgende dag de eend aansnijden met het zilveren feestbestek en degusteren met citroen en mayonaise. De hele rest van deze dag de rotzooi in de keuken opruimen en de muren en het plafond schoonmaken. De glasscherven en de lege flessen naar de glasbak brengen en op de terugweg Paracetamol en maagzout kopen.

2 hot media cold media
2. Hot media / Cold Media
 • In zijn tekst bespreekt Mulder de principes van warme en koude media, naar een theoretisch concept van McLuhan (Mulder 2004, pag 46)
 • Geef een korte omschrijving van de begrippen hete en koude media en benadruk daarbij het verschil tussen deze twee
 • Bekijk daarna onderstaande plaatjes (1t/m 8) en rangschik ze van koud naar heet. Geef daarbij een goede beargumenteerde onderbouwing van je keuzes
slide5

1

6

2

4

7

3

8

5

3 informatie gehalte en overdracht
3. Informatie gehalte en overdracht
 • De werkcollege groep wordt in twee groepen verdeeld
 • Van beide groepen wordt 1 persoon naar voren gevraagd (“een vrijwilliger”)
 • Deze personen krijgen allebei een plaatje te zien
 • Daarna nog 2 vrijwilligers vragen (deze moeten tekenen)
 • Daarna moeten beiden groepen om de beurt aan de personen vragen stellen over de afbeelding het plaatje, waarop de vrijwilligers moeten antwoorden (bv alleen met ja of nee om het moeilijker te maken).
 • De 2 andere gekozen vrijwilligers proberen om zo, met hulp van hun groep, zelf een tekening te maken die zo veel mogelijk op het plaatje lijkt
 • Tweede plaatje is veel moeilijker, zelfde oefening