slide1 n.
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
ANIMELE DIN MĂRI ŞI OCEANE PowerPoint Presentation
Download Presentation
ANIMELE DIN MĂRI ŞI OCEANE

Loading in 2 Seconds...

  share
play fullscreen
1 / 13
Download Presentation

ANIMELE DIN MĂRI ŞI OCEANE - PowerPoint PPT Presentation

aiden
113 Views
Download Presentation

ANIMELE DIN MĂRI ŞI OCEANE

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript

 1. ANIMELE DIN MĂRI ŞI OCEANE

 2. RECHINUL » Este considerat principalul prădător al mărilor şi oceanelor. » Nu are oase. Este un peste cartilaginos, are corpul acoperit de o piele aspră care îl protejează de pietre sau corali. » Se hrăneşte cu peşti, foci, chiar cu alţi rechini sau delfini. » Trăieşte în toate mările şi oceanele, cu excepţia celor din zona Antarcticii. Unii rechini trăiesc chiar şi peste 100 de ani. » Cel mai mare rechin este rechinul balenă,care poate ajunge la 18 m lungime şi poate cântări peste 20 de tone, iar cel mai mic este rechinul pitic care ajunge doar până la 25 cm.

 3. Orca este cel mai mare membru din familia delfinilor. Este considerată un animal foarte inteligent.» Hrana principală a orcilor o constituie bancurile de peşti - heringi, scrumbii, somoni, toni, rechini. Mănâncăşi sepii, calmari, mult mai rar, delfini şi foci. » Poate atinge 10 metri lungime şi o greutate de circa 7 tone. Deşi este imensa, ea înoatăcu viteza de 45 km/h.» S-a constatat căorca se obişnuieşte uşor în captivitate şi acceptă apropierea omului, faţă de care manifestă chiar ataşament. ORCA

 4. DELFINUL DELFINUL Este unul din cele mai inteligente si simpatice animale.Traieste in toate marile, urmaruind adesea, in carduri vapoarele.Are dinti pe ambele maxilare.Are 2,50 m. • » Lungimea unui delfin la maturitate depaseste 1,2 metri dar poate fi si mai lung. delfinilor. • » Lungimea unui delfin la maturitate depăşeşte 1,2 metri dar poate fi şi mai lung. Cântăreşteîntre 60 şi 600 de kg. » Delfinul are între 12 şi 200 de dinţi si nu îşi pierde niciunul toată viaţa. » Poate sări din apăşi până la 6 metri. » Delfinul poate privi cu fiecare ochi în direcţie diferită. » Nu se sperie de furtuni deoarece îi place foarte mult marea agitată. » Este foarte jucăuş.

 5. BALENA Cel mai mare mamifer de pe glob, din cele mai vechi timpuri, este balena albastră. Cercetătorii spun că nici cei mai mari dinozauri care au trăit pe pământ nu o egalează în dimensiuni. Balena albastră poate atinge 30 m lungime şi poate cântări mai mult de 100 de tone. Zgomotele pe care le emite sub apă sunt foarte puternice şi se pot auzi de la o distanţă de 800 km. Trăieşte in mările arctice şi antarctice.

 6. BROASCA-ŢESTOASĂ PISICA DE MARE VULPEA DE MARE CARACATIŢA

 7. Caşalotul este cel mai temut dintre prădătorii marini. El atinge lungimi de 20-22 m. Capul enorm,colţuros reprezintă cam o treime din corp. Gura este inzestrata doar pe falca interioară cu 45-56 de dinţi mari, conici, lungi de 20 cm şi cântărind fiecare circa 3 kg. Caşalotul vâneazăîn adâncul apelorcaracatiţe şi sepii, cu care duce lupte grele, ce durează ore întregi. În stomacul unor caşaloţi s-au găsit braţe de caracatiţe de peste 10 m lungime. Ei sunt cele mai zgomotoase animale din lume. Conform unui studiu recent, sunetele emise de aceştiasunt echivalentul unui foc de armă tras la câţiva metri de urechea unei persoane. Traieste in Oceanul Atlantic. Are 10-18m. CAŞALOTUL

 8. DELFINUL DELFINUL Este unul din cele mai inteligente si simpatice animale.Traieste in toate marile, urmaruind adesea, in carduri vapoarele.Are dinti pe ambele maxilare.Are 2,50 m. • » Lungimea unui delfin la maturitate depaseste 1,2 metri dar poate fi si mai lung. delfinilor. • » Lungimea unui delfin la maturitate depaseste 1,2 metri dar poate fi si mai lung. Cantaresc intre 60 si 600 de kg. » Delfinul are intre 12 si 200 de dinti si nu isi pierde nici unul pe intreaga durata a vietii. » Poate sari din apa si pana la 6 metri. » Delfinii pot privi cu un ochi intr-o parte si in acelasi timp cu celalalt ochi privesc intr-o alta directie. » Nu se sperie de furtuni deoarece le place foarte mult in mare agitata. » Sunt foarte jucausi. Jocurile ocupa mult din timpul delfinilor.

 9. PEŞTE-ÎNGER PEŞTI CARE TRĂIESC ÎN APELE MĂRILOR PEŞTE-FLUTURE PEŞTE-ZBURĂTOR PEŞTE-CLOVN

 10. PEŞTE-UNDIŢAR PEŞTE-VIPERĂ VIETĂŢI OCEANICE ARICI DE MARE ANEMONE DE MARE

 11. FOCA CENUŞIE CĂLUGĂR POLARĂ ELEFANT Focile trăiesc în emisfera de nord în apele mărilor şi oceanelor Atlantic şi Pacific.

 12. PINGUINUL MORSA Trăieşte în mările nordice(se mai numeşte elefantul de mare). LEUL DE MARE Trăieşte în Antartica; există 17 specii de pinguini; nu poate să zboare, dar este unexcelentînotător; Se distinge de foci prin urechile ieşite în afară şi înoată folosind înotătoarele frontale.

 13. IUBIŢI ŞI PROTEJAŢI NATURA!