slide1 n.
Download
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
Spune NU violenţei! -- Campanie de prevenire a delincvenţei juvenile-- PowerPoint Presentation
Download Presentation
Spune NU violenţei! -- Campanie de prevenire a delincvenţei juvenile--

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 7

Spune NU violenţei! -- Campanie de prevenire a delincvenţei juvenile-- - PowerPoint PPT Presentation


  • 127 Views
  • Uploaded on

MINISTERUL ADMINISTRAŢIEI ŞI INTERNELOR INSPECTORATUL GENERAL AL POLIŢIEI ROMÂNE INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI GALAŢI. Spune NU violenţei! -- Campanie de prevenire a delincvenţei juvenile--. G alaţi noiembrie-decembrie 2010. MOTIVAŢIE:.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about 'Spune NU violenţei! -- Campanie de prevenire a delincvenţei juvenile--' - abena


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
slide1

MINISTERUL ADMINISTRAŢIEI ŞI INTERNELOR

INSPECTORATUL GENERAL AL POLIŢIEI ROMÂNE

INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI GALAŢI

Spune NU violenţei!

-- Campanie de prevenire a delincvenţei juvenile--

Galaţi

noiembrie-decembrie 2010

slide2

MOTIVAŢIE:

Problematica delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor rămâne în continuare în atenţia poliţiei, în special datorită consecinţelor pe care adoptarea unor conduite antisociale, delincvente le are asupra vieţii tânărului, a familiei sale şi a comunităţii în ansamblu.

Având în vedere diversitatea factorilor care influenţează formarea tinerilor şi multitudinea de situaţii de risc la care aceştia sunt expuşi, uneori fără a deţine minime deprinderi şi abilităţi pentru a le gestiona, este necesară iniţierea unor demersuri de informare, educare şi prevenire interdisciplinare, care să implice toate instituţiile şi organizaţiile cu responsabilităţi în domeniu (familie, şcoală, instituţii de aplicare a legii, organizaţii nonguvernamentale, mass-media etc.).

De asemenea, ţinând cont de faptul că majoritatea infracţiunilor comise de către minori sunt săvârşite în timpul liber, este utilă identificarea şi implicarea tinerilor în activităţi extraşcolare.

slide3

Scop:

Prevenirea violenţei în unităţile deînvăţământ din municipiul Galaţi.

iniţiatori:

  • Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Galaţi
  • Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Galaţi

partener:

Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi

slide4

Deschiderea oficială a campaniei a fost marcată printr-oconferinţă de presă organizată la sediul Centrului de Tineret al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Galaţi; alături de conducerea inspectoratului, au participat reprezentanţi ai autorităţilor locale şi ai instituţiilor cu atribuţii în domeniul prevenirii violenţei în unităţile de învăţământ şi din proximitatea acestora.

Cu această ocazie a fost prezentat programul campaniei ce a constat în organizarea unui seminar având drept temă identificarea de soluţii şi mijloace de colaborare interinstituţională în scopul prevenirii delincvenţei juvenile şi a unui concurs de creaţie artistică cu premii adresat liceenilor din municipiul Galaţi.

slide5

În ziua de 18 noiembrie 2010, Inspectoratul de Poliţie al JudeţuluiGalaţişiDirecţiaJudeţeanăpentru Sport şiTineretGalaţi au organizat un seminar petemasiguranţeiînunităţile de învăţământliceal din municipiulGalaţi.

La aceastăîntâlnire au participatreprezentanţiaiInspectoratului de Poliţie al JudeţuluiGalaţi, InstituţieiPrefectuluiJudeţuluiGalaţi, ConsiliuluiJudeţeanGalaţi, InspectoratuluiŞcolarJudeţeanGalaţi, DirecţieiJudeţenepentru Sport şiTineretGalaţi, DirecţeiGenerale de AsistenţăGeneralăşiProtecţiaCopilului, AutorităţiiTeritoriale de OrdinePublică, Centrului Regional ÎmpotrivaTraficului de Persoane, Centrului de Prevenire, EvaluareşiConsiliereAntidrogGalaţi, precumşidirectoriaiunităţilor de învăţământpreuniversitar din municipiulGalaţişipreşedinteleConsiliuluiJudeţean al Elevilor.

Concluziile întâlnirii au subliniat necesitatea implicării factorilor cu responsabilităţi în domeniu în vederea creşterii gradului de siguranţă în mediul şcolar,

precum şi continuarea în sistem integrat a activităţilor preventive ce vizează educaţia antivictimală şi antiinfracţională a elevilor.

slide6

În vederea implicării tinerilor în activităţi extraşcolare a fost organizat un concurs de creaţie cu premii pe tema prevenirii violenţei în unităţile de învăţământ, care a avut ca grup ţintă elevii liceelor şi grupurilor şcolare din municipiul Galaţi.

Juriul a fost format din reprezentanţi ai instituţiiolor organizatoare, funcţia de preşedinte revenind domnului Viorel Baciu, caricaturist şi grafician.

Atraşi de premiile oferite, dar şi dorind să se implice în mod activ în prevenirea acestui fenomen, tinerii s-au înscris în competiţie în număr mare cu lucrări atractive şi bine realizate. Pe lângă cele trei premii acordate, au fost oferite diplome de participare tuturor celor înscrişi în concurs.

Pe tot parcursul campaniei reprezentanţii mass-media locale şi-au manifestat interesul şi disponibilitatea de a susţine în plan mediaticdemersul nostru.

slide7

Lucrări premiate

LOCUL I

DANIEL MOISESCU

Colegiul Naţional “V. Alecsandri”

LOCUL III

CAVAL MARIA FLORINA

Liceul “E. Racoviţă”

LOCUL II

DARIUS FILIP

Grup Şcolar C.F.R.

INSPECTOR ŞEF,

Subcomisar de poliţie

LEFTER DĂNUŢ

MENŢIUNE

STROIA ANDREEA

Colegiul Naţional “V. Alecsandri”