El Vallespir - PowerPoint PPT Presentation

Jepet
slide1 l.
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
El Vallespir PowerPoint Presentation
Download Presentation
El Vallespir

play fullscreen
1 / 16
Download Presentation
El Vallespir
351 Views
Download Presentation

El Vallespir

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript

 1. Musical ( va automàtic )

 2. Maria Rosa Marcos Poquet el seu nom artístic Salomé va nàixer a Barcelona al 1939 La seva vida artística va començar a Ràdio Barcelona, va ser presentadora de Televisió, en el 1962 va guanyar el festival del Mediterrani amb la cançó “ Se’n va anar “ avui desprès dels anys la podrem escoltar amb la sardana “En el Vallespir “ de la sarsuela “Cançó d’amor i de guerra”

 3. En el Vallespir la vida del meu cor un jorn jo vaig sentir les glòries de l’amor, terra bella terra nostra, terra de l’amor sens fi, llum tota bellesa de bonic florí. Dolça terra jo t’estimo, i amb el cor tot abrandat terra meva jo et proclamo mon amor mai igualat. Dolça terra jo t’estimo, i amb el cor tot abrandat terra meva jo et proclamo mon amor.

 4. Per a tu ma vida, serà l’alegria del goig de l’amor, terra nostra ta preuada formosor tingui sempre la besada del meu cor.

 5. El Vallespir amb el Canigó al fons

 6. terra bella terra nostra, terra de l’amor sens fi, llum tota bellesa de bonic florí. Dolça terra jo t’estimo, i amb el cor tot abrandat terra meva jo et proclamo mon amor mai igualat. Dolça terra jo t’estimo, i amb el cor tot abrandat terra meva jo et proclamo mon amor

 7. Per a tu ma vida, serà l’alegria del goig de l’amor, terra nostra ta preuada formosor tingui sempre la besada del meu cor.

 8. Terra nostra terra aimada per a tu la flor millor, per a els Sants les flors boscanes,,, per tu la flor del cor, !

 9. El Vallespir és una comarca de la Catalunya del Nord que limita per la banda sud amb les comarques de la Garrotxa, el Ripollès i l'Alt Empordà i per la banda nord amb el Conflent i el Rosselló. Presenta un fort contrast entre les altes muntanyes del massís del Canigó i les valls. El baix Vallespir, és a dir, la Conca de Ceret, es comunica amb la plana i té unes activitats semblants; només el fet de ser enclotat en els Aspres al nord i el massís del roc de Frausa al sud li forneix el caràcter de conca i unes gelades fortes a la primavera. El Vallespir mitjà és un conjunt de valls estretes dominades per vessants rosts i embosquejats d'alzines al solell, de roures i esplèndids castanyers a l'obac. L'alt Vallespir té, a sobre de valls encaixades, uns replans i uns amples alvèols granítics penjats al sector de Cortsaví i de Sant Llorenç de Cerdans i la magnífica vall de Prats de Molló. Cap al nord les serres i els pics aguts del massís del Canigó el separen del Conflent; de l'altra banda, cap al sud, Costoja i l'alta vall de la Muga miren cap a la Garrotxa. El Vallespir correspon a la conca del Tec i dels seus afluents, i a la conca de la ribera de Roma, amb l'alvèol de Sant Joan i de Sant Martí d'Albera, que forma la part més oriental del Vallespir. ( avanceu al vostra gust )

 10. AUCA DE LA CATALUNYA NORD Conflent, Cerdanya, Capcir, Rosselló, i El Vallespir Formen tot un bastó al nord de nostra nació A Rià va sorgir un dia del Pilós, la dinastia seguiu

 11. El Bisbe Oliba un món nou vol:” Pau i treva i res de dol” Pel tractat dels Pirineus, passàrem del cap als peus. Pirineu no és frontera ni per Querol ni per Cervera. Nosaltres sabem prou bé, el que som i volem ser Al nord tenim la república però ens nega la veu publica Al sud tenen monarquia, que suporten cada dia

 12. A Salses hi ha la Porta,un símbol que ens reconforta. Aquí s’alça el Canigó cim i far de la nació. A Perpinyà, de temps ha,hi ha un ferm palau sobirà. Un fill de Prats de Mollóva lluitar amb seny i braó I al Castellet crema ufana,nostra flama catalana. Fou en Josep Trinxeriaque els "angelets" dirigia.

 13. Una festa al febrer ens guanyala de l'ós de la muntanya Prada té Universitatper a la catalanitat. El rugbi és afició,del jovent d'aquest cantó Aquí típica és l’olladacom a teca de trobada. Som gent de mar i de vinyai quan cal tothom fa pinya. Tot català al Rosselló,beu moscat amb el porró.

 14. .De Serrallonga, els versots, sovint toquen els pebrots. Sem, doncs, com la tramuntana, un vent que ningú no mana ! I ballem aquí a Vinçà el mateix que a l’Empordà. Salvador i aquí s’ha acabat