1 / 14

Táplálkozz egészségesen,Ne pazarolj!

Oktatu00f3 bemutatu00f3

Benkes
Download Presentation

Táplálkozz egészségesen,Ne pazarolj!

An Image/Link below is provided (as is) to download presentation Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author. Content is provided to you AS IS for your information and personal use only. Download presentation by click this link. While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server. During download, if you can't get a presentation, the file might be deleted by the publisher.

E N D

Presentation Transcript


 1. Táplálkozzunk egészségesen és ne pazaroljunk!

 2. Táplálkozzunk egészségesen!

 3. Miért fontos az egészséges táplálkozás Amit megeszel és megiszol, abból van energiád, abból növekedsz és a tested abból újul meg. Együnk minél több vitaminban gazdag élelmiszereket de az sem mindegy, miből mennyit fogyasztunk!

 4. Az egészséges táplálkozás alapelvei: Igyunk sok vizet! Sok zöldséget és gyümölcsöt fogyasszunk! Fogyasszál "jó zsírokat"! Kevesebb "rossz zsírt" fogyasszál! Kevesebb cukrot és sót fogyasszál!

 5. Tudtad mennyi cukor van a mindennapi ételekben? Gyümölcsök Édességek, üdítő italok

 6. Zöldségek és gyümölcsök A napi étkezésedhez válasz legalább 3-4 színű gyümölcsöt/zöldséget Te menyit ettél ma?

 7. Táplálkozási piramis

 8. Mi legyen 1 nap a tányérodon?

 9. Ne pazaroljunk! megelőzés újrafelhasználás újrafeldolgozás

 10. Mit jelent az élelmiszer hulladék? Ide tartoznak azok az élelmiszerek is amelyek saját figyelmetlenségünk miatt kerülnek a szemétbe!! Minden olyan nem fogyasztunk el!! élelmiszer, amit valamilyen okból

 11. Ötletek amivel te is segíthetsz! Írj bevásárlólistát! Csak annyit tegyél amennyit megeszel! A maradékokat használd fel! Edd meg a kevésbé szép gyümölcsöket és zöldségeket is! Edd meg hamarabb amit korában betettél a hűtőbe!

 12. Zero Waste Mit jelent pontosan? Zero waste Nulla hulladék Újrafelhasználás Így kevesebb hulladék kerül a természetbe A Föld megmentéséhez a kulcs a mi kezünkben van!

 13. Szeretnéd tudni te mivel tudnál segíteni a Föld megmentésében? Használj újrahasznosítható dolgokat!

 14. Köszönjük a figyelmedet!

More Related