basic military requirements l.
Download
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
Basic Military Requirements PowerPoint Presentation
Download Presentation
Basic Military Requirements

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 177

Basic Military Requirements - PowerPoint PPT Presentation


  • 494 Views
  • Uploaded on

Basic Military Requirements . Modified from http://www-nmcp.med.navy.mil/HMTraining/BMR/qindex.asp. INSTRUCTIONS. This presentation contains 177 slides Click the mouse to show the question and display each answer (A-D). Clicking a fifth time reveals the answer and the Chapter/Page number

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

Basic Military Requirements


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
    Presentation Transcript
    1. Basic Military Requirements Modified from http://www-nmcp.med.navy.mil/HMTraining/BMR/qindex.asp

    2. INSTRUCTIONS • This presentation contains 177 slides • Click the mouse to show the question and display each answer (A-D). • Clicking a fifth time reveals the answer and the Chapter/Page number • Hit ESCAPE at any time to exit the presentation

    3. Ready???BEGIN!!!!!

    4. The Navy's new mine countermeasures capability relies on which of the following components? • A. Avenger class (MCM) • B. Osprey class (MHC) • C. Craft of Opportunity Program (COOP) • D. All of the above • Answer: D • 91-3-4-65

    5. Which of the following sources is best for determining directions under survival conditions? • A. The position of the stars and the sun • B. The growth of moss of trees and rocks • C. The direction of movement of birds and animals • D. The direction of water flow in streams and rivers • Answer: A • 157-3-8-62

    6. What is the maximum number of ribbons that may be worn in each row? • A. 5 • B. 2 • C. 3 • D. 4 • Answer: C • 77-3-3-63

    7. Projectile types that are 3-inches or greater in diameter can be identified by which, if any, of the following methods? • A. Shape • B. Color code • C. Storage container • D. None of the above • Answer: B • 101-3-5-19

    8. Against what Union ship was the first true submarine attack conducted? • A. USS NEW IRONSIDES • B. USS HOUSATONIC • C. USS HUNLEY • D. USS CUSTIS • Answer: B • 32-3-1-42

    9. Which of the following documents, located in each compartment, lists every damage control fitting in that compartment? • A. Watch, quarter, and station bill • B. Compartment checkoff list • C. Shipboard checkoff list • D. Daily PMS schedule • Answer: B • 114-3-6-11

    10. In what year was the Purple Heart founded by President George Washington? • A. 1776 • B. 1780 • C. 1782 • D. 1786 • Answer: C • 76-3-3-62

    11. Which of the following extinguishing agents could be used on a class D fire? • A. Sand • B. High-velocity fog • C. Both A and B above • D. Solid stream of water • Answer: C • 118-3-6-40

    12. Who is responsible for maintaining properly trained DCPOs, repair parties, and repair locker personnel? • A. The commanding officer • B. The executive officer • C. The engineer officer • D. The weapons officer • Answer: C • 111-3-6-2

    13. How many sections are contained in the personnel advancement requirements (PARs)? • A. One • B. Two • C. Three • D. Four • Answer: C • 80-3-4-9

    14. What color of piping is used to identify a system containing steam? • A. Red • B. Green • C. White • D. Yellow • Answer: C • 124-3-6-62

    15. Which of the following illnesses has been named the number one priority of the U.S. Public Heath Service? • A. Acquired immune deficiency syndrome • B. Genital herpes infection • C. Gonorrhea • D. Syphilis • Answer: A • 170-3-9-28

    16. Prolonged exposure to heat stress conditions causes which of the following medical emergencies? • A. Heat stroke • B. Heat exhaustion • C. Both A and B above • D. Euphoria • Answer: C • 104-3-5-36

    17. Which of the following types of standards has the Navy created for every enlisted paygrade and rate? • A. Work standards • B. Naval standards • C. Occupational standards • D. Both B and C above • Answer: D • 79-3-4-5

    18. The hand salute was adopted by the U.S. Navy from which of the following navies? • A. Roman • B. French • C. British • D. Spanish • Answer: C • 46-3-2-2

    19. How many standard firing positions are taught in the Navy? • A. One • B. Two • C. Three • D. Four • Answer: D • 146-3-8-13

    20. Who was President when the Navy Department was established? • A. George Washington • B. Benjamin Franklin • C. Stephen Decatur • D. John Adams • Answer: D • 28-3-1-33

    21. Which, if any, of the following procedures is used to prevent the strands of synthetic line from frazzling after a splice has been made? • A. They are whipped • B. They are melted together • C. They are cut off even with the standing part • D. None of the above • Answer: B • 110-3-5-64

    22. Which of the following naval customs is observed in the U.S. Navy by ships under way? • A. Only the union jack is flown • B. The national ensign in flown day and night • C. Morning and evening colors are held each day • D. Both the national ensign and the union jack are flown • Answer: B • 50-3-2-17

    23. The national ensign is flown from what part of a ship when it is anchored or moored? • A. Jackstaff • B. Flagstaff • C. Pigstick • D. Peak • Answer: B • 87-3-4-56

    24. What are the maximum number of steps involved in field-stripping the .45-caliber pistol? • A. Nine • B. Eight • C. Seven • D. Six • Answer: A • 149-3-8-26

    25. In what war was the submarine first used by the U.S. Navy? • A. Revolutionary War • B. Spanish-American War • C. War of 1812 • D. Civil War • Answer: A • 25-3-1-28

    26. Most U.S. fleet tugs are operated by which of the following organizations? • A. U.S. Navy • B. U.S. Coast Guard • C. Army Corps of Engineers • D. Military Sealift Command • Answer: D • 92-3-4-67

    27. What maximum number of shotgun models are used by the Navy? • A. One • B. Two • C. Three • D. Four • Answer: B • 150-3-8-29

    28. The first extensive use of jet aircraft and helicopters occurred during what war? • A. World War I • B. World War II • C. The Korean War • D. The Vietnam War • Answer: C • 37-3-1-52

    29. Pollution can result when which of the following types of agents is/are introduced into the air, water or soil? • A. Biological • B. Chemical • C. Physical • D. All of the above • Answer: D • 62-3-3-1

    30. Which of the following methods should you try first to control bleeding? • A. Apply direct pressure • B. Apply a tourniquet • C. Apply a battle dressing • D. Apply pressure on the pressure point • Answer: A • 168-3-9-18

    31. Steel erodes two to four times faster than normal when exposed to which of the following air pollutants? • A. Pesticides • B. Herbicides • C. Zinc Oxides • D. Sulfur oxides • Answer: D • 65-3-3-6

    32. One of the most reliable indications of a blocked airway in a conscious person is which of the following symptoms? • A. Inability to speak • B. Cherry red skin color • C. Profuse sweating of the face • D. Partially digested food in the mouth • Answer: A • 166-3-9-14

    33. The United States government is made up of what total number of branches? • A. One • B. Two • C. Three • D. Four • Answer: C • 14-3-1-14

    34. Which of the following salutes is the most common? • A. Gun • B. Hand • C. Rifle • D. Ruffles and flourishes • Answer: B • 45-3-2-1

    35. The first U.S. Navy nuclear-powered vessel was what type of ship? • A. Carrier • B. Submarine • C. Merchant ship • D. Guided-missile cruiser • Answer: B • 38-3-1-53

    36. The Code of Conduct was adopted to provide guidance for service personnel in which, if any, of the following circumstances? • A. When stationed on foreign soil • B. When traveling at home and abroad • C. When facing the enemy as prisoners of war • D. None of the above • Answer: C • 54-3-2-32

    37. How many security classifications does the Navy use to identify classified material? • A. One • B. Two • C. Three • D. Four • Answer: C • 174-3-9-58

    38. In what governmental body does each state have the same number of members? • A. The Senate • B. The Congress • C. The legislative branch • D. The House of Representatives • Answer: A • 20-3-1-20

    39. When administering CPR, you should place your hands on what area of the victim's chest? • A. On the upper part of the sternum • B. About 1 inch below the sternum • C. Above the tip of the sternum • D. On the tip of the sternum • Answer: C • 165-3-9-10

    40. Which of the following terms identifies the form of government used by the United States? • A. Republic • B. Monarchy • C. Dictatorship • D. Democratic republic • Answer: D • 13-3-1-13

    41. A contamination survey team consists of what minimum number of personnel? • A. One • B. Two • C. Three • D. Four • Answer: C • 133-3-7-24

    42. The M258A1 decontamination kit is used to decontaminate which of the following agents? • A. Chemical • B. Biological • C. Radiological • D. All of the above • Answer: A • 135-3-7-35

    43. The commanding officer's authorization for other personnel to sign official documents is indicated by which, if any, of the following words? • A. "In accordance with" • B. "By direction" • C. "For" • D. None of the above • Answer: B • 84-3-4-33

    44. What is the term used to refer to the lower three paygrades (E-1 to E-3)? • A. Apprenticeships • B. Recruitments • C. Seaman rates • D. Journeymen • Answer: A • 78-3-4-1

    45. What minimum amount of blood loss usually causes a person to go into shock? • A. 1 pint • B. 2 pints • C. 3 pints • D. 4 pints • Answer: B • 167-3-9-16

    46. The status of an absentee changes from absence without leave to deserter after how many days' absence • A. 10 • B. 20 • C. 30 • D. 40 • Answer: C • 61-3-2-63

    47. What is the purpose of artificial ventilation? • A. To restore the function of the heart • B. To provide a method of air exchange • C. To clear an upper air passage obstruction • D. To clear a lower air passage obstruction • Answer: B • 163-3-9-5

    48. Which of the following personnel is authorized to certify a closed space is safe to enter? • A. Work center supervisor • B. Gas-free engineer • C. Division officer • D. Division chief • Answer: B • 100-3-5-15

    49. The ship's chemical alarm sounds when it detects which of the following types of attacks? • A. Biological • B. Chemical • C. Nuclear • D. All of the above • Answer: D • 126-3-6-65

    50. When performing maintenance or upkeep on equipment or machinery, you would find applicable safety precautions in which of the following publications? • A. Planned maintenance system (PMS) cards • B. Technical manuals • C. Operator's manuals • D. All of the above • Answer: D • 95-3-5-1