Vroeger
Download
1 / 34

Vroeger... - PowerPoint PPT Presentation


  • 174 Views
  • Uploaded on

Vroeger. Toen opa en oma nog klein waren Groep 1/2 b JLS Driecant. Waarom dit project.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about ' Vroeger...' - vernon


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
Vroeger
Vroeger...

Toen opa en oma nog klein waren

Groep 1/2 b JLS Driecant


Waarom dit project
Waarom dit project

Hoe was het toen opa en oma net zo oud waren als wij? Hoe zag iedereen eruit? Waar speelden de kinderen mee en wat moesten ze op school doen? Aten ze vroeger ook al snoepjes en hoe zagen alle spulletjes eruit? Dit wilden wij allemaal weten en daarom organiseerden we een project over vroeger. Met als afsluiting: Een opa en oma dag!


Veel opa’s en oma’s hadden nog spullen van vroeger die de kinderen mee naar school mochten nemen.Een leesplankje van nu en van vroeger dit is nog bijna hetzelfde
Een leesplankje van nu en van vroeger voeten lekkerdit is nog bijna hetzelfde

Knutselen
Knutselen mee!!

De kinderen gingen ook zelf aan de slag. We maakten fotolijstjes van brooddeeg en deden daar een foto in. Om alles oud te laten lijken maakten we de foto’s een beetje bruin met verf en thee. De lijstjes verfden we bruin. Net als de fotolijstjes van opa en oma vroeger.


Buiten spelen
Buiten spelen mee!!

We speelden ook de spelletjes die opa en oma vroeger deden. Knikkeren en touwtje springen zijn nog steeds favoriet!
Opa in de klas
Opa in de klas mee!!

De opa’s en oma’s werden ook bij ons in de klas uitgenodigd om te vertellen over vroeger. Sommige opa’s en oma’s vonden dat een beetje spannend maar de opa van Hugo had er wel zin in!


Hij vertelde over vroeger. Ze waren thuis met heel veel broertjes en zusjes. Wanneer ze dan een dagje naar het strand gingen met de auto paste dat maar net.


Zo gingen ze samen in de auto de opa van hugo moest op de hoedenplank
Zo gingen ze samen in de auto broertjes en zusjes. Wanneer ze dan een dagje naar het strand gingen met de auto paste dat maar net.de opa van Hugo moest op de hoedenplank

Pieter mocht achter het stuur


Kunstjes kan hij nog steeds erg goed
Kunstjes kan hij nog steeds erg goed broertjes en zusjes. Wanneer ze dan een dagje naar het strand gingen met de auto paste dat maar net.


De opa van Hugo kon niet alleen leuk vertellen. Hij kon ook nog eens heel goed zingen en muziek maken. Sommige liedjes van vroeger kenden wij ook. We zongen gezellig mee.


We genoten ervan bedankt opa van hugo
We genoten ervan nog eens heel goed zingen en muziek maken. Sommige liedjes van vroeger kenden wij ook. We zongen gezellig mee.bedankt opa van Hugo!


Opa en oma dag
Opa en oma dag nog eens heel goed zingen en muziek maken. Sommige liedjes van vroeger kenden wij ook. We zongen gezellig mee.

Toen was het eindelijk zover. Al onze opa’s en oma’s mochten op school komen om te kijken wat we allemaal gedaan hadden de afgelopen weken. Alle kleuterklassen verzamelden de spulletjes in de aula. Juf Petra had voor lekkere dingen en het drinken gezorgd.


Wij bakten nog wat koekjes
Wij bakten nog wat koekjes… nog eens heel goed zingen en muziek maken. Sommige liedjes van vroeger kenden wij ook. We zongen gezellig mee.


De aula werd klaargezet
De aula werd klaargezet… nog eens heel goed zingen en muziek maken. Sommige liedjes van vroeger kenden wij ook. We zongen gezellig mee.


En toen kon het beginnen
En toen kon het beginnen nog eens heel goed zingen en muziek maken. Sommige liedjes van vroeger kenden wij ook. We zongen gezellig mee.


Bijna alle opa en oma s waren er ze vonden het erg leuk om al die oude spulletjes te zien
Bijna alle opa en oma’s waren er nog eens heel goed zingen en muziek maken. Sommige liedjes van vroeger kenden wij ook. We zongen gezellig mee.Ze vonden het erg leuk om al die oude spulletjes te zien


We zongen liedjes en deden spelletjes
We zongen liedjes en deden spelletjes nog eens heel goed zingen en muziek maken. Sommige liedjes van vroeger kenden wij ook. We zongen gezellig mee.


Ze kwamen ook nog in onze klas kijken
Ze kwamen ook nog in onze klas kijken nog eens heel goed zingen en muziek maken. Sommige liedjes van vroeger kenden wij ook. We zongen gezellig mee.


Jammer genoeg regende het dus konden we niet meer naar buiten. Juf Eva las nog een verhaal voor en de oma van Stef zong nog wat liedjes.


Toen was het tijd om naar huis te gaan. Het was een leuk project en de opa en oma dag was erg geslaagd! Nogmaals bedankt opa’s en oma’s!!