Berlin - PowerPoint PPT Presentation

Berlin
Download
1 / 23

 • 115 Views
 • Uploaded on
 • Presentation posted in: General

Berlin. Leonardo Da Vinci Program. Rübeling+Klar Dental Labor Berlin. A program által 2hónapot töltöttem a Rübeling+Klar Dental Laborban, Berlinben. Minden részlegen dolgoztam, 2hetente volt részleg váltás: Protetika Cad-Cam Kerámia Fémlemez (képek a laborról kívülről).

I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.

Download Presentation

Berlin

An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Presentation Transcript


Berlin

Berlin

Leonardo Da Vinci Program


R beling klar dental labor berlin

Rübeling+Klar Dental Labor

Berlin


Berlin

A program által 2hónapot töltöttem a Rübeling+Klar Dental Laborban, Berlinben.

Minden részlegen dolgoztam, 2hetente volt részleg váltás:

 • Protetika

 • Cad-Cam

 • Kerámia

 • Fémlemez

  (képek a laborról kívülről)


Els h t protetika

Első hétProtetika

Harapási sablon, egyéni kanál készítése, ezek voltak az első feladataim, megegyező módon készítetem, mint az itthon tanlaborban tanultam. Utána dolgoztam két napot a gipszelőben és egy napot a törésjavítási részlegen.


M sodik h t protetika teljes fels s r szleges als kivehet fogsor

Második hétProtetika(teljes felső és részleges alsó kivehetőfogsor)

Öntő akrilátos eljárással készült


A k sz munka

A kész munka


Harmadik s negyedik h t cad cam

Harmadik és negyedik hétCad-Cam

Ezt a technológiát itt próbáltam ki először. Sokat tanultam itt a cad-camről.

Szkennelő program

Szkennelő gép


Berlin

 • Itt használt anyagok:

 • Cirok (fenti kép)

 • Titán (lenti kép)


Berlin

 • Itt használt eszközök:

 • kidolgozó eszköz, kézi frézgép (jobb lenti kép)

 • kidolgózó gépek, fréz helység (jobb fenti kép)

 • artikulátor (bal lenti kép)


T dik s hatodik h t ker mia

Ötödik és hatodik hétKerámia

Eddig az itthoni tanlaborban nem volt mód kipróbálnom a kerámiázást, de itt két hétig a kerámia részlegen dolgozta és kipróbálhattam hasonló módon dolgoztak itt is mint otthon.

Itt a cad- cam részlegen megtervezett és elkészített cirkon és titán sapkákra készítettem anatomikus kerámia leplezést.

(képek munka közben)


Berlin

Bal oldali képen a kerámia kályhák egy része látható.


Munk im ezen a r szlegen

Munkáim ezen a részlegen


Hetedik s nyolcadik hetem f mlemez

Hetedik és nyolcadik hetemFémlemez

Ezen a részlegen fémlemezeket készítettem, tervezéstől a mintázáson át a kidolgozásig, nagyon élveztem itthon is a fémlemez készítést, de kint még jobban megszerettem van pár eltérés a tervezés és a mintázás során ami más mint az itthoni tanlaborban tanultak.

megtervezett fémlemez


Berlin

A megtervezett és a megmintázott fémlemez (lent)

Dublírozás (fent)


A k sz munk m

A kész munkám


A labor vezet s ge s mi

A labor vezetősége és mi


A v ros

A város

Amikor tehettük várost néztünk rengeteg nevezetességet meglátogattunk.

Berlin, Spree folyó: Molecule Man

Az amerikai szobrász, Jonathan Borofsky 30 méter magas alkotása. Az egy egységet alkotó három aluminium figura Borofsky szerint azt mutatja, hogy a valószínűség világában mind ember, mind molekula létezik és ebben a világban minden kreatív és spirituális hagyomány egyetlen célja a teljesség és egység megtalálása lehet.


Berlin

A Berlini Dóm a második világháborúban jelentős károkat szenvedett  és csak az 1990-es évek közepén állították helyre a központi részét.A központi rézkupola körülbelül 98 méter magas. A gazdagon díszített, lenyűgöző belsőt Raschdorf tervezte a 20. század fordulóján. Az aranyozott díszítések, mozaikok és szobrok nagy része a mostani dóm helyén állt korábbi templombelsőből származik.A XVI-XVIII. századból valók az uralkodói síremlékek és szarkofágok. Ilyenek az orgona alatt  található Nagy Választófejedelem és felesége Dorottya, valamint János Cicero választófejedelem és III. Frigyes sírhelyei. Ezekkel szemben kaptak helyet a másik oldalon I. Frigyes és felesége, Zsófia Charlotte szarkofágjai.A dóm alatt található a Hohenzollern-kripta, ahol mintegy 90 porosz uralkodó és arisztokrata díszes sírhelye kapott helyet.


Berlin

A Győzelmi oszlop(Grosser Stern): a neve magyarra fordítva nagy csillagot jelent, ami arra utal, hogy egy csillag alakú forgalmi csomópont közepén helyezkedik el. Ez a diadaloszlop, ami kilátóként is üzemel 67 m magasból tárja elénk Berlin városát, élvezhető a csodálatos kilátás. Jelképe ez azon híres eseményeknek, mikor Németország győzelmet aratott a dánok, osztrákok, és a franciák felett.(1864, 1866, 1870-71)


Berlin

Az Olimpiai Stadion: az 1936-os olimpiai játékokra készült épület eszmei szerzője March. A stadion 90000nézõ befogadására képes, a körülötte található sportlétesítmények zöme is ekkor épült. Az Úszóstadion a 70-es években készült, ami az Olimpiai Stadion mellett helyezkedik el.


Berlin

A Brandenburgi kapu: mára már a német egyesülés, egység jelképe, ám régen ez a kapu, pont a különálló, két német köztársaságot volt hivatott jelezni. Langhans terveit követve emelték ezt az óriási kaput 1788-1791. között. 65,5 m-es szélességével, 26 m-es magasságával tekintélyt parancsoló, és igen szembetűnő jelenség. 1868- ban építették hozzá a csarnokokat, továbbá érdekessége még, hogy, régen vámhatárként működött. A kapu tetejét díszítő négyesfogat, a győzelem istennőjével Schadow alkotása, ami 1793-ban vált a kapu részévé. Napóleon a szobrot zsákmányként magával vitte, ám Blücher tábornok csapataival visszaszerezte azt a német népnek.


Berlin

Sanssouci egy volt porosz királyi kastélyegyüttes Potsdamban, Berlintől mintegy 40 kilométerre nyugatra, Brandenburg szövetségi tartományban.

A kastélyt és a hozzá tartozó park alapjait Nagy Frigyes tette le 1744-ben. Georg Wenzeslaus von Knobeldorff a király vázlatai alapján látott neki 1745-ben a kastély megtervezésének. A korabeli európai udvarokkal összehasonlítva szerény késő barokk ill. rokokó palota Kobelsdorff fő műveként tartják számon és két év alatt készült el. A „porosz Versailles-ként" emlegetett rezidenciát és a hozzá tartozó kerteket az UNESCO 1990-ben a világ kulturális örökségének részévé nyilvánította.

Az egyemeletes palota 97 méter hosszú és 15,4 méter széles, a homlokzaton híres felirat olvasható: Sans, souci - gondtalanul.


Berlin

Köszönöm a lehetőséget hogy részt vehettem ebben a programban!

Készítette: Verbai Zsófia


 • Login