Beseda ivljenj
Sponsored Links
This presentation is the property of its rightful owner.
1 / 15

Beseda življenj a PowerPoint PPT Presentation


  • 88 Views
  • Uploaded on
  • Presentation posted in: General

Beseda življenj a. Feb ruar 2010. “ Jaz sem vrata. Kdor stopi skozme, se bo rešil; hodil bo noter in ven in bo našel pašo. ” ( Jn 10,9).

Download Presentation

Beseda življenj a

An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Presentation Transcript


Beseda ivljenja

Februar 2010


Jaz sem vrata. Kdor stopi skozme, se bo reil; hodil bo noter in ven in bo nael pao.

(Jn 10,9) .


Jezus se predstavlja kot tisti, ki uresniuje Boje obljube in priakovanja ljudstva, katerega zgodovina je vsa zaznamovana z nikoli preklicano zavezo z njegovim Bogom.


Predstava vrat je podobna in jo je mogoe dobro razloiti z drugo podobo, ki jo uporablja Jezus: Jaz sem pot, nihe ne pride k Oetu drugae kot po meni. Torej je on resnino pot in odprta vrata k Oetu, k samemu Bogu.


Kaj pomeni konkretno v naem ivljenju ta beseda?


Veliko je namigov iz drugih evangeljskih besedil, ki so povezana s tem Janezovim odlomkom, toda med vsemi izberimo tisto o ozkih vratih, skozi katera si moramo prizadevati vstopiti, da bi prili v ivljenje.


Zakaj ta izbira? Zato, ker se nam zdi, da nas morda e najbolj priblia resnici, ki jo Jezus pove o sebi, in nas najbolj razsvetljuje, kako naj jo ivimo.


Kdaj postane Jezus na steaj odprta vrata, v polnosti odprta v Trojico? Tam, kjer se zdi, da so se nebeka vrata zanj zaprla, postane nebeka vrata za vse nas.


Zapueni Jezus je vrata, skozi katera prihaja do popolne izmenjave med Bogom in lovetvom: ko postane ni, zedini otroke z Oetom. On je praznina (odprtina vrat), po kateri lovek pride v stik z Bogom in Bog s lovekom.

Torej je Jezus hkrati ozka in na steaj odprta vrata, in to lahko izkusimo.


Jaz sem vrata. Kdor stopi skozme, se bo reil; hodil bo noter in ven in bo nael pao.

(Jn 10,9) .


Jezus je v svoji zapuenosti postal za nas dostop k Oetu.

Njegov del je opravljen. Da pa bi izkoristili to veliko milost, mora tudi vsak izmed nas narediti svoj mali del, ki je v tem, da stopi k tem vratom in gre skoznje. Kako?


Kadar nas preseneti razoaranje ali rani boleina ali nepredvidena nesrea ali nesmiselna bolezen, se lahko vedno spomnimo na boleino Jezusa Kristusa, ki je poosebljal vse te preizkunje in e tiso drugih.


Da, on je navzo v vsem, kar ima okus po boleini. Vsaka naa boleina je eno izmed njegovih imen. Skuajmo torej prepoznavati Jezusa v vseh stiskah, v vseh teavnih ivljenjskih poloajih, v vseh nejasnostih, v vseh lastnih in tujih tragedijah, v trpljenju lovetva, ki nas obdaja. Vse so on, ker jih je on vzel za svoje.


Dovolj bo, da mu z vero reemo: Ti, Gospod, si moja edina srea, dovolj bo, da storimo kaj konkretnega, da olajamo njegovo trpljenje v ubogih in nesrenih, da bomo stopili skozi vrata in onkraj njih nali nikoli doslej okueno veselje in novo polnost ivljenja.


Jaz sem vrata.

Kdor stopi skozme,

se bo reil;

hodil bo noter in ven

in bo nael pao.

(Jn 10,9) .

Beseda ivljenja, mesenik Gibanja fokolarov.

Tekst: Chiara Lubich, februar 1999.Grafina izdelavaAnna Lollov sodelovanju z Placido DOmina (Sicilija - Italija) Komentar Besede ivljenja je preveden v 96 jezikov, dosee ve milijonov oseb iz vsega sveta prekotiska, radia, TV in interneta vse informacije najdete nawww.focolare.orgPPS je preveden v ve jezikov in je objavljen nawww.santuariosancalogero.org.


  • Login