Beseda življenj a - PowerPoint PPT Presentation

Beseda ivljenj
Download
1 / 15

  • 98 Views
  • Uploaded on
  • Presentation posted in: General

Beseda življenj a. Feb ruar 2010. “ Jaz sem vrata. Kdor stopi skozme, se bo rešil; hodil bo noter in ven in bo našel pašo. ” ( Jn 10,9).

I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.

Download Presentation

Beseda življenj a

An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Presentation Transcript


Beseda ivljenj a

Beseda ivljenja

Februar 2010


Beseda ivljenj a

Jaz sem vrata. Kdor stopi skozme, se bo reil; hodil bo noter in ven in bo nael pao.

(Jn 10,9) .


Beseda ivljenj a

Jezus se predstavlja kot tisti, ki uresniuje Boje obljube in priakovanja ljudstva, katerega zgodovina je vsa zaznamovana z nikoli preklicano zavezo z njegovim Bogom.


Beseda ivljenj a

Predstava vrat je podobna in jo je mogoe dobro razloiti z drugo podobo, ki jo uporablja Jezus: Jaz sem pot, nihe ne pride k Oetu drugae kot po meni. Torej je on resnino pot in odprta vrata k Oetu, k samemu Bogu.


Beseda ivljenj a

Kaj pomeni konkretno v naem ivljenju ta beseda?


Beseda ivljenj a

Veliko je namigov iz drugih evangeljskih besedil, ki so povezana s tem Janezovim odlomkom, toda med vsemi izberimo tisto o ozkih vratih, skozi katera si moramo prizadevati vstopiti, da bi prili v ivljenje.


Beseda ivljenj a

Zakaj ta izbira? Zato, ker se nam zdi, da nas morda e najbolj priblia resnici, ki jo Jezus pove o sebi, in nas najbolj razsvetljuje, kako naj jo ivimo.


Beseda ivljenj a

Kdaj postane Jezus na steaj odprta vrata, v polnosti odprta v Trojico? Tam, kjer se zdi, da so se nebeka vrata zanj zaprla, postane nebeka vrata za vse nas.


Beseda ivljenj a

Zapueni Jezus je vrata, skozi katera prihaja do popolne izmenjave med Bogom in lovetvom: ko postane ni, zedini otroke z Oetom. On je praznina (odprtina vrat), po kateri lovek pride v stik z Bogom in Bog s lovekom.

Torej je Jezus hkrati ozka in na steaj odprta vrata, in to lahko izkusimo.


Beseda ivljenj a

Jaz sem vrata. Kdor stopi skozme, se bo reil; hodil bo noter in ven in bo nael pao.

(Jn 10,9) .


Beseda ivljenj a

Jezus je v svoji zapuenosti postal za nas dostop k Oetu.

Njegov del je opravljen. Da pa bi izkoristili to veliko milost, mora tudi vsak izmed nas narediti svoj mali del, ki je v tem, da stopi k tem vratom in gre skoznje. Kako?


Beseda ivljenj a

Kadar nas preseneti razoaranje ali rani boleina ali nepredvidena nesrea ali nesmiselna bolezen, se lahko vedno spomnimo na boleino Jezusa Kristusa, ki je poosebljal vse te preizkunje in e tiso drugih.


Beseda ivljenj a

Da, on je navzo v vsem, kar ima okus po boleini. Vsaka naa boleina je eno izmed njegovih imen. Skuajmo torej prepoznavati Jezusa v vseh stiskah, v vseh teavnih ivljenjskih poloajih, v vseh nejasnostih, v vseh lastnih in tujih tragedijah, v trpljenju lovetva, ki nas obdaja. Vse so on, ker jih je on vzel za svoje.


Beseda ivljenj a

Dovolj bo, da mu z vero reemo: Ti, Gospod, si moja edina srea, dovolj bo, da storimo kaj konkretnega, da olajamo njegovo trpljenje v ubogih in nesrenih, da bomo stopili skozi vrata in onkraj njih nali nikoli doslej okueno veselje in novo polnost ivljenja.


Beseda ivljenj a

Jaz sem vrata.

Kdor stopi skozme,

se bo reil;

hodil bo noter in ven

in bo nael pao.

(Jn 10,9) .

Beseda ivljenja, mesenik Gibanja fokolarov.

Tekst: Chiara Lubich, februar 1999.Grafina izdelavaAnna Lollov sodelovanju z Placido DOmina (Sicilija - Italija) Komentar Besede ivljenja je preveden v 96 jezikov, dosee ve milijonov oseb iz vsega sveta prekotiska, radia, TV in interneta vse informacije najdete nawww.focolare.orgPPS je preveden v ve jezikov in je objavljen nawww.santuariosancalogero.org.


  • Login