Romeo and juliet review
Download
1 / 36

Romeo and Juliet Review - PowerPoint PPT Presentation


  • 97 Views
  • Uploaded on

Romeo and Juliet Review. 1. This story mainly takes place in: . A. Mantua B. Venice C. Verona D. Paris. 2. At the party Romeo finds out that Juliet is a. A. Hottie B. Capulet C. Carpenter D. Montague. 3. Who makes Romeo go to the party?. A. Tybalt B. Benvolio C. Mercutio D. Paris.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about ' Romeo and Juliet Review' - vahe


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript

1 this story mainly takes place in
1. This story mainly takes place in:

  • A. Mantua

  • B. Venice

  • C. Verona

  • D. Paris


2 at the party romeo finds out that juliet is a
2. At the party Romeo finds out that Juliet is a

  • A. Hottie

  • B. Capulet

  • C. Carpenter

  • D. Montague


3 who makes romeo go to the party
3. Who makes Romeo go to the party?

  • A. Tybalt

  • B. Benvolio

  • C. Mercutio

  • D. Paris


4 what is the name of the first girl to break romeo s heart
4. What is the name of the first girl to break Romeo’s heart?

  • A. Juliet

  • B. Rosie

  • C. Rosaline

  • D. Nurse


5 on day two what do romeo and juliet do
5. On day two what do Romeo and Juliet do? heart?

  • A. Sneak out to see each other

  • B. Kill themselves

  • C. Get married

  • D. See Friar Lawrence


6 in act iii who wants to fight romeo
6. In Act III who wants to fight Romeo? heart?

  • A. Tybalt

  • B. Mercutio

  • C. Paris

  • D. Benvolio


7 who dies in act iii
7. Who dies in Act III? heart?

  • A. Romeo and Juliet

  • B. Romeo and Tybalt

  • C. Tybalt and Mercutio

  • D. Mercutio and Romeo


8 why do juliet s parents think she is so sad
8. Why do Juliet's parents think she is so sad? heart?

  • A. Because Romeo got banished

  • B. Because she fought with the Nurse

  • C. Because of Tybalt’s death

  • D. Because she has to marry Paris


9 where does romeo go when he is banished
9. Where does Romeo go when he is banished? heart?

  • A. Verona

  • B. Mantua

  • C. Venice

  • D. Paris


10 who finds juliet after she takes the potion
10. Who finds Juliet after she takes the potion? heart?

  • A. Lady Capulet

  • B. Friar Lawrence

  • C. Nurse

  • D. Romeo


11 who brings the news of juliet s death to romeo
11. Who brings the news of Juliet’s death to Romeo heart?

  • A. Benvolio

  • B. Balthsar

  • C. Friar John

  • D. Friar Lawernce


12 who does romeo buy the poison from
12. Who does Romeo buy the poison from? heart?

  • A. Friar Lawernce

  • B. The Apothecary

  • C. Balthsar

  • D. Juliet


13 how does juliet kill herself
13. How does Juliet kill herself? heart?

  • A. Shoots herself

  • B. Poison

  • C. Stabs herself

  • D. Kisses Romeo and gets some of his poison


14 what will the families do now that their children are dead
14. What will the families do now that their children are dead?

  • A. Hate each other more

  • B. Build cement statues

  • C. Print a public apology

  • D. Build golden statues


15 what family does romeo belong to
15. What family does Romeo belong to? dead?

  • A. Capulet

  • B. Montague

  • C. Other


16 what family does juliet belong too
16. What family does Juliet belong too? dead?

  • A. Capulet

  • B. Montague

  • C. Other


17 what family does benvolio belong too
17. What family does dead?Benvolio belong too?

  • A. Capulet

  • B. Montague

  • C. Other


18 what family does the nurse belong too
18. What family does the Nurse belong too? dead?

  • A. Capulet

  • B. Montague

  • C. Other


19 what family does tybalt belong too
19. What family does Tybalt belong too? dead?

  • A. Capulet

  • B. Montague

  • C. Other


20 what happens first
20. What happens first? dead?

  • A. Juliet fakes her own death

  • B. Romeo kills Tybalt

  • C. Juliet’s family throws a party


21 what happens first
21. What happens first? dead?

  • A. The two families fight again

  • B. Romeo has his heart broken by Rosaline

  • C. Romeo is banished


22 what happens first
22. What happens first? dead?

  • A. Romeo and Juliet meet

  • B. Juliet’s family has a party

  • C. The boys fight for the third time


23 what happens last
23. What happens last? dead?

  • A. Juliet fakes her own death

  • B. Juliet is forced to marry Paris

  • C. Juliet meets Romeo


24 what happens last
24. What happens last? dead?

  • A. Romeo’s mother dies

  • B. Romeo dies

  • C. Romeo kills Paris


25 my only love sprung from my only hate means
25. “My only love sprung from my only hate” means: dead?

  • A. Juliet loves Paris

  • B. Juliet loves Tybalt

  • C. Juliet loves Romeo


26 o romeo romeo wherefore art thou romeo means
26. “O Romeo, Romeo, wherefore art thou Romeo?” means: dead?

  • A. Juliet is talking to herself about her love for Romeo

  • B. The Capulets find and kill Romeo

  • C. Juliet can’t find Romeo


27 boy this shall not excuse the injuries that thou has done me therefore turn and draw means
27. “Boy this shall not excuse the injuries that thou has done me. Therefore turn and draw.” means:

  • A. Mercutio is going to fight Tybalt

  • B. Romeo is talking to Tybalt

  • C. Tybalt is going to fight Romeo


28 then she is well and nothing can be ill means
28. “Then she is well and nothing can be ill” means: done me. Therefore turn and draw.” means:

  • A. Juliet married Paris

  • B. Juliet is well

  • C. Juliet is dead


29 i am peppered i warrant for this world a plague o both your houses means
29.“I am peppered, I warrant for this world. A plague o’ both your houses!” means:

  • A. Mercutio curses both houses

  • B. Mercutio curses Romeo

  • C. Mercutio curses a scene


30 are you ready for the test
30. Are you ready for the test? both your houses!” means:

  • A. Yes

  • B. No


Answers
Answers: both your houses!” means:

  • 1.C

  • 2. B

  • 3. C

  • 4. C

  • 5. C

  • 6. A

  • 7. C

  • 8. C

  • 9. B

  • 10. C

  • 11. B

  • 12. B

13. C

14. D.

15. B

16. A

17. B

18. A

19. A

20. C

21. A

22. C

23. A

24. B


Answers continue
ANSWERS CONTINUE both your houses!” means:

  • 25. C

  • 26. A

  • 27. C

  • 28. c

  • 29. A

  • 30. AAAAAAA


Now onto translations
Now onto translations!!! both your houses!” means:

  • Translate the following into normal English, you can use a brown book and then explain why it’s important to the story.

    1. Act 2.2 lines 2-6

    But soft, what light through yonder window breaks?It is the east, and Juliet is the sun.Arise, fair sun, and kill the envious moon,Who is already sick and pale with griefThat thou, her maid, art far more fair than she. . . .


Translations cont
Translations cont. both your houses!” means:

2. Act 2.2 lines 36-39

O Romeo, Romeo,wherefore art thou Romeo?Deny thy father and refuse thy name,Or if thou wilt not, be but sworn my love,And I’ll no longer be a Capulet


Last one
Last one! both your houses!” means:

3. Act 3.1 lines 100-104

No ‘tis not so deep as a well, nor so wide as

a church door, but ‘tis enough. ‘Twill serve. Ask for

me tomorrow and you shall find me a grave man. I

am peppered, I warrant, for this world. A plague o’

both your houses!


ad