Download
1 / 20

5 th Grade Daily Reinforcers TEK 5.7A - PowerPoint PPT Presentation


  • 75 Views
  • Uploaded on

5 th Grade Daily Reinforcers TEK 5.7A. 91. Fossil fuels are usually found- A. at the surface of the ocean B. in the atmosphere C. below ground D. on mountain peaks. 5 th Grade Daily Reinforcers TEK 5.7A. 91. Fossil fuels are usually found- Answer: C. below ground.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about ' 5 th Grade Daily Reinforcers TEK 5.7A' - ursula-melton


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript

5th Grade Daily Reinforcers

TEK 5.7A

91. Fossil fuels are usually found-

A. at the surface of the ocean

B. in the atmosphere

C. below ground

D. on mountain peaks


5th Grade Daily Reinforcers

TEK 5.7A

91. Fossil fuels are usually found-

Answer: C. below ground


5th Grade Daily Reinforcers

TEK 5.2A,D

92. Students want to find out if an empty can rolls down a ramp faster than a can filled with sand. Which of the following would result in the most accurate data?

A.

B.

C.

D.


5th Grade Daily Reinforcers

TEK 5.2A,D

92. Students want to find out if an empty can rolls down a ramp faster than a can filled with sand. Which of the following would result in the most accurate data?

Answer: B. 


5th Grade Daily Reinforcers

TEK 5.7A

93. What is one difference between a common fuel such as wood and a fossil fuel?

A. Wood takes longer to replace

B. Fossil fuels burn brighter

C. Fossil fuels make more efficient fuels

D. Wood is in higher demand


5th Grade Daily Reinforcers

TEK 5.7A

93. What is one difference between a common fuel such as wood and a fossil fuel?

Answer: C. Fossil fuels make more efficient fuels


5th Grade Daily Reinforcers

TEK 5.2D, 5.5B

94. What can we infer about the picture above?

A. The air temperature is 2˚C.

B. The air temperature is between 10˚C and 1˚C.

C. The air temperature is at most 0˚C.

D. There is no way to predict the air temperature.


5th Grade Daily Reinforcers

TEK 5.2D, 5.5B

94. What can we infer about the picture above?

Answer: C. The air temperature is at most 0˚C.


5th Grade Daily Reinforcers

TEK 5.7A

95. The car you ride in runs on gasoline, which is a fossil fuel. Which of the following gives gasoline its energy?

A. Plants

B. Sun

C. Sugars

D. Thermal energy


5th Grade Daily Reinforcers

TEK 5.7A

95. The car you ride in runs on gasoline, which is a fossil fuel. Which of the following gives gasoline its energy?

Answer: B. Sun


5th Grade Daily Reinforcers

TEK 5.2D, 5.5A

  • 96. According to the table, sound travels fastest through matter that-

  • can evaporate easily

  • B. has no definite shape

  • C. has particles that are close together

  • D. has particles that move quickly


5th Grade Daily Reinforcers

TEK 5.2D, 5.5A

96. According to the table, sound travels fastest through matter that-

Answer: C. has particles that are close together.


5th Grade Daily Reinforcers

TEK 5.7A

97. Coal, a common fossil fuel, is formed from which of the following types of matter?

A. Freshwater algae

B. bodies of dead dinosaurs

C. marine organisms

D. tree trunks, leaves, and freshwater plants


5th Grade Daily Reinforcers

TEK 5.7A

97. Coal, a common fossil fuel, is formed from which of the following types of matter?

Answer: D. tree trunks, leaves, and freshwater plants 


5th Grade Daily Reinforcers

TEK 4.10A

98. Barnacles and corals are two types of animals that live in the ocean. Both animals build a hard layer of calcium around their body parts. What is the most likely reason that they build these layers?

A. Prepare them for reproduction

B. Keep them from drying out

C. Protect them from predators

D. Help them capture food


5th Grade Daily Reinforcers

TEK 4.10A

98. Barnacles and corals are two types of animals that live in the ocean. Both animals build a hard layer of calcium around their body parts. What is the most likely reason that they build these layers?

Answer: C. Protect them from predators


5th Grade Daily Reinforcers

TEK 5.7A

99. Natural gas can be used to heat homes. The energy in the natural gas originally came from-

A. energy absorbed from waves.

B. energy absorbed from fish eating phytoplankton.

C. energy absorbed from the sun by phytoplankton.

D. energy absorbed from decaying animals.


5th Grade Daily Reinforcers

TEK 5.7A

99. Natural gas can be used to heat homes. The energy in the natural gas originally came from-

Answer: C. energy absorbed from the sun by phytoplankton.


5th Grade Daily Reinforcers

TEK 5.5A

100. This instrument can be used to see if materials conduct electricity. Which list contains items that could ALL conduct electricity to complete the circuit?

A. Pencil, eraser, spoon

B. Cork, dollar bill, tweezers

C. Paper clip, penny, screw

D. Rubber ball, plastic comb, nail


5th Grade Daily Reinforcers

TEK 5.5A

100. This instrument can be used to see if materials conduct electricity. Which list contains items that could ALL conduct electricity to complete the circuit?

Answer: C. Paper clip, penny, screw


ad