Конференција на МАКС, 17 јуни
Download
1 / 16

Конференција на МАКС, 17 јуни - PowerPoint PPT Presentation


 • 127 Views
 • Uploaded on

Конференција на МАКС, 17 јуни. CORE INVENTORY for General English - проект на Британски совет и EAQUALS. Конференција на МАКС, 17 јуни. CORE INVENTORY for General English – најосновна листа на англиски јазик од нивото А1 до Ц1 Вклучува: Функции Граматика Обележја на дискурсот Вокабулар

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about ' Конференција на МАКС, 17 јуни' - umay


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
Конференција на МАКС, 17 јуни

CORE INVENTORY for General English -

проект на Британски совет и EAQUALS


Конференција на МАКС, 17 јуни

CORE INVENTORY for General English –

најосновна листа на англиски јазик од нивото А1 до Ц1

Вклучува:

Функции

Граматика

Обележја на дискурсот

Вокабулар

ТемиКонференција на МАКС, 17 јуни

Три основни цели

Да обезбеди поддршка и им даде насока на подучувачите и оние кои ја прават наставната програма

Да го направи процесот на планирање и јазично подучување потранспарентен

Да даде упатства за оние кои самостојно го изучуваат јазикот


Конференција на МАКС, 17 јуни

Сценарија базирани на ЦЕФР

 • во функција на подучувачите и јазичните изучувачи

 • Can do statements
Конференција на МАКС, 17 јуни

Додаток А:

Основни карактеристики на нивоата

 • А1

 • А2/ А2+

 • Б1/Б1+

 • Б2/Б2+

 • Ц1

 • Ц2


Конференција на МАКС, 17 јуни

Додаток Б:

Сценарија базирани на ЦЕФР

Ниво А1-Ц1


Конференција на МАКС, 17 јуни

Додаток Ц:

Одредување на видови текстови (Mapping text types)Конференција на МАКС, 17 јуни

Додаток Д:

Главни показатели на јазичната содржина

(Mapping Language Content)Конференција на МАКС, 17 јуни

Постери за нивоата А1 – Ц1

 • Комуникативни цели

 • Граматика и вокабулар

 • Јазично изучувањеКонференција на МАКС, 17 јуни

 • http://www.teachingenglish.org.uk/

 • www.eaquals.org

Thank you for your kind attention!