Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“
Download
1 / 9

Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. - PowerPoint PPT Presentation


  • 61 Views
  • Uploaded on

Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“. Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/34.0236 Tematická oblast: Zeměpis Evropské unie Autor: Ing. Vlasta Straková

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about ' Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o.' - talon-fuller


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript

Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“

Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o.

Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT

Projekt: CZ.1.07/1.5.00/34.0236

Tematická oblast: Zeměpis Evropské unie

Autor: Ing. Vlasta Straková

Téma: Španělsko

Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_EZ_11_Španělsko

Datum tvorby: 21. 7. 2013

Anotace: Prezentace je určena pro žáky 2. ročníku SŠ, slouží k procvičení učiva a ověření znalostí žáků.

Klíčová slova: Španělsko


Z kladn daje
ZÁKLADNÍ ÚDAJE peníze školám“

Rozloha 506 000 km2

Počet obyvatel 46,100 mil. obyvatel

Hlavní město Madrid

Státní zřízení konstituční monarchie

Měna euro


Test 10 ot zek
Test – 10 otázek peníze školám“

1. Přirozenou hranici mezi Francií a Španělskem tvoří:

A) Ardeny

B) Alpy

C) Pyreneje

2. Španělské ostrovy ve Středozemním moři se jmenují:

A) Azorské ostrovy

B) Baleárské ostrovy

C) Faerské ostrovy


Test 10 ot zek1
Test – 10 otázek peníze školám“

3. Katedrála Sagrada Familia je:

A) v Madridu

B) V Seville

C) v Barceloně

4. Členem EU je Španělsko:

A) od roku 1958

B) od roku 1986

C) od roku 1999


Test 10 ot zek2
Test – 10 otázek peníze školám“

5. Ve Španělsku se platí:

A) pesetem

B) eurem

C) tolarem

6. Řeka Elbro se vlévá:

A) do Středozemního moře

B) do Biskajského zálivu

c) do Lvího zálivu


Test 10 ot zek3
Test – 10 otázek peníze školám“

7. Santiago de Compostela leží:

A) na jihu Španělska

B) na západě Španělska

C) na východě Španělska

8. Významná španělská galerie se jmenuje:

A) Prado

B) Parado

C) Paparado


Test 10 ot zek4
Test – 10 otázek peníze školám“

9. Středověký komplex paláců Alhambra se nachází ve městě:

A) Sevilla

B) Valencie

C) Granada

10. Španělsko leží na:

A) Španělském poloostrově

B) Pyrenejském poloostrově

C) Peleponéském poloostrově


Test v sledky
Test – výsledky peníze školám“

1. C 6. A

2. B 7. B

3. C 8. A

4. B 9. C

5. B 10. B


Zdroje
Zdroje peníze školám“

Kolektiv autorů: O Evropské unii, Ministerstvo zahraničních věcí České republiky, Praha 2000, ISBN 80-86345-04-1

Beckouche P., Richard Y.: Atlas nové Evropy, Albatros nakladatelství, Praha 2005, ISBN 80-00-01693-1

Bičík I. A kol.: Hospodářský zeměpis - Globální geografické aspekty světového hospodářství, Nakladatelství České geografické společnosti, s.r.o., Praha 2003, ISBN 80-86034-52-6

Baar V. a kol.: Hospodářský zeměpis – Regionální aspekty světového hospodářství, Nakladatelství České geografické společnosti s.r.o., Praha 2003, ISBN 80-86034-50-X

Není-li uveden zdroj, je použitý materiál z vlastních zdrojů autorky.


ad