Jméno autora: Mgr. Věra Kocmanová
This presentation is the property of its rightful owner.
Sponsored Links
1 / 19

Jméno autora: Mgr. Věra Kocmanová Datum vytvoření: 2. 4. 2013 Číslo DUMu: VY_12_INOVACE_25_CJL_NP2 PowerPoint PPT Presentation


  • 45 Views
  • Uploaded on
  • Presentation posted in: General

Jméno autora: Mgr. Věra Kocmanová Datum vytvoření: 2. 4. 2013 Číslo DUMu: VY_12_INOVACE_25_CJL_NP2 Ročník: I. Český jazyk a literatura Vzdělávací oblast: Jazykové vzdělávání a komunikace, Estetické vzdělávání Vzdělávací obor: Jazyk a komunikace Tematický okruh: Grafická stránka jazyka

Download Presentation

Jméno autora: Mgr. Věra Kocmanová Datum vytvoření: 2. 4. 2013 Číslo DUMu: VY_12_INOVACE_25_CJL_NP2

An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Presentation Transcript


Jm no autora mgr v ra kocmanov datum vytvo en 2 4 2013 slo dumu vy 12 inovace 25 cjl np2

Jméno autora: Mgr. Věra KocmanováDatum vytvoření: 2. 4. 2013

Číslo DUMu: VY_12_INOVACE_25_CJL_NP2

Ročník: I.

Český jazyk a literatura

Vzdělávací oblast: Jazykové vzdělávání a komunikace,

Estetické vzdělávání

Vzdělávací obor: Jazyk a komunikace

Tematický okruh: Grafická stránka jazyka

Téma: Procvičování pravopisuMetodický list/anotace: Procvičování pravopisu za pomoci interaktivní tabule


Jm no autora mgr v ra kocmanov datum vytvo en 2 4 2013 slo dumu vy 12 inovace 25 cjl np2

PROCVIČOVÁNÍ

PRAVOPISU

2


Jm no autora mgr v ra kocmanov datum vytvo en 2 4 2013 slo dumu vy 12 inovace 25 cjl np2

Vyber správnou variantu:

  • a) Na zahradě běhali sousedovi psi.

    b) Na zahradě běhali sousedovy psi.

    c) Na zahradě běhaly sousedovi psi.

    2. a) Přišli i sestry Novákovi.

    b) Přišly i sestry Novákovy.

    c) Přišly i sestry Novákovi.


Jm no autora mgr v ra kocmanov datum vytvo en 2 4 2013 slo dumu vy 12 inovace 25 cjl np2

3. a) Podej mi Honzovy knihy.

b) Podej mi Honzovi knihy.

4. a) Podej Honzovy tyto knihy.

b) Podej Honzovi tyto knihy.

5. a) Nerudovy spisy vyšly letos.

b) Nerudovi spisy vyšli letos.

c) Nerudovy spisy vyšli letos.


Jm no autora mgr v ra kocmanov datum vytvo en 2 4 2013 slo dumu vy 12 inovace 25 cjl np2

6. a) Jiří půjčuje Janovi své knihy a Janovi

knihy opatruje jako své vlastní.

b) Jiří půjčuje Janovy své knihy a Janovy

knihy opatruje jako své vlastní.

c) Jiří půjčuje Janovi své knihy a Janovy

knihy opatruje jako své vlastní.

d) Jiří půjčuje Janovy své knihy a Janovi

knihy opatruje jako své vlastní.


Jm no autora mgr v ra kocmanov datum vytvo en 2 4 2013 slo dumu vy 12 inovace 25 cjl np2

7. a) Mám ráda Erbenovy pohádky

o Honzovy.

b) Mám ráda Erbenovi pohádky

o Honzovi.

c) Mám ráda Erbenovy pohádky

o Honzovi.

d) Mám ráda Erbenovi pohádky

o Honzovy.


Jm no autora mgr v ra kocmanov datum vytvo en 2 4 2013 slo dumu vy 12 inovace 25 cjl np2

8. a)Navštívili nás Novákovy a pozvali

jsme i Horákovi.

b) Navštívily nás Novákovy a pozvali

jsme i Horákovy.

c) Navštívili nás Novákovi a pozvali

jsme i Horákovi.

d) Navštívily nás Novákovi a pozvali

jsme i Horákovy.

e) Navštívili nás Novákovi a pozvali

jsme i Horákovy.


Jm no autora mgr v ra kocmanov datum vytvo en 2 4 2013 slo dumu vy 12 inovace 25 cjl np2

9. a) Přišly bratři Novákovi a sestry Horákovi.

b) Přišli bratři Novákovy a sestry Horákovy.

c) Přišli bratři Novákovy a sestry Horákovi.

d) Přišli bratři Novákovi a sestry Horákovy.

10. a) Pozvali jsme bratry Novákovi

a sestry Horákovy.

b) Pozvali jsme bratry Novákovy

a sestry Horákovy.

c) Pozvali jsme bratry Novákovi

a sestry Horákovi.


Jm no autora mgr v ra kocmanov datum vytvo en 2 4 2013 slo dumu vy 12 inovace 25 cjl np2

11. a) Malý psy jsou roztomilý.

b) Malí psi jsou roztomilý.

c) Malí psi jsou roztomilí.

d) Malý psi jsou roztomilí.

12. a) Rybí tuk je zdraví.

b) Rybý tuk je zdravý.

c) Rybí tuk je zdravý.


Jm no autora mgr v ra kocmanov datum vytvo en 2 4 2013 slo dumu vy 12 inovace 25 cjl np2

13. a)Po zahradě běhali sousedovi psi.

b) Po zahradě běhali sousedovy psi.

c) Po zahradě běhaly sousedovy psi.

14. a) Viděla jsem sousedovi psy.

b) Viděla jsem sousedovy psy.

c) Viděla jsem sousedovi psi.

d) Viděla jsem sousedovy psi.


Jm no autora mgr v ra kocmanov datum vytvo en 2 4 2013 slo dumu vy 12 inovace 25 cjl np2

ŘEŠENÍ

Vyber správnou variantu:

  • a) Na zahradě běhali sousedovi psi.

    b) Na zahradě běhali sousedovy psi.

    c) Na zahradě běhaly sousedovi psi.

    2. a) Přišli i sestry Novákovi.

    b) Přišly i sestry Novákovy.

    c) Přišly i sestry Novákovi.


Jm no autora mgr v ra kocmanov datum vytvo en 2 4 2013 slo dumu vy 12 inovace 25 cjl np2

3. a) Podej mi Honzovy knihy.

b) Podej mi Honzovi knihy.

4. a) Podej Honzovy tyto knihy.

b) Podej Honzovi tyto knihy.

5. a) Nerudovy spisy vyšly letos.

b) Nerudovi spisy vyšli letos.

c) Nerudovy spisy vyšli letos.


Jm no autora mgr v ra kocmanov datum vytvo en 2 4 2013 slo dumu vy 12 inovace 25 cjl np2

6. a) Jiří půjčuje Janovi své knihy a Janovi

knihy opatruje jako své vlastní.

b) Jiří půjčuje Janovy své knihy a Janovy

knihy opatruje jako své vlastní.

c) Jiří půjčuje Janovi své knihy a Janovy

knihy opatruje jako své vlastní.

d) Jiří půjčuje Janovy své knihy a Janovi

knihy opatruje jako své vlastní.


Jm no autora mgr v ra kocmanov datum vytvo en 2 4 2013 slo dumu vy 12 inovace 25 cjl np2

7. a) Mám ráda Erbenovy pohádky

o Honzovy.

b) Mám ráda Erbenovi pohádky

o Honzovy.

c) Mám ráda Erbenovy pohádky

o Honzovi.

d) Mám ráda Erbenovi pohádky

o Honzovy.


Jm no autora mgr v ra kocmanov datum vytvo en 2 4 2013 slo dumu vy 12 inovace 25 cjl np2

8. a)Navštívili nás Novákovy a pozvali

jsme i Horákovi.

b) Navštívily nás Novákovy a pozvali

jsme i Horákovy.

c) Navštívili nás Novákovi a pozvali

jsme i Horákovi.

d) Navštívily nás Novákovi a pozvali

jsme i Horákovy.

e) Navštívili nás Novákovi a pozvali

jsme i Horákovy.


Jm no autora mgr v ra kocmanov datum vytvo en 2 4 2013 slo dumu vy 12 inovace 25 cjl np2

9. a) Přišly bratři Novákovi a sestry Horákovi.

b) Přišli bratři Novákovy a sestry Horákovy.

c) Přišli bratři Novákovy a sestry Horákovi.

d) Přišli bratři Novákovi a sestry Horákovy.

10. a) Pozvali jsme bratry Novákovi

a sestry Horákovy.

b) Pozvali jsme bratry Novákovy

a sestry Horákovy.

c) Pozvali jsme bratry Novákovi

a sestry Horákovi.


Jm no autora mgr v ra kocmanov datum vytvo en 2 4 2013 slo dumu vy 12 inovace 25 cjl np2

11. a) Malý psy jsou roztomilý.

b) Malí psi jsou roztomilý.

c) Malí psi jsou roztomilí.

d) Malý psi jsou roztomilí.

12. a) Rybí tuk je zdraví.

b) Rybý tuk je zdravý.

c) Rybí tuk je zdravý.


Jm no autora mgr v ra kocmanov datum vytvo en 2 4 2013 slo dumu vy 12 inovace 25 cjl np2

13. a)Po zahradě běhali sousedovi psi.

b) Po zahradě běhali sousedovy psi.

c) Po zahradě běhaly sousedovy psi.

14. a) Viděla jsem sousedovi psy.

b) Viděla jsem sousedovy psy.

c) Viděla jsem sousedovi psi.

d) Viděla jsem sousedovy psi.


Jm no autora mgr v ra kocmanov datum vytvo en 2 4 2013 slo dumu vy 12 inovace 25 cjl np2

ŘEŠENÍ

1. A 8. E

2. B 9. D

3. A 10. B

4. B 11. C

5. A 12. C

6. C 13. A

7. C 14. B


  • Login