slide1
Download
Skip this Video
Download Presentation
Aanwezig :

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 103

Aanwezig : - PowerPoint PPT Presentation


  • 121 Views
  • Uploaded on

Verslag van de eerste bijeenkomst van de VBC Reest en Wieden in het waterschapskantoor Zomerdijk te Meppel d.d. 31 mei 2011. Aanwezig :. mw. S.A.W. Tinnevelt voorzitter. mw. P.M. Buis notulist. de heer R. van Aalderen, Sportvisserij Nederland (gastspreker).

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about ' Aanwezig :' - selia


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
slide1
Verslag van de eerste bijeenkomst van de VBC Reest en Wieden in het waterschapskantoor Zomerdijk te Meppel d.d. 31 mei 2011.
slide41

De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen van harte welkom. Vanavond zal de heer Roland van Aalderen een presentatie verzorgen over het opstellen van een visplan.

slide45

Aan de hand van een powerpointpresentatie vertelt de heer Van Aalderen hoe vanuit het verleden tot de verplichting is gekomen om visrechthebbenden een visplan te laten opstellen en hoe een visplan wordt opgesteld. De powerpointpresentatie maakt deel uit van dit verslag.

slide49

De heren Van Aalderen en Verstoep zullen samen een voorstel (plan van aanpak) voorbereiden voor de eerstvolgende vergadering in september 2011. Indien nodig wordt gebruik gemaakt van een schriftelijke ronde.

slide53
Tekstueel: bij agendapunt 5 wordt het onderwerp vismigratie bij de gemalen toegevoegd. Het verslag wordt vervolgens vastgesteld.
mededelingen en ingekomen stukken
Mededelingen en ingekomen stukken
  • Ingekomen mail van de heer Timmerman m.b.t. oprichting VBC
  • Betrokkene is een van de kleinere particulieren en kan zich via zijn visrechten laten vertegenwoordigen door Sportvisserij Oost Nederland. Afgesproken wordt, dat de voorzitter hem dit zal voorstellen. Om alle kleinere participanten in beeld te kunnen krijgen, zal een intekenlijst worden opengesteld.
  • Relatie-ontwikkeling.
  • De heer Scheper wil bij gelegenheid de oeveratlas graag laten zien.
  • Het aalplan zal vermoedelijk eind 2013 klaar zijn.
slide57

Naar aanleiding van de lopende discussie over de visrechten(grenzen) tussen de twee sportfederaties deelt de heer Slagter mee, dat overeenstemming is bereikt

slide58
Aan Vereniging Steenwijk is een machtiging verleend met de voorwaarde dat de visrechten overgaan in de HSF.
slide75

Het organiseren van een informatie-avond wordt eerst zinvol geacht als het visplan al gedeeltelijk klaar is. Planning in plan van aanpak opnemen (voorjaar 2012?). Thema: ?

slide77
Dit agendapunt wordt in principe geagendeerd voor de eerstvolgende vergadering in september 2011 (in bijzijn van de heer E. Piek).
slide82

De heer Verstoep vraagt welke onderwerpen er op de website van VBC Reest en Wieden mogen. Afgesproken wordt, dat de samenstelling, het convenant, links naar partnerwebsites en de notulen (vanaf heden) geplaatst worden.

slide83
De heer Scheper is geinteresseerd in de migratievisie binnen het waterschap. Het uitvoeringsprogramma hiervoor is nog in de maak.
slide84

De heer Klijnstra pleit voor uniforme communicatie binnen het VBC over de visstandbemonstering in de Weerribben. De heer Verstoep zal dit intern opnemen met de heer M. Jansen.

slide85

De heer J. Piek vraagt naar het baggerplan. Wordt er ter voorkoming van vissterfte met een depot gewerkt? De heer Verstoep zal navraag doen bij de heer L. Rozema.

ad