College english unit 3 book 2
This presentation is the property of its rightful owner.
Sponsored Links
1 / 19

College English Unit 3, Book 2 PowerPoint PPT Presentation


  • 64 Views
  • Uploaded on
  • Presentation posted in: General

College English Unit 3, Book 2. Writing Paragraph Coherence (1) Transitions. Pre-tasks Discussing the following questions before class in your own groups. During tasks Give the answers to all discussing questions . Finish the following exercises . Post tasks

Download Presentation

College English Unit 3, Book 2

An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Presentation Transcript


College english unit 3 book 2

College EnglishUnit 3, Book 2

Writing

Paragraph Coherence (1)

Transitions


College english unit 3 book 2

  • Pre-tasks

    Discussing the following questions before class in your

    own groups.

  • During tasks

  • Give the answers to all discussing questions.

  • Finish the following exercises.

  • Post tasks

    Write a letter applying a job that you are interested in.

    Remember to include the four parts listed in Step One of Writing on page 84 of your text book in no less than 120 words. And try to use transitions when necessary.


College english unit 3 book 2

  • During tasks

  • Give the answers to all discussing questions.

  • What signal words do you usually use if you want to keep your paragraph-idea following clearly and smoothly?

  • What will happen if you write your paragraph without transitional expressions?

  • Where should you put the transitions in a paragraph?

  • What transitions should you use if you want to show the meaning of adding or intensifying? List such transitions you know.


College english unit 3 book 2

  • What way should you use if you want to compare or contrast sth. ? List such transitions you know.

  • What way should you use if you want to show the time and sequence relationship? List such transitions you know.

  • What way should you use if you want to show space relationship? List such transitions you know.

  • What way should you use if you want to show the meaning of limiting or preparing for an example? List such transitions you know.


College english unit 3 book 2

  • What way should you use if you want to show the cause and result? List such transitions you know.

  • What way should you use if you want to assert obvious truth or grant opposition? List such transitions you know.

  • What way should you use if you want to sum up? List such transitions you know.


College english unit 3 book 2

  • What signal words do you usually use if you want to keep your paragraph-idea following clearly and smoothly?

    We should use some transitions(过度性的词语).

  • What will happen if you write your paragraph without transitional expressions?

    The transition is rough if we don’t use the transitions. But if we use them, the transition is smooth and the readers can follow the thread of our thoughts.


College english unit 3 book 2

Where should you put the transitions in a paragraph?

Transitions are frequently used at the beginning of a sentence to link that sentence to the one that precedes it, but they are also used within a sentence, especially one that is a bit long or complicated. There are a number of ways transitions relate sentences or ideas. The following(过度性词语常用于句首,以便和前面的句子相联接,但也可用于句中,尤其适用于较长的复杂的句中。过渡性词语能以多种方式沟通或建立前后句子间意义上的联系).


College english unit 3 book 2

  • What transitions should you use if you want to show the meaning of adding or intensifying? List such transitions you know.

    Transitions that add or intensify(表示进一步说明或强调的过渡性词语).

    and further to repeat too

    also furthermore in particular indeed

    besides in addition moreover in fact

    in other way to put it another way


College english unit 3 book 2

  • What way should you use if you want to compare or contrast sth.? List such transitions you know.

    Transitions that compare or contrast(表示比较或对

    比的过渡性词语).

    similarly unlike regardless instead like

    on the other hand in spite of rather than despite

    on the contrary however but nevertheless

    by comparison though although still

    at the same time as yet otherwise whereas

    in contrast to this as well as in the same way


College english unit 3 book 2

  • What way should you use if you want to show the time and sequence relationship? List such transitions you know.

    Transitions that show the time and sequence

    relationship(表示时间和顺序的过渡性词语).

    before now earlier at first next at last

    after that after so much time then just then

    in time until until now soon the next day

    while later following meanwhile finally

    from then on eventually ever since still


College english unit 3 book 2

  • What way should you use if you want to show space relationship? List such transitions you know.

    Transitions that show space relationship (表示空间关系的过渡性词语).

    beside between beyond across over at

    from to into outside inside here

    to the left in the middle next to nearby

    opposite to on the opposite side


College english unit 3 book 2

  • What way should you use if you want to show the meaning of limiting or preparing for an example? List such transitions you know.

    Transitions that limit or prepare for an example (表示限定意义或引出例子的过渡性词语).

    that is for one thing(首先,一则) namely

    for example for instance to illustrate

    such as


College english unit 3 book 2

  • What way should you use if you want to show the cause and result? List such transitions you know.

    Transitions that show the cause and result (表示因果关系的过渡性词语).

    because thus so so that as as a result

    for since therefore consequently

    for this reason for that reason


College english unit 3 book 2

  • What way should you use if you want to assert obvious truth or grant opposition? List such transitions you know.

    Transitions that assert obvious truth or grant opposition(肯定情况属实的过渡性词语).

    no doubt of course in fact doubtless

    naturally undoubtedly surely certainly

    without a doubt


College english unit 3 book 2

11.What way should you use if you want to sum up? List such transitions you know.

Transitions that sum up (表示结论和概括意义的过渡性词语).

to conclude in summary to sum up

in short in brief on the whole

in conclusion


College english unit 3 book 2

2.Finish the following exercises.

Directions: Complete the following piece of writing by

choosing transitions to fill in the blanks.

Mary likes travelling by bus better than travelling by air-

plane for four reason. (1), it costs less. She can ride

by bus from New York to Chicago for $20. (2)____, the air

fare between the two cities is $78. (3)____, travelling by

bus gives her a closer look at the cities and countryside

than she could get from a plane. (4),she enjoys

driving through the big cities of Philadelphia, Pittsburgh,

And Fort Wayne. (5)____, Mary finds that the passengers

on the bus are often closer to her own age.(6)__,they

are easy to talk with on the shared travel adventure.(7)___,


College english unit 3 book 2

many airline passengers are businessmen who keep

busy with their work while flying.(8), riding a

bus allows Mary to explore any stop along the way.

(9) , once she got off the bus at a small town in

Indiana and spent the night with a girl friend. (11)__,

Mary usually prefers buses instead of plane unless

she has to get somewhere in a hurry.

  • a) Thus b) First c) In fact

  • a) And b) So c) Yet

  • a) Nor b) But c) Second

  • a) Still b) Next c) For example


College english unit 3 book 2

5) a) Third b) Now c) Instead

6) a) Similarly b) Instead c) So

7) a) In contrast b) Finally c) Otherwise

8) a) Therefore b) Fourth c) Accordingly

9) a) On the other hand b) Moreover

c) For instant

10) a) So b) Then c) Yet

11) a) For these reasons b) At last c) Now


College english unit 3 book 2

The Key :

1) b 2) c 3) c 4) c 5) a 6)c

7) a 8) b 9) c 10) b 11) a


  • Login