Koje
Download
1 / 17

Koje - PowerPoint PPT Presentation


  • 144 Views
  • Uploaded on

Koje. zanimanje. odabrati?. najčešća zanimanja. LIJEČNIK. U mnogim državama, također i u Hrvatskoj, od liječnika se zahtjeva polaganje posebnih državnih ispita, čije uspješno polaganje omogućuju liječniku legalni rad.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about ' Koje' - rufus


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript

Koje

zanimanje

odabrati?LIJEČNIK

U mnogim državama, također i u Hrvatskoj, od liječnika se zahtjeva polaganje posebnih državnih ispita, čije uspješno polaganje omogućuju liječniku legalni rad.

Liječnik je osoba koja je završila medicinski fakultet i bavi se medicinom.

U Hrvatskoj studij opće medicine traje 6 godina, dentalne 5 godina kao i veterinarske medicine, nakon čega je moguće nastaviti specijalizaciju koja traje 4 godine (za kirurgiju 4.5 godine).


Pjevač

Pjevanje (vokali), je korištenje ljudskog glasa u glazbi, a zvuk se proizvodi glasnicama.

Kod pjevanja vrlo je važna tehnika disanja. Pjevači moraju vježbati glas kao i sportaši, jer u biti to je sićušni organ sa mišićima.


Priprema da postanete profesionalni kuhar traje više od prirodnih sposobnosti za kuhanje. Osim ako imate sredstva za otvaranje vlastitog restorana, vjerojatno ćete slijediti karakteristični put najviše kulinarskih maturanata.

Kuhar


Računalni tehničar prirodnih sposobnosti za kuhanje. Osim ako imate sredstva za otvaranje vlastitog restorana, vjerojatno ćete slijediti karakteristični put najviše kulinarskih maturanata.

Računalni tehničar u strojarstvu na području Republike Hrvatske, osoba je srednje stručne spreme (SSS) sa završenom četverogodišnjom strojarskom srednjom školom.

Upoznat je sa strojarskom proizvodnom opremom, može vršiti razradu konstrukcijske i proizvodne dokumentacije, proizvodnog procesa, te, unutar pogona, nadgledati proizvodnju.

U srednjoj školi učenici završavaju i program upravljanja numeričkim strojevima, hidrauličko, elektrohidrauličko, pneumatsko i elektropneumastsko upravljanje, te programiranje PLC uređaja.


Policajac prirodnih sposobnosti za kuhanje. Osim ako imate sredstva za otvaranje vlastitog restorana, vjerojatno ćete slijediti karakteristični put najviše kulinarskih maturanata.

Policajac (ženska osoba: policajka) svaka je osoba koja radi u službi policije kao službena osoba koja se bavi održavanjem mira i sigurnosti, te provođenjem zakona u ime države na nekom određenom području.


Frizeri rade u frizerskim salonima. Savjetuju svoje klijente i daju preporuke za pranje kose i oblikovanje frizure.

Osim toga i prodaju proizvode za njegu kose.

Frizer

Aktivnosti frizera uključuju primjerice:

-pranje

-šišanje

-bojanje (kosa, trepavice, obrve)


Odvjetnik i daju preporuke za pranje kose i oblikovanje frizure.

davanje pravnih savjeta

Odvjetnik je osoba koja pruža pravnu pomoć fizičkim i pravnim osobama u ostvarivanju i zaštiti njihovih prava i pravnih interesa.

sastavljanje isprava (ugovora, oporuka, izjava)

sastavljati tužbi, žalbi, prijedloga, zahtjeva, molbi, i drugih podnesaka

zastupanje stranaka pred sudom


Kako vam se i daju preporuke za pranje kose i oblikovanje frizure.

čine sljedeća

zanimanja?


Sakupljač loptica i daju preporuke za pranje kose i oblikovanje frizure.

Sakuplja sve vrste loptica- zagubljene, i one koje to nisu, košarkaške, golf-loptice i ostale kako bi se područje rekreiranja održalo čistim.


Lovac na mrave i daju preporuke za pranje kose i oblikovanje frizure.

Iskopava žive mrave koji se koriste za uzgoj na farmi mrava.


Sakupljač mozgova i daju preporuke za pranje kose i oblikovanje frizure.

Ne misli se na osobu koja organizira sastanke na vrhu vodećih kompanija, već na jadnike koji polažu životinjske glave na stolove ili kuke u klaonicama, a zatim odvajaju i skidaju kosti lubanje i na kraju iz nje vade mozak…


Ocjenjivač mirisa i daju preporuke za pranje kose i oblikovanje frizure.

Njihov se posao sastoji od cjelodnevnog mirisanja pazuha kako bi pomogli pri ocjenjivanju učinkovitosti djelovanja pojedinog dezodoransa.


Glačar nabora i daju preporuke za pranje kose i oblikovanje frizure.

Ove osobe po cijele dane peglaju nabore na cipelama koje se izrađuju kako bi one bile savršeno glatke kada dođu u prodaju.


Uskršnji zeko i daju preporuke za pranje kose i oblikovanje frizure.

Treba poboljšati prodaju u trgovinama, na konvencijama i izložbama, a često ga se može naći i u bolnicama, gdje razveseljava pacijente, te na privatnim zabavama.


Izradile: i daju preporuke za pranje kose i oblikovanje frizure.

Ivana Košutić, 8.a

Maja Košutić, 8.a


ad