CINAHL keresés - PowerPoint PPT Presentation

Cinahl keres s
Download
1 / 13

  • 90 Views
  • Uploaded on
  • Presentation posted in: General

CINAHL keresés. Oktatóprogram. Üdvöz öljük az EBSCO CINAHL keresés oktatóprogramj ában , amely bemutatja a CINAHL adatbázist, a betegápolás és azzal rokon területek irodalmának legátfogóbb forrását. A z oktatóprogramban megtanulhatja az egyszerű és összetett keresőképernyőkön való keresést.

I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.

Download Presentation

CINAHL keresés

An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Presentation Transcript


Cinahl keres s

CINAHL keresés

Oktatóprogram

support.ebsco.com


Cinahl keres s

Üdvözöljük az EBSCO CINAHL keresés oktatóprogramjában, amely bemutatja a CINAHL adatbázist, a betegápolás és azzal rokon területek irodalmának legátfogóbb forrását. Az oktatóprogramban megtanulhatja az egyszerű és összetett keresőképernyőkön való keresést.


Cinahl keres s

Kulcsszavas keresés végrehajtásával kezdünk az Egyszerű keresés képernyőn, az elérhető Keresési opciókat kinyitva. Írja be a migraineszót a Keresés mezőbe. A kereséshez további szűkítőket adhat, mint például a Lektorált anyagok és Rendelkezésre álló referenciák.


Cinahl keres s

Automatikusan OR kapcsolatot hozhat létre a keresőszavak között a Bármely megadott keresőszó keresése keresési mód melletti választógomb kijelölésével. A keresőkifejezések közti AND kapcsolat létrehozásához válassza az Összes megadott keresőszó keresése keresési módot. Jelölje be a Kapcsolódó szavak alkalmazása négyzetet a találatok további kiterjesztéséhez. A szűkítők vagy bővítők alkalmazása után kattintson a Keresés gombra.


Cinahl keres s

TALÁLATI LISTA:Vegye figyelembe, hogy a Találati lista olyan forrástípusokra mutató hivatkozásokat tartalmazhat, mint a Periodikumok és Előadások, amelyeket a találatok szűkítésére használhat.


Cinahl keres s

MAPPÁK: Kattintson a Hozzáadás mappához hivatkozásra a találatok kigyűjtéséhez a keresési folyamat (ideiglenes) mappájába. A találatok aktuális keresési folyamaton túli mentéséhez jelentkezzen be a Saját EBSCOhost-fiókjába, és hozzon létre egy ingyenes mappafiókot, vagy jelentkezzen be egy meglévő mappafiókba.


Cinahl keres s

Ezután bemutatjuk az Összetett keresés képernyőn végrehajtható keresést.


Cinahl keres s

Az Összetett keresés képernyőn végrehajtott kulcsszavas kereséssel kezdünk. Írja be a diabetic foot szót a Keresés mezőbe. A Folyóiratok részhalmaza szűkítőjeként alkalmazza a Nursingelemet, és válassza ki a Kutatási cikk szűkítőt is, majd kattintson a Keresés gombra a kifejezésekhez kapcsolódó cikkek Találati listájának megjelenítéséhez.


Cinahl keres s

TÁRGYFOGALMAK: A tárgyfogalmak keresése is hasznos lehet. A CINAHL szerkesztőcsapata a cikkekhez azok tartalma alapján tárgyfogalmakat társított, ami szélesebb találati kört eredményez, ha a keresés végrehajtása előtt a Keresés mező fölötti Tárgyfogalmak felajánlása négyzetre kattint.


Cinahl keres s

A megfelelő tárgyszavak böngészéséhez a felső eszköztáron lévő CINAHL tárgyszavak hivatkozásra is kattinthat. A tárgyszavak használatával történő kereséssel kapcsolatos további információkért lásd a Using CINAHL and MeSH Headings oktatóanyagot az EBSCO támogatási oldalon.


Cinahl keres s

TALÁLATI LISTA: Ne feledje, hogy a találatokat szűkítheti a Tárgykör: fő címsor kategória alatt egy tárgyszót kiválasztva, majd az Update (Frissítés) gombra kattintva.


Cinahl keres s

A teljes online Súgórendszer megtekintéséhez kattintson bármikor a Súgó hivatkozásra.


Cinahl keres s

Bővebb információért keresse fel az EBSCO támogatási oldalát az alábbi címen:http://support.ebsco.com


  • Login