Szakíts magadnak egy kis időt, hogy elolvasd ezt az üzenetet, lehet hogy fontos!
Download
1 / 23

Szakíts magadnak egy kis időt, hogy elolvasd ezt az üzenetet, lehet hogy fontos! - PowerPoint PPT Presentation


  • 96 Views
  • Uploaded on

Szakíts magadnak egy kis időt, hogy elolvasd ezt az üzenetet, lehet hogy fontos!.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about ' Szakíts magadnak egy kis időt, hogy elolvasd ezt az üzenetet, lehet hogy fontos!' - robbin


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript

Volt egyszer egy kisfiú, akinek igen nehéz természete volt.  Az apja adott neki egy zacskó szöget,hogy, mindannyiszor, amikor elveszíti a türelmét, vagy veszekszik valakivel, üssön be egy szöget az udvar végében lévő kerítésbe.


Az első napon 37 szöget ütött a fiú a kerítésbe volt. A elkövetkezendő hetek során megtanult uralkodni magán, és a kerítésbe beütött szögek száma, napról napra csökkent: felfedezte, hogy sokkal könnyebb uralkodni magán, mit a szögeket beütni a kerítésbe.


Végül elérkezett az a nap, amikor a fiú egyetlen szöget sem ütött be a kerítés fájába, Ekkor megkereste az apját, és elmesélte neki, hogy ma egyetlen szöget sem kelletta kerítésbe ütnie.


Ekkor az apja, azt mondta neki, hogy minden nap, amikor megőrzi a nyugalmát, és nem kerül veszekedésbe senkivel sem, húzzon ki egy szöget a kerítésből. A napok teltek, amikor egy nap a fiú közölte apjával, hogy már egy szög sincs a kerítésben..


Az apa elkísérte a fiát a kerítéshez, és így szólt megőrzi a nyugalmát, és nem kerül veszekedésbe senkivel sem, húzzon ki egy szöget a kerítésből. A napok teltek, amikor egy nap a fiú közölte apjával, hogy már egy szög sincs a kerítésben.: „Édes fiam, te igen becsületre méltóan viselkedtél, de nézd csak meg mennyi lyuk van ezen a kerítésen.


Ez már sosem lesz olyan, mint azelőtt. megőrzi a nyugalmát, és nem kerül veszekedésbe senkivel sem, húzzon ki egy szöget a kerítésből. A napok teltek, amikor egy nap a fiú közölte apjával, hogy már egy szög sincs a kerítésben.Amikor összeveszel valakivel, és amikor egy gonosz dolgot mondasz neki, ugyanolyan sérüléseket hagysz benne, mint ezek itt a kerítésen.


Belemárthatsz egy kést egy emberbe, majd kihúzhatod azt, de a seb örökre ott marad. Mindegy hányszor is kérsz bocsánatot, a sérülés ott marad.

A szavakkal okozott seb is olyan, mint egy fizikai seb.

A barátok nagyon ritka ékszerek, megnevettetnek és bátorítanak.Ők mindig készek téged meghallgatni, mindannyiszor, amikor neked arra szükséged van, támogatnak, kitárják előtted a szívüket. Mutasd meg a barátaidnak, mennyire is szereted őket.


És végezetül de a seb örökre ott marad. : „A barátság öröme, azt jelenti, hogy valaki rád bízott egy titkot " (Alessandro Manzoni)
Amikor azt mondod ezt tedd jó szívvel.„sajnálom”, nézz a másik szemébe


Sose viccelődj mások álmaival ezt tedd jó szívvel..  Sérülten jöhetsz ki belőle, de az élet élésének ez az egyetlen módja.Ha valaki olyan kérdést tesz fel neked, amire nem szeretnél válaszolni, kérdezd meg tőle:  „Miért akarod tudni?"
Emlékezz a óriási veszélyt rejteget3 „T„ -re:

Tiszteld saját magad,

Tisztelj másokat,Tartsd a hátad a cselekedeteidért“.
Mosolyogj, ha telefonálsz barátságot..A másik, a hangodon keresztül ezt megérzi.
ad