A melank likus temperamentum
Download
1 / 21

A melankólikus temperamentum - PowerPoint PPT Presentation


 • 59 Views
 • Uploaded on

A melankólikus temperamentum.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about ' A melankólikus temperamentum' - rhett


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
A melank likus temperamentum

A melankólikus temperamentum


 • A melancholia jelentése : fekete epe. A „melankolikus” szó görög eredetű. A melankolikus antennái befelé irányulnak. Mivel önmagába forduló gondolkozása és érzése szüntelenül aktív, csak kevés benyomást enged magába, ezeket azonban gondosan megvizsgálja és alaposan elemzi.


A melank likus temperamentum gyeng i
A szó görög eredetű. A melankolikus antennái befelé irányulnak. Mivel önmagába forduló gondolkozása és érzése szüntelenül aktív, csak kevés benyomást enged magába, ezeket azonban gondosan megvizsgálja és alaposan elemzi.melankólikus temperamentum gyengéi

 • A melankolikus áldatlan módon befelé forduló természetű. Állandóan boncolgatja magát és lelkületet, rétegenként lebontva, mint ahogyan a hagymát hámozzuk. Végül nem marad az életében semmi egyszerűség és mesterkéletlenség, csak Melankolikusoknál gyakran alakul ki lelkileg beteges magatartás. az örökös önanalízis. Egyetlen más típus sem lesz olyan könnyen hipochonder, mint a melankolikus.


A melank likus rzelmei
A szó görög eredetű. A melankolikus antennái befelé irányulnak. Mivel önmagába forduló gondolkozása és érzése szüntelenül aktív, csak kevés benyomást enged magába, ezeket azonban gondosan megvizsgálja és alaposan elemzi.melankólikus érzelmei

Jelmondat: „Semmi sem lehet elég tökéletes.”

A melankolikus érzelmei lassan jönnek létre – ezután viszont legalább olyan erősek, és általában jóval tartósabbak. Különösen igaz ez a negatív érzések (szomorúság, düh, aggódás) esetében.

Mivel ez a személyiségtípus erősen befelé forduló alkat, ő elsősorban magában tépelődik, ami persze nem azt jelenti, hogy egyáltalán nem látszanak rajta érzelmek – a rossz kedve például igencsak észrevehető. Amikor melankolikus személyiségtípusú emberrel találkozunk, tapasztalhatjuk, hogy kezdetben elég nehezen enged közel magához. Mégis, nagyon megéri a „munkát”, hogy bensőséges kapcsolatba kerüljünk vele, mert ilyenkor derül ki, mennyire mélyen érző, csupa szív személyiség, aki az érzelmek széles skáláját éli meg…


Gondolkodó szó görög eredetű. A melankolikus antennái befelé irányulnak. Mivel önmagába forduló gondolkozása és érzése szüntelenül aktív, csak kevés benyomást enged magába, ezeket azonban gondosan megvizsgálja és alaposan elemzi.

Magába forduló,szomorú


Kedveli a m v szetet
Kedveli a művészetet szó görög eredetű. A melankolikus antennái befelé irányulnak. Mivel önmagába forduló gondolkozása és érzése szüntelenül aktív, csak kevés benyomást enged magába, ezeket azonban gondosan megvizsgálja és alaposan elemzi.


A melank likus a munk ban
A szó görög eredetű. A melankolikus antennái befelé irányulnak. Mivel önmagába forduló gondolkozása és érzése szüntelenül aktív, csak kevés benyomást enged magába, ezeket azonban gondosan megvizsgálja és alaposan elemzi.melankólikusa munkában

 • - tervszerű

 • - tökéletességre törekszik, sokat követel

 • - ügyel a részletekre

 • - kitartó és alapos

 • - rendezett és szervezett

 • - tiszta, ápolt

 • - takarékos

 • - észreveszi a gondokat

 • - találékony, megoldásokat eszel ki

 • - végigcsinálja, amibe belekezdett

 • - kedveli a listákat, táblázatokat, adatokat, grafikonokat


Pontos szó görög eredetű. A melankolikus antennái befelé irányulnak. Mivel önmagába forduló gondolkozása és érzése szüntelenül aktív, csak kevés benyomást enged magába, ezeket azonban gondosan megvizsgálja és alaposan elemzi.

Rendezett


Alapos munka grafikonok
Alapos munka,grafikonok szó görög eredetű. A melankolikus antennái befelé irányulnak. Mivel önmagába forduló gondolkozása és érzése szüntelenül aktív, csak kevés benyomást enged magába, ezeket azonban gondosan megvizsgálja és alaposan elemzi.


A melank likus mint sz l
A szó görög eredetű. A melankolikus antennái befelé irányulnak. Mivel önmagába forduló gondolkozása és érzése szüntelenül aktív, csak kevés benyomást enged magába, ezeket azonban gondosan megvizsgálja és alaposan elemzi.melankólikus,mint szülő

 • - magas mércét állít

 • - mindenben tökéleteset követel

 • - rendben tartja a lakást

 • - állandóan figyelemmel kíséri gyermekeit

 • - saját akaratát aláveti másokénak

 • - támogatja a tehetséget és a tudásvágyat


Szigorú szó görög eredetű. A melankolikus antennái befelé irányulnak. Mivel önmagába forduló gondolkozása és érzése szüntelenül aktív, csak kevés benyomást enged magába, ezeket azonban gondosan megvizsgálja és alaposan elemzi.

Gondoskodó


T mogat mindenben
Támogat mindenben szó görög eredetű. A melankolikus antennái befelé irányulnak. Mivel önmagába forduló gondolkozása és érzése szüntelenül aktív, csak kevés benyomást enged magába, ezeket azonban gondosan megvizsgálja és alaposan elemzi.


Nagy az elvárása szó görög eredetű. A melankolikus antennái befelé irányulnak. Mivel önmagába forduló gondolkozása és érzése szüntelenül aktív, csak kevés benyomást enged magába, ezeket azonban gondosan megvizsgálja és alaposan elemzi.

Óvja gyermekét


A melank likus mint bar t
A szó görög eredetű. A melankolikus antennái befelé irányulnak. Mivel önmagába forduló gondolkozása és érzése szüntelenül aktív, csak kevés benyomást enged magába, ezeket azonban gondosan megvizsgálja és alaposan elemzi.melankólikus,mint barát

 • - óvatosan barátkozik

 • - szívesen marad a háttérben

 • - nem vonja magára a figyelmet

 • - hűséges és elkötelezett

 • - meghallgatja a panaszokat

 • - képes megoldani mások bajait

 • - a szívén viseli a többi ember sorsát

 • - a részvéttől könnyekig meghatódik

 • - eszményi társat keres


Hűséges szó görög eredetű. A melankolikus antennái befelé irányulnak. Mivel önmagába forduló gondolkozása és érzése szüntelenül aktív, csak kevés benyomást enged magába, ezeket azonban gondosan megvizsgálja és alaposan elemzi.

Jószívű


Mindig szint n egy tt rez
Mindig őszintén szó görög eredetű. A melankolikus antennái befelé irányulnak. Mivel önmagába forduló gondolkozása és érzése szüntelenül aktív, csak kevés benyomást enged magába, ezeket azonban gondosan megvizsgálja és alaposan elemzi.együttérez


Seg t k sz
Segítőkész szó görög eredetű. A melankolikus antennái befelé irányulnak. Mivel önmagába forduló gondolkozása és érzése szüntelenül aktív, csak kevés benyomást enged magába, ezeket azonban gondosan megvizsgálja és alaposan elemzi.


A melank likus temperamentum er ss gei
A szó görög eredetű. A melankolikus antennái befelé irányulnak. Mivel önmagába forduló gondolkozása és érzése szüntelenül aktív, csak kevés benyomást enged magába, ezeket azonban gondosan megvizsgálja és alaposan elemzi.melankólikus temperamentum erősségei

 • A melankolikus természete gazdag és érzékeny. Nemcsak finoman, hanem mélyen is érez. Ezzel magyarázható, hogy a melankolikusok között sok a nagy művész. Mindenben mély és alapos. Amihez csak hozzáfog, azt alaposan teszi.

 • A melankolikusok között oly sok nagy gondolkodó és filozófus található. A melankolikust gazdag érzelmi élete és elmélyült gondolkodása különösen képessé teszi az írói vagy tudósi alkotó és intellektuális munkára. Intuíció és értelem szerencsés kapcsolatával nagy gondolatok megragadására


Ismeri saj t hat rait
Ismeri saját határait: szó görög eredetű. A melankolikus antennái befelé irányulnak. Mivel önmagába forduló gondolkozása és érzése szüntelenül aktív, csak kevés benyomást enged magába, ezeket azonban gondosan megvizsgálja és alaposan elemzi.

 • A melankolikus nem kísérletezik mindenfélével, de ha valamibe belekezd, azt véghez is viszi.

 • Röviden: dicséretre méltó ellenőrzést és önfegyelmet gyakorol maga felett. Megfontolt természete távol tartja attól, hogy életét találomra, kedve és szeszélye szerint alakítsa.


Megb zhat
Megbízható. szó görög eredetű. A melankolikus antennái befelé irányulnak. Mivel önmagába forduló gondolkozása és érzése szüntelenül aktív, csak kevés benyomást enged magába, ezeket azonban gondosan megvizsgálja és alaposan elemzi.

 • Ígéreteit és kötelezettségeit nem felejti el könnyen. A túlzó, meggondolatlan beszéd visszataszítóan hat rá. Ha azonban egyszer valamit megígér, akkor annak megtartása becsületbeli ügy számára. A melankolikus minden körülmények k A munkában – akár vezető, akár beosztott – alapos; pénzügyekben, illetve családi vagy hivatásbeli ügyeinek intézésében egyaránt megfontolt. Szokásaiban, öltözködésében, vagyis mindenben gondos és rendes. özött megbízható.


K sz tette
Készítette: szó görög eredetű. A melankolikus antennái befelé irányulnak. Mivel önmagába forduló gondolkozása és érzése szüntelenül aktív, csak kevés benyomást enged magába, ezeket azonban gondosan megvizsgálja és alaposan elemzi.

 • Éles Ferenc

 • Bibliográfia: google.com


ad