虚拟语气的构成及其用法
This presentation is the property of its rightful owner.
Sponsored Links
1 / 11

虚拟语气的构成及其用法 PowerPoint PPT Presentation


  • 99 Views
  • Uploaded on
  • Presentation posted in: General

虚拟语气的构成及其用法. 1 -1.虚拟语气用于非真实条件句时的构成 (P210). 1 ) If a better material _____, the strength of the part would have been increased. A. had been used B. had been using C. being used D. using. 答案为 A. 2 ) Had the weather been good, the children _____ out for a walk.

Download Presentation

虚拟语气的构成及其用法

An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Presentation Transcript


5585430

虚拟语气的构成及其用法


5585430

1-1.虚拟语气用于非真实条件句时的构成(P210)


5585430

1)If a better material _____, the strength of the part would have been increased.

A. had been used B. had been using

C. being used D. using

答案为A

2)Had the weather been good, the children _____ out for a walk.

A. had gone B. could have gone

C. would go D. went

答案为B

(当if从句中含有were, had, should这三个词时,if可以省略,主谓倒装。)

If it were to rain tomorrow, the game would be put off.


5585430

1-2.无if引导的非真实条件句:主句需用虚拟语气。

通常出现以下词或词组*without (如果没有),otherwise (否则), but for (要不是,+n),but that(若不,后从句)

1) But for your help, they couldn't have succeeded.

2) She wasn't feeling well. Otherwise, she

wouldn't have left the meeting so early.

3) Without computer,we ___the tremendous medical advancement in the last few decades.

A.would not make B. will not have made

C.could not make D.shouldn't have made

答案为D

4) I 'd have come with you____I am so busy.

A. except for B.provided that

C.but that D.so long as

答案为C


5585430

2-1.这些表示建议、命令或要求的动词或名词:suggest(suggestion), propose(proposal), advise (advice), demand, insist, order, request, require, command, desire, ask, decide等,在从句中,谓语形式为(should)+V (should可以省略)

例:The general’s command was that the soldiers _____ their fort and carry out more important task.

A. would leave B. leave C. left D. have left

答案为B


5585430

2-2在It is desired(或desirable), It is important, It is suggested, It is requested, It was ordered,

It is necessary, It is essential. It is vital,

It is urgent, It is impossible, It is preferable,

It is advisable, It was proposed等结构后面的主语从句中,谓语形式为(should)+V(should可以省略)

答案为C

例1:It’s desired that she _____ to teach us at least twice a week。

A. comes B. will come C. come D. may come

答案为A

例2:It is advisable that the message___sent at once. A)be B) is C) will be D) is to be


5585430

3-1.在wish以及would (had)rather, as if/though后边that从句中的虚拟语气,一般是将谓语动词提前一个时态。

1)I wish I knew his address.

2)I am too busy these days. I would rather all of you _____ next month for a dinner.

A. come B. would come C. came D. have come

答案为C

3-2.*现在时和将来时范畴内的时态 →

动词用过去式;

过去时范畴内的时态→ 动词用用过去完成时。


5585430

3)He talks as if he _____ everything in the world.

A. knows B. knew C. had known D. would have know

答案为B

Peter wishes that he _____ law instead of literature when he was in college.

A.could study B. studied

C. had studied D. would study

答案为C


5585430

4.在It is (high) time后边的that从句中,动词用过去式,表

示该做某事了。

例:Don’t you think it is time you _____ smoking?

A. give up B. gave up C. would give up D. should give up

 答案为B

5、情态动词+have/has done,表示本来应该做却没有做的事情。

例:I’m sorry I couldn’t get in touch with him before he left, I _____ him earlier.

A. had a telephone B. have phoned

C. should have phoned D. should be phoned

答案是C


5585430

II. Exercises on(1)

(二)P40:66

(四)P96-97: 38-46

(五)P124-125-126:

38-39-40-43-44-45-69-70-71

(六)P153:41

(七)P181-182-183:

37-39-40-50-59


5585430

参考答案

(1)

1.B 2. B 3.C

4.B 5.D 6.B

7.C 8.C 9.B

10.B 11.A 12.D

13.D 14.D 15.C

16.B 17.D 18.C


  • Login