Zoti im! Më mjafton si mburrje fakti që ti je Zoti im. - PowerPoint PPT Presentation

Zoti im!
Download
1 / 14

  • 60 Views
  • Uploaded on
  • Presentation posted in: General

Zoti im! Më mjafton si mburrje fakti që ti je Zoti im. Ali ibn Ebi Talibi, Allahu qoftë i kënaqur me të!. Çdo gjë fillon e vogël pastaj rritet, përveç fatkeqësisë, e cila fillon e madhe pastaj zvogëlohet. Nasir ibn Jesari, Allahu e mëshiroftë!.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha

Download Presentationdownload

Zoti im! Më mjafton si mburrje fakti që ti je Zoti im.

An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Presentation Transcript


Zoti im m mjafton si mburrje fakti q ti je zoti im

Zoti im!

Më mjafton si mburrje fakti që ti je Zoti im.

Ali ibn Ebi Talibi, Allahu qoftë i kënaqur me të!


Zoti im m mjafton si mburrje fakti q ti je zoti im

Çdo gjë fillon e vogël pastaj rritet, përveç fatkeqësisë, e cila fillon e madhe pastajzvogëlohet.

Nasir ibn Jesari, Allahu e mëshiroftë!


Zoti im m mjafton si mburrje fakti q ti je zoti im

Çuditem nga ata që me të hollat e tyre blejnë rroba, por nuk i blejnë të lirët me sjelljet e tyre.

Ibn Semaku, Allahu e mëshiroftë!


Zoti im m mjafton si mburrje fakti q ti je zoti im

Të mbartësh të vërtetën është si të mbartësh kodrat e palëkundshme. Këtë mund ta bëjnë vetëm burrat e vendosur.

Ibn Kajim el-Xhevzije, Allahu e mëshiroftë!


Zoti im m mjafton si mburrje fakti q ti je zoti im

Të përfitoj nga kjo botë duke i rënë fyellit është më e dashur për mua sesa ta përfitoj atë me fe.

Bishr Elhafi, Allahu e mëshiroftë!


Zoti im m mjafton si mburrje fakti q ti je zoti im

Frikësoju Allahut për aq sa ka mundësi Ai të bëjë kundër teje dhe turpërohu prej Tij për aq sa është Ai afër teje.

Vehb ibn Elverdi, Allahu e mëshiroftë!


Zoti im m mjafton si mburrje fakti q ti je zoti im

Nuk posedon njeriu shtëpi tjetër pas vdekjes së tij

përveç asaj që ka ndërtuar para se të vdesë.

Nëse e ka ndërtuar me të mira, do të jetë i kënaqur në të. E, nëse e ka ndërtuar me të këqija, ajo që ka ndërtuar do të shkatërrohet.

Ali ibn Ebi Talibi, Allahu qoftë i kënaqur me të!


Zoti im m mjafton si mburrje fakti q ti je zoti im

Nëse ke mundësi që askush mos të ta kalojë me vepra të mira të afrimit tek Allahu, atëherë bëje atë.

Abdullah ibn Abasi, Allahu qoftë i kënaqur me të!


Zoti im m mjafton si mburrje fakti q ti je zoti im

Frikësoju Allahut dhe të mos jetë Allahu më i dobëti në sytë e tu.

Vehb ibn Elverdi, Allahu e mëshiroftë!


Zoti im m mjafton si mburrje fakti q ti je zoti im

Nëse mëson për shokun tënd diçka që e urren,

atëherë arsyetoje atë.

E, nëse nuk mund t’i gjesh arsye, atëherë thuaj në veten tënde “ndoshta vëllai im ka ndonjë arsye që unë nuk e di.”

Abdullah ibn Zejdi, Allahu qoftë i kënaqur me të!


Zoti im m mjafton si mburrje fakti q ti je zoti im

Nëse dikush kafshon ndonjë gacë prushi derisa të fiket, do të ishte më mirë për të sesa të thoshte për një çështje që e ka caktuar Allahu “sikur të mos ishte kjo”.

Abdullah ibn Mesudi, Allahu qoftë i kënaqur me të!


Zoti im m mjafton si mburrje fakti q ti je zoti im

Nervozizmi është si egërsira.

Nëse pronari e lë të lirë, ajo fillon të hajë atë të parin.

Ibn Kajim el-Xhevzije, Allahu e mëshiroftë!


Zoti im m mjafton si mburrje fakti q ti je zoti im

Kush pajtohet me përcaktimin e Allahut, ai përcaktim do të ndodhë dhe ai person do të ketë shpërblim.

Kush nuk pajtohet me të, ai përcaktim do të ndodhë, por atij do t’i përmbysen veprat.

Ibn Kajim el-Xhevzije, Allahu e mëshiroftë!


Zoti im m mjafton si mburrje fakti q ti je zoti im

Shpërndajekëtë

Treguesi i së mirës është sikurse vepruesi i saj


ad
  • Login