Click for solution
This presentation is the property of its rightful owner.
Sponsored Links
1 / 5

Find the total of 5 hours 10 minutes 3 hours 23 minutes 6 hours 39 minutes PowerPoint PPT Presentation


  • 87 Views
  • Uploaded on
  • Presentation posted in: General

Click for solution. Find the total of 5 hours 10 minutes 3 hours 23 minutes 6 hours 39 minutes. +. The total time is:. hours minutes. 14. 15. 72. 12. More than 60 minutes?. YES: convert 60 minutes into one hour. 72 – 60 = 12 minutes left. 14 + 1 = 15 hours.

Download Presentation

Find the total of 5 hours 10 minutes 3 hours 23 minutes 6 hours 39 minutes

An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Presentation Transcript


Find the total of 5 hours 10 minutes 3 hours 23 minutes 6 hours 39 minutes

Click for solution

Find the total of 5 hours 10 minutes

3 hours 23 minutes

6 hours 39 minutes

+

The total time is:

hours minutes

14

15

72

12

More than 60 minutes?

YES: convert 60 minutes into one hour

72 – 60 = 12 minutes left

14 + 1 = 15 hours

Designed by Lukas van Veen


Find the total of 5 hours 10 minutes 3 hours 23 minutes 6 hours 39 minutes

Find the total of 7 hours 50 minutes

4 hours 40 minutes

6 hours 55 minutes

More than 60 minutes?

+

The total time is:

17

hours minutes

18

19

145

85

25

YES: convert 60 minutes into one hour

More than 60 minutes?

145 – 60 = 85 minutes left

17 + 1 = 18 hours

YES: convert 60 minutes into one hour

85 – 60 = 25 minutes left

18 + 1 = 19 hours

Designed by Lukas van Veen


Find the total of 5 hours 10 minutes 3 hours 23 minutes 6 hours 39 minutes

WORKING WITH THE 24 HOUR CLOCK

More than 60 minutes?

Start time : 22 : 45

Time worked : 6 h 40 min:06 : 40

End time :??? :

+

28

29

05

25

85

YES: convert 60 minutes into one hour

The end time is 05:25

More than 24 hours?

85 – 60 = 25 minutes left

28 + 1 = 29 hours

YES:

take away 24 hours

29 - 24 = 05 hours

Designed by Lukas van Veen


Find the total of 5 hours 10 minutes 3 hours 23 minutes 6 hours 39 minutes

WORKING WITH THE 24 HOUR CLOCK

NO:

add 24 hours

Cannot subtract hours?

29 :

90

05 :

90

NO: convert one hour into 60 minutes

End time : 06 : 30

Time worked : 8 h 45 min:08 : 45

Start time :??? :

-

Cannot subtract minutes?

21

45

30 + 60 = 90 minutes

The start time is 21:45

6 - 1 = 5 hours

05 + 24 = 29 hours

Designed by Lukas van Veen


Find the total of 5 hours 10 minutes 3 hours 23 minutes 6 hours 39 minutes

WORKING WITH THE 24 HOUR CLOCK

NO:

add 24 hours

Cannot subtract hours hours?

26 :

75

02 :

75

NO: convert one hour into 60 minutes

End time : 03 : 15

Start time :18 : 30

Duration :??? :

-

Cannot subtract minutes?

8

45

15 + 60 = 75 minutes

The duration is

8 hours 45 minutes

3 - 1 = 2 hours

02 + 24 = 26 hours

Designed by Lukas van Veen


  • Login