Protest ns teol giai int zet
Download
1 / 12

Protest áns Teológiai Intézet - PowerPoint PPT Presentation


 • 72 Views
 • Uploaded on

Protest áns Teológiai Intézet. Siketmisszió. Hallássérültek 2-es számú Intézete Kolozsvár. Nagy hagyományokkal rendelkező 1888-ban alapított állami intézmény óvodát és iskolát valamint diákotthont foglal magába.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about ' Protest áns Teológiai Intézet' - nicola


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
Protest ns teol giai int zet

Protestáns Teológiai Intézet

Siketmisszió


Hall ss r ltek 2 es sz m int zete kolozsv r
Hallássérültek 2-es számú Intézete Kolozsvár

 • Nagy hagyományokkal rendelkező 1888-ban alapított állami intézmény óvodát és iskolát valamint diákotthont foglal magába.

 • 110 magyar, főképp hallássérült diák tanul itt, de helyet kapnak az iskolában más sajátos nevelési igényű gyerekek is. Az oktatás két óvodai csoportban és 14 iskolai osztályban történik.

Siketmisszió - Protestáns Teológiai Intézet


 • Erdély szinte minden részéből jönnek ide gyerekek, mivel az iskola az egyetlen magyar tannyelvű intézmény hallássérült gyerekek számára az országban.

 • Angol támogatóknak köszönhetően a térségben egyedülálló minőségben felújított tantermekben, kis létszámú osztályokban oktat 53 képzett szakember. A felújított óvodai bentlakás csodálatos környezetben biztosít otthonos, családias légkört.

Siketmisszió - Protestáns Teológiai Intézet


A misszi bemutat sa
A misszió bemutatása: mivel az iskola az egyetlen 

 • A Protestáns Teológiai Intézet diáksága által végzett missziós tevékenység, siket gyerekekkel való foglalkozás a 2010-es tanévben kezdődött a Magyar Missziós Központ és az Erdélyi Református Egyház közös kezdeményezésében.

Siketmisszió - Protestáns Teológiai Intézet


 • A missziós szolgálatot a teológiai intézet diákpresbitériuma és a tanári kar is jóváhagyta. A tanári kar megbízásából Drd. Somfalvi Edit tanárnő foglalkozik a csapat pasztorálásával és annak irányításával.

Siketmisszió - Protestáns Teológiai Intézet


A szolg lat h rom r sze
A szolgálat három része: diákpresbitériuma és a tanári kar is jóváhagyta. A tanári kar megbízásából

 • A szolgálat előtt megbeszélést tartunk, ahol az együtt imádkozás és igeolvasás után azokat a játékokat beszéljük meg, illetve játszodjuk el, amelyeket majd a gyerekekkel is közösen el fogunk játszani.

Siketmisszió - Protestáns Teológiai Intézet


Siketmisszió - Protestáns Teológiai Intézet


Siketmisszió - Protestáns Teológiai Intézet


 • Az utolsó rész csak a teológusokra vonatkozik, mivel sérült gyerekekről van szó, sok hallgató még nem találkozott ilyen jellegű fogyatékkal s ez megütközést válthat ki, illetve komolyabb lelki sérüléseket is okozhat, ezért fontosnak tartjuk, hogy egy megbeszélés alkalmával az ilyen jellegű sérüléseket megbeszéljük.

Siketmisszió - Protestáns Teológiai Intézet


 • Minden hallgatónak három kérdésre kell válaszolni a szolgálati alkalommal kapcsolatban: a. Hogyan éreztem magam ott? b. Hogyan érzem magam most? c. Mi volt a legjobb illetve legrosszabb élményem? A szolgálat ezen részén Drd. Somfalvi Edit tanárnő is részt vesz, illetve ő az, aki ezt a beszélgetést irányítja.

Siketmisszió - Protestáns Teológiai Intézet


A szolg lat fontoss ga
A szolgálat fontossága: szolgálati alkalommal kapcsolatban: a. Hogyan éreztem magam ott? b. Hogyan érzem magam most? c. Mi volt a legjobb illetve legrosszabb élményem? A szolgálat ezen részén

 • A fogyatékossággal való megismerkedés

 • Egy új világba való betekintés

 • A jelrendszer bizonyos fokú elsajátítása

 • Az intézet és az ott folyó munka megismerése

Siketmisszió - ProtestánsTeológiaiIntézet


Siketmisszió - Protestáns Teológiai Intézet szolgálati alkalommal kapcsolatban: a. Hogyan éreztem magam ott? b. Hogyan érzem magam most? c. Mi volt a legjobb illetve legrosszabb élményem? A szolgálat ezen részén


ad