Sala pa ilor pierdu i
Download
1 / 7

Sala pa şilor pierduţi - PowerPoint PPT Presentation


  • 59 Views
  • Uploaded on
  • Presentation posted in: General

Sala pa şilor pierduţi. Tora Hamre Clasa I B Colegiul Naţional de Artă „Octav Băncilă” Iaşi. Sala Paşilor Pierduţi este faimoasă atât pentru frumuseţea ei, cât şi pentru cel care a pictat-o, care a pus ,,pete de albastru peste o întreagă epocă”, pictorul Sabin Bălaşa.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha

Download Presentation

Sala pa şilor pierduţi

An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Presentation Transcript


Sala pa ilor pierdu i
Sala paşilor pierduţi

Tora Hamre

Clasa I B

Colegiul Naţional de Artă

„Octav Băncilă”

Iaşi


Sala pa ilor pierdu i

  • Sala Paşilor Pierduţi este faimoasă atât pentru frumuseţea ei, cât şi pentru cel care a pictat-o, care a pus ,,pete de albastru peste o întreagă epocă”, pictorul Sabin Bălaşa.

  • Cele 19 picturi murale care acoperă 120 m2 din clădirea principală a Universităţii, au fost realizate, de către ,,pictorul inorogilor şi al siluetelor cosmice”, între anii 1968 şi 1978 şi au fost gândite ca o reprezentare a sufletului românesc.


Sala pa ilor pierdu i

Dragostea artistului pentru Iaşi , căruia i-a dăruit o operă remarcabilă, s-a dovedit a fi una veritabilă. La 36 de ani, vârsta când a demarat lucrarea, Sabin Balaşa hotărăşte să-şi petrecă poate cea mai frumoasă perioadă a vieţii sale pictând Sala Paşilor Pierduţi, de care a rămas puternic legat, ultima sa dorinţă fiind aceea de a fi înmormântat la Iaşi.

Artistul a început să lucreze la capodopera din Sala Paşilor Pierduţi în anul 1968. Prima lucrare a fost portretul poetului Mihai Eminescu.

”.


Sala pa ilor pierdu i

Am pregătit pentru dumneavoastră o scurtă prezentare: operă remarcabilă, s-a dovedit a fi una veritabilă. La 36 de ani, vârsta când a demarat lucrarea, Sabin Balaşa hotărăşte să-şi petrecă poate cea mai frumoasă perioadă a vieţii sale pictând Sala Paşilor Pierduţi, de care a rămas puternic legat, ultima sa dorinţă fiind aceea de a fi înmormântat la Iaşi.

http://www.youtube.com/watch?v=X4ahpm_zcAwSala pa ilor pierdu i v a teapt s o vizita i
Sala paşilor pierduţi expoziţii personale.vă aşteaptă să o vizitaţi !


ad
  • Login