Homework solutions
This presentation is the property of its rightful owner.
Sponsored Links
1 / 12

Lesson 6 PowerPoint PPT Presentation


  • 51 Views
  • Uploaded on
  • Presentation posted in: General

Homework Solutions. Lesson 6. Mark pg 17. 1a ) Real numbers 1b) Integers 1c) square root 1d) irrational number 1e) square numbers 2). Mark pg 17. 3a). Mark pg 17. 3b) 1 000 x 5 x 2/5 + 1 x 0 = 5 000 x 2/5 + 0 = 2 000 + 0 = 2 000 3c) 5/6 – 0 x 6/5

Download Presentation

Lesson 6

An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Presentation Transcript


Homework solutions

Homework Solutions

Lesson 6


Mark pg 17

Mark pg 17

1a) Real numbers

1b) Integers

1c) square root

1d) irrational number

1e) square numbers

2)


Mark pg 171

Mark pg 17

3a)


Mark pg 172

Mark pg 17

3b) 1 000 x 5 x 2/5 + 1 x 0

= 5 000 x 2/5 + 0

= 2 000 + 0

= 2 000

3c) 5/6 – 0 x 6/5

= 5/6 – 0

= 5/6

3d) 6 x 3 x 1/18 + 9 + 0

= 18 x 1/18 + 9 + 0

= 1 + 9 + 0

= 10


Mark pg 173

Mark pg 17

4)

5a) 422 800 / 1 00 = 4 228

5b) 422 801,15 / 101 = 4 186,15

5c) 4 228 – 4 186,15 = 41,85

6a) 18; 36; 54; 72 => 72 is 4th multiple of 18

6b) 36 as square root of 36 is 6


Mark pg 174

Mark pg 17

7a) 150 min : 1½ h

150 min : 90 min

150 = 2 x 3 x 5 x 5

90 = 2 x 3 x 3 x 5

HCF = 2 x 3 x 5 = 30

Divide both sides by 30

5 : 3


Mark pg 175

Mark pg 17

7b) 150 cm : 1 060 mm

1 500 mm : 1 060 mm

1 500 = 2 x 2 x 3 x 5 x 5 x 5

1 060= 2 x 2 x 5 x 53

HCF = 2 x 2 x 5 = 20

Divide both sides by 20

75 : 53


Mark pg 176

Mark pg 17

8) 18 / 5 = 3,6

72/25 = 2,88

18 : 5 as 3,6 > 2,88

9) Bell: 8:00; 8:10; 8:20; 8:30

Buzzer: 8:00; 8:15; 8:30

=> 8:30

10) 100% = 228

1% = 228 / 100 = 2,28

114% = 2,28 x 114 = R259,92 = R260


Mark pg 177

Mark pg 17

11) Milk : Water

125 ml : ½ l

125 ml : 500 ml

125 = 5 x 5 x 5

500 = 2 x 2 x 5 x 5 x 5

HCF = 5 x 5 x 5 = 125

Divide both sides by 125

1 : 4


Mark pg 178

Mark pg 17

12) Men: 13 / 108 = 0,1203

Women: 32 / 233 = 0,1373

Women has greater fraction

13) S = 100 km / h

t = 3 hours 2o min = 3 + 20/60 = 3,3333 h

d = s x t = 100 km / h x 3,3333 h = 333,33 km

s = d / t = 333,33 km/h = 2,6666 h = 125 km/h


Mark pg 179

Mark pg 17

14) P = 800; t = 3; SI = 168; r = ?

SI = prt / 100

168 = 800(r)(3) / 100

168 = 24r

Divide both sides by 24

r = 7

15) P = 5 600; r = 7,5; n = 4

Interest = 7 478,63 – 5 600 = R1 878,63


Mark pg 1710

Mark pg 17

16) Learners remaining after filling single desks

= 33 – 9 = 24

Double desks takes 2 learners

Number of double desks = 24 / 2 = 12

17) Longer means less gardeners

6 x 2 = 12

12 / 3 = 4 gardeners


  • Login