Zete silvia scl cu cls i viii nr 1 seini prof coordonator ioana kadar
Sponsored Links
This presentation is the property of its rightful owner.
1 / 16

Zete Silvia Scl cu cls. I-VIII nr. 1 Seini Prof. Coordonator:Ioana Kadar PowerPoint PPT Presentation


  • 49 Views
  • Uploaded on
  • Presentation posted in: General

Poluarea apelor. Zete Silvia Scl cu cls. I-VIII nr. 1 Seini Prof. Coordonator:Ioana Kadar. Tara noastra se confrunta cu o mare problema a poluari.Dupa un test, oamenii de stiinta au confirmat ca suntem in “topul” celor mai poluante tari de pe planeta,adica ocupam locul 5 in clasament.

Download Presentation

Zete Silvia Scl cu cls. I-VIII nr. 1 Seini Prof. Coordonator:Ioana Kadar

An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Presentation Transcript


Poluarea apelor

Zete Silvia

Scl cu cls. I-VIII nr. 1 Seini

Prof. Coordonator:Ioana Kadar


Tara noastra se confrunta cu o mare problema a poluari.Dupa un test, oamenii de stiinta au confirmat ca suntem in “topul” celor mai poluante tari de pe planeta,adica ocupam locul 5 in clasament.


Multa vreme am crezut – sau in orice caz am actionat ca si cum am fi crezut - ca apa, prin imensitatea volumului ei, “digera” tot ce putem sa arucam in ea ; cu alte cuvinte, intinderile de apa ar fi o imensa lada de gunoi pe care o stiam purificatoare. Au fost necesari 50 de ani – in cursul carora am aruncat in mare mai multe deseuri de toate felurile decat in cursul celor 20 de secole precedente.


Pentru ca aceasta iluzie sa se spulbere a trebuit sa se produca o serie de catastrofe pana sa descoperim greseala pe care am facut-o. Savantii cunosteau primejdia, dar avertismentele lor au trecut, de cele mai multe ori, neluate in seama. Astazi suntem aproape neputinciosi in fata anumitelor fenomene de impurificare.


Inainte sa ne uitam la celelalte tari ar trebui sa ne uitam in jurul nostru...in orasul nostru...in Seini!


Nu mai vezi nicaieri o apa limpede...


Ajungem sa ascundem mizerile sub podurile vailor...


In loc sa folosim tomberonul poluam...normal...e mai usor...


Poluarea este degradarea unui mediu natural prin actiunea produselor toxice. Chimiea este preocupata de poloare din doua motive, ea fiind vinovata in mare parte. Pe de-o parte, pentru ca in timpul productiei, transportului si distribuirii produselor chimice au loc numeroase contaminari; in al doilea rand, pentru ca fenomenele poluarii sunt analizate si studiate de catre chimisti, care propun solutii pentru ale controla sau pentru ale preveni.


Nu numai apa este problema ci si malurile ei.


Apa este un factor indispensabil vieţii. De aceea, în jurul surselor de apă s-a dezvoltat o diversitate de biocenoze şi chiar civilzaţia umană a fost atrasă de aceste zone.


Mediul acvatic este mult mai complex decat mediul terestru si aerian prin faptul ca interdependenta dintre mediu si organism este mult mai stransa la vietuitoarele acvatice decat la cele terestre. Drept urmare actiunea exercitata de factorii de mediu asupra procesului intoxicarii este mai puternica la organismele acvatice.


SI TOTUSI...APA...


Pana la inceputul secolului XX, cererea de apa, calitatea acesteia si eficienta utilizarii ei pareau probleme de importanta secundara. Insa, in a doua jumatate a secolului XX, apa dulce a devenit o materie prima critica. Specialistii au apreciat ca la sfarsitul secolului XX populatia globului este intre 6 si 7 miliarde de locuitori, dintre care jumatate traiesc in mediul urban. Evident, nevoile vitale de apa vor fi pe masura acestei populatii.


Oameni buni...salvativa vietile...


  • Login