Indonesia
Advertisement
This presentation is the property of its rightful owner.
1 / 37

Indonesia PowerPoint PPT Presentation

Indonesia. Colleen Bish Nishika Vidanage January 15, 2007. Who wants to be an Indonesian?. For every question answered, you will gain an “x” number of years which will total your life expectancy in the end. 100 Years. READY TO BEGIN?. 0 Years. Click the Indonesian Flag to start!.

Download Presentation

Indonesia

An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Presentation Transcript


Indonesia

Indonesia

Colleen Bish

Nishika Vidanage

January 15, 2007


Who wants to be an indonesian

Who wants to be an Indonesian?

For every question answered, you will gain an “x” number of years which will total your life expectancy in the end.

100 Years

READY TO BEGIN?

0 Years

Click the Indonesian Flag to

start!


Who wants to be an indonesian1

Who wants to be an Indonesian?

Question #1

Where is Indonesia located?

A. Next to Italy

B. Southeast Asia

C. South America

D. To the north of Canada


Who wants to be an indonesian2

Who wants to be an Indonesian?

Correct Answer: B

Indonesia is located in South East Asia, and

Is surrounded by countries such as Papua

New Guinea, Malaysia, Singapore, and Brunei.

NEXT


Who wants to be an indonesian3

Who wants to be an Indonesian?

Question #2

How many islands makes up Indonesia?

A. 7

B. 26

C. 13,500

D. Too many to count


Who wants to be an indonesian4

Who wants to be an Indonesian?

Correct Answer: C

The country of Indonesia is

made up of 13,500 tiny islands

which stretch along 3000 miles

of the equator. Over 65% of

Indonesians live on three of the

largest islands, Java, Madura,

and Bali. These three islands

only make up 7% of the 735,355

sq. miles that make up

Indonesia.

We’re

Toddlers!


Who wants to be an indonesian5

Who wants to be an Indonesian?

Question #3

If Indonesia won their independence from the

Netherlands in 1950, how many years has

Indonesia been independent?

A. Where’s my calculator?

B. 47

C. 67

D. 57


Who wants to be an indonesian6

Who wants to be an Indonesian?

President Suharto

Correct Answer: D

In 1950 Indonesia became an Independent country, however, for 17 years following their independence there was civil unrest and Major General Suharto became the acting president in 1967. Suharto stepped down in 1998 because of economic turmoil. During his term he also annexed East Timor from Indonesia in 1975 who had constantly struggled for independence.

NEXT


Who wants to be an indonesian7

Who wants to be an Indonesian?

Question #4

Given the size of Indonesia, the population has climbed over the past twenty years making it’s population 225,500,000 people in 2006 with an expected 26% population increase by 2050. Indonesia is ranked ______ in the world according to it’s population.

A. 4th

B. 9th

C. 26th

D. 100th


Who wants to be an indonesian8

Who wants to be an Indonesian?

Correct Answer: A

Indonesia has the 4th largest population in the world. China is number one with 1,316,200,000 people, trailing closely by India who has 1,123,800,000 people, followed by the United States with 301,200,000 people, and then Indonesia. In 2050, Indonesia’s population is expected to reach 284,600,000 people.

NEXT


Who wants to be an indonesian9

Who wants to be an Indonesian?

Question #5

Looking at the surrounding coutries, Indonesia is 96% Malay which are people that originate from the country of:

  • A. Maldives

  • B. Singapore

  • C. Papua New Guinea

  • D. Malaysia


Who wants to be an indonesian10

Who wants to be an Indonesian?

Correct Answer: D

Indonesia is made up of 96% people with Malaysian origin. There are a few Melanesians that live on the outer islands and there is a small but economically active Chinese population.

Malaysian Kites

NEXT


Who wants to be an indonesian11

Who wants to be an Indonesian?

Question #6

Religiously, Indonesia has the largest ________ population in the world.

  • A. Hindu

  • B. Confucian

  • C. Muslim

  • D. Buddhist


Who wants to be an indonesian12

Who wants to be an Indonesian?

Correct Answer: C

Indonesia is the largest Muslim country in the world, with 87% of it’s population professing Islam. Other religious groups include Hindus, Buddhists, Confucians, and Animists.

NEXT


Who wants to be an indonesian13

Who wants to be an Indonesian?

Question #7

In 2004, there were 540,000 new cases of TB reported in Indonesia. This puts Indonesia at the number ____ spot on the list of the 22 high-burden tuberculosis countries in the world.

  • A. 3

  • B. 1

  • C. 6

  • D. 20


Who wants to be an indonesian14

Who wants to be an Indonesian?

Correct Answer: A

Indonesia ranks #3 among the top 22 countries affected by TB. TB is responsible for 7.7% of the total disease burden in Indonesia. Directly Observed Therapy, Short-Course (DOTS) was first piloted in Sulawesi and, according to WHO, had expanded to 98 percent of the country in 2005. Indonesia has met the 85% target for DOTS treatment success. Detection of infectious TB cases has increased from 38 percent in 2003 to 53 percent in 2004.

Case Detection Rate, 2003.

NEXT


Who wants to be an indonesian15

Who wants to be an Indonesian?

Question #8

Which of the following are diseases in Indonesia?

A. FilarisisD. Yaws

B. Dengue E. Leprosy

C. LeptospirosisF. Helminthiasis


Who wants to be an indonesian16

Who wants to be an Indonesian?

Correct Answer? All of them!

There are six prevalent diseases in Indonesia and that is not counting HIV/AIDS, Malaria, or TB. The six diseases listed on the previous slide are all communicable diseases. There are on-going efforts to reduce the prevalence of these diseases however the process is extremely slow.

Halfway

there!


Who wants to be an indonesian17

Who wants to be an Indonesian?

Question #9

From 1998 the GDP of Indonesia has increased steadily and with that comes an increase in the total expediture of the GDP on health care. In 1998 the expenditure on health care was 2.5% and the GDP was $1.3 billion. In 2005 the GDP was 2.6 billion and the total expenditure on healthcare was_______ .

  • A. 2.6%

  • B. 5.0%

  • C. 3.0%

  • D. 7.2%


Who wants to be an indonesian18

Who wants to be an Indonesian?

Correct Answer: C

The expenditure for health care in 2005 was 3.0% while their GDP was doubled. The .5% increase over 7 years has helped however, only 43% of children that are the poorest fifth of the country have been vaccinated against diseases such as Diphtheria, Measles, and Mumps, while 72% of the richest fifth has been vaccinated against these diseases.

Indonesian child receiving the

oral polio vaccine.

NEXT


Who wants to be an indonesian19

Who wants to be an Indonesian?

Question #10

In 1997, the value of the ruppiah slipped 11% in two months. This was the beginning of the official collapse of the Indonesian economy. At the same time famine and forest fires created an environmental crisis, which did not help the already plummeting economy. The percentage of Indonesians living on less than one dollar per day is:

  • A. 10.6%

  • B. 7.7%

  • C. 15%

  • D. 5.4%


Who wants to be an indonesian20

Who wants to be an Indonesian?

Correct Answer: B

In Indonesia 7.7% of the population is living on less than $1 per day. More than 50% of the population is living on less than $2 per day.17% of the population is living at the upper poverty level while 15% of the population is living at the lower poverty level. The GNI per capita is $3,720.

Onward!


Who wants to be an indonesian21

Who wants to be an Indonesian?

Question #11

Despite the lack of funding spent on healthcare, the Indonesian government has accomplished the goal of universal free primary education. The percentage of males and females enrolled in primary education are :

  • A. 110 m / 106 f

  • B. 96 m / 94 f

  • C. 99 m / 97 f

  • D. 89 m/ 87/ f


Who wants to be an indonesian22

Who wants to be an Indonesian?

Correct Answer: A

Surprisingly there is over a 100% enrollment rate according to the PRB. Free universal primary education has led to a 98-99% literacy rate in males and females aged 15-29. Sadly, secondary school enrollment drops to 60% from 106% in females, and to 61% from 110% in males.

Land O' Lakes works to improve

nutrition and health while increasing

student attendance of children by

providing milk and biscuits at school.

NEXT


Who wants to be an indonesian23

Who wants to be an Indonesian?

Question #12

Abortion in Indonesia is prohibited, or is permitted only to save a woman’s life. In 2005, there were 4,495,000 live births. The number of surviving infants was 4,324,000 however, there is a high infant mortality rate in Indonesia which is:

  • A. 40%

  • B. 38%

  • C. 45%

  • D. 25%


Who wants to be an indonesian24

Who wants to be an Indonesian?

Correct Answer: B

Unfortunately in Indonesia there is a high infant mortality rate of 38%. The child mortality rate is even higher, a whopping 47%. The birth rate in Indonesia is 20 per 1,000. With a projected 26% increase by 2050 in population, lifetime births per woman is 2.4, which is contributing to this steady increase in population.

A baby toddles at the

Arif camp in Banda Aceh.

NEXT


Who wants to be an indonesian25

Who wants to be an Indonesian?

Question #13

Like most developing countries, if a child can reach the age of 10 the death rate drops dramatically. In Indonesia, the death rate is:

  • A. .01%

  • B. .03%

  • C. .006%

  • D. .009


Who wants to be an indonesian26

Who wants to be an Indonesian?

Correct Answer: C

According to the PRB, the annual death rate in Indonesia is 6 per 1,000. This then translates to 135,000 deaths in Indonesia every year. The number of physicians in Indonesia is 29,499, however, the number of physicians per 1000 is .13. Additionally, there are .62 nurses per 1000, .20 midwives, .03 dentists, and about the same number of pharmacists (.03).

Hospital staff treating people

After devastating earthquake in

2006.

NEXT


Who wants to be an indonesian27

Who wants to be an Indonesian?

Question #14

Compared to Indonesians surrounding countries, Thailand (47), Malaysia (49), Brunei (40), Papua New Guinea (148), and the United States (37), the health care system in Indonesia is ranked:

A. 93

B. 92

C. 67

D. 59


Who wants to be an indonesian28

Who wants to be an Indonesian?

Correct Answer: B

Indonesia is ranked 92nd according to the WHO in health care systems. Indonesia ranks at #31 above Thailand, Brunei, Malaysia, and Papua New Guinea among leading GDPs. However, it has become a sad fact that of the worlds 100 largest economic entities, 51 are corporations and 49 are countries.

View of Jakarta’s Two Mangoes

Mall - a haven for fake goods.

NEXT


Who wants to be an indonesian29

Who wants to be an Indonesian?

CONGRATULATIONS!!!!

You have reached the life expectancy for an Indonesian citizen – 69 years!!

Congratulations on making it past your 7th birthday and leading a somewhat healthy life!

69 years!


Who wants to be an indonesian30

Who wants to be an Indonesian?

Credits

Slide 2:

Indonesian Flag

http://office.microsoft.com/clipart/preview.aspx?AssetID=MMj0178256&Query=Indonesian+flag&Scope=20Thermometerhttp://office.microsoft.com/clipart/preview.aspx?AssetID=MCHH00448_&Query=thermometer&Scope=20&

Slide 4

Population Resource Center

Information and Map of Indonesia

http://www.prcdc.org/summaries/indonesia/indonesia.html

Slide 6

Population Resource Center

Information

http://www.prcdc.org/summaries/indonesia/indonesia.html

Best of Bali Tourism

http://www.adventure-bali.com/

Slide 8

Population Resource Center

Information

http://www.prcdc.org/summaries/indonesia/indonesia.html

Wikimedia

Picture of President Suharto

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/pl/thumb/1/14/Suharto.jpg/150px-Suharto.jpg


Who wants to be an indonesian31

Who wants to be an Indonesian?

Credits

Slide 10

IDB: Countries Ranked by Population

http://www.census.gov/cgi-bin/ipc/idbrank.pl

Pie Chart- Population of the Whole World

http://www.nihonkaigaku.org/ham/eacoex/100econ/110step/111pop/e_wldpop.gif

Slide 12

Population Resource Center

Information

http://www.prcdc.org/summaries/indonesia/indonesia.html

Malaysian Kites

Image

http://www.devonair.co.uk/images/kiteimages/malaysian_kite.jpg

Slide 14

Population Resource Center

Information

http://www.prcdc.org/summaries/indonesia/indonesia.html

The Muslim Woman

Image

http://www.themuslimwoman.org/images/muslim_women_women_09.jpg


Who wants to be an indonesian32

Who wants to be an Indonesian?

Credits

Slide 16

US AIDS Infectious Diseases- Indonesia

Information

http://www.usaid.gov/our_work/global_health/id/tuberculosis/countries/ane/indonesia_profile.html

Temporinteraktif

Image- Case Detection Rate

http://www.tempointeraktif.com/hg/img/narasi/petacasedetactactionrate.gif

Slide 18

World Health Organization

Information

Communicable Diseases

http://www.who.or.id/eng/ourworks.asp?id-owl

Slide 19

Wikipedia

1998 GDP Information

http://en.wikipedia.org/wiki/Economy_of_Indonesia

World Health Organization

2005- GDP and Expenditure Information

http://www.who.int/nha/country/IDN.xls


Who wants to be an indonesian33

Who wants to be an Indonesian?

Credits

Slide 20

Population Resource Bureau

Information

http://www.prb.org/DataFind/prbdata/wcprbdata7.asp?DW=DR&SL=&SA=1

World Health Organization

2005- GDP and Expenditure Information

http://www.who.int/nha/country/IDN.xls

Interet-General.Info

Image

http://www.interet-general.info/IMG/Indonesia-Enfant-Polio-2.jpg

Slide 21

Population Resource Center

Information

http://www.prcdc.org/summaries/indonesia/indonesia.html

Population Resource Bureau

Information

http://www.prb.org/DataFind/prbdata/wcprbdata7.asp?DW=DR&SL=&SA=1

Slide 22

Population Resource Bureau

Information

http://www.prb.org/DataFind/prbdata/wcprbdata7.asp?DW=DR&SL=&SA=1


Who wants to be an indonesian34

Who wants to be an Indonesian?

Credits

Slide 23

Population Resource Bureau

Information

http://www.prb.org/DataFind/prbdata/wcprbdata7.asp?DW=DR&SL=&SA=1

Slide 24

Population Resource Bureau

Information

http://www.prb.org/DataFind/prbdata/wcprbdata7.asp?DW=DR&SL=&SA=1

FAS Online

Image

http://www.fas.usda.gov/excredits/FoodAid/pics/Jakarta%20School.JPG

Slide 25

World Health Organization – Indonesia –Immunization Profile

Information

http://www.who.int/vaccines/globalsummary/immunization/countryprofileresult.cfm?C='idn‘

Slide 26

World Health Organization – Indonesia –Immunization Profile

Information

http://www.who.int/vaccines/globalsummary/immunization/countryprofileresult.cfm?C='idn‘


Who wants to be an indonesian35

Who wants to be an Indonesian?

Credits

Slide 28

Population Resource Bureau

Information

http://www.prb.org/DataFind/prbdata/wcprbdata7.asp?DW=DR&SL=&SA=1

World Health Organzation- Core Health Indicators

Informationhttp://www3.who.int/whosis/core/core_select_process.cfm?country=idn&indicators=healthpersonnel&intYear_select=all&language=en

Caritas

Image

http://www.caritas.jp/2006indonesia/hospital.gif

Slide 29

The World Health Organization's ranking of the world's health systems

Information

http://www.photius.com/rankings/healthranks.html

Slide 30

The World Health Organization's ranking of the world's health systems

Information

http://www.photius.com/rankings/healthranks.html

Indonesia Surfing

Image

http://www.einarsen.no/Indonesia/Java/JakaMall.jpg


  • Login