ANSTO MMSN e-Science Workshop #2 Dec 14 2006. ANSTO MMSN e-Science Workshop #2 December 14 2006. ANSTO MMSN e-Science Workshop #2 Dec 14 2006. Intent: Explore areas of mutual interest with respect to software, and software technologies, enhancing or enabling scientific instrumentation.
ANSTO MMSN e-Science
December 14 2006
Intent: Explore areas of mutual interest with respect to software, and software technologies, enhancing or enabling scientific instrumentation.
Development of a Virtual Instrument for a representation of the current state of the instrument, experiment simulation and user training (XML, X3D, UML)
GUMTree; its nature, use and further development
Development and use of the Common Instrument Middleware Architecture (CIMA)
XML: XML and plugins, XML and virtual instruments, XML and NeXus, XML and CIF
Use of Kepler for workflow development and management
Use of the Storage Resource Broker (SRB) and related tools
10:05 Introduction. Peter Turner: 10 mins (more or less)
10:15 VeRSI Survey of User Requirements for a Virtual Beamline.
Chris Myers: 15 min
10:30 CIMA and GridSphere for Instrument Control - USyd Initiatives. Romain Quilici: 20 min
10:50 Virtual Instrument Representation, X3D, XML and XML for CIF: Douglas du Boulay: 20 min
11:30 Model server & NeXus. Darren Kelly: 20 min
11:50 Gumtree Integrated Scientific Experimental Environment - Feature Overview. Tony Lam: 30 mins
12:20 Java Algorithm Library. Jian Wang: 30 mins
13:30 Gumtree Algorithm Processor & Kepler. Andrew Campbell: 30 mins
14:00 Overview of JCU Projects. Frank Eilert: 15 min
14:15 CIMA and JAINIS. Mathew Wyatt: 15 min
14:30 Kepler, CIMA and JAINIS. Tristan King: 15 min
14:45 SRB, PGL, Shibboleth and JAINIS. Russell Sim: 15 min
15:00 Coffee and Discussion ….
??:?? Closeout and Finish: Alignment and report (including presentations). Nick & Peter.