Dwyane Wade
Download
1 / 13

Dwyane Wade - PowerPoint PPT Presentation


  • 131 Views
  • Uploaded on
  • Presentation posted in: General

Dwyane Wade. Élet története. 1978 január 17.-én született Chicagóban. Nem volt könnyű gyerekkora. Szülei elváltak, bátyától elszakították. Édesapjával és mostohaanyával élt.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha

Download Presentation

Dwyane Wade

An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Presentation Transcript


Dwyane Wade


let trtnete

1978 janur 17.-n szletett Chicagban.

Nem volt knny gyerekkora. Szlei elvltak, btytl elszaktottk. desapjval s mostohaanyval lt.

Milwaukeeban a Marquette Egyetemen tanult. Els vben nem jtszott az egyetemi bajnoksgban, eltrbe helyezte a tanulst. Msodik tanvben viszont az eddig tartott legjobb jtkos a Marquette Egyetemen.

sszehzasodott a gimnziumi szerelmvel, de 2007-ben elvltak, mert Wade nemi ton terjed betegsget kapott az akkori kedvestl, gy egyrtelmv vlt kedvese htlensge.

A Flash becenevet Shaqullie ONealtl kapta, villmgyors betrseire utalva.


NBA karrierje

A 2003-as drafton az 5. helyen vlasztottk.

Remek eredmnyeket tudott felmutatni kezd idnyben: Az v jonva szavazson 3. helyen zrt, csapata a Miami Heat mostanig legjobb jonc vt tudja felmutatni.

2003-2004

Elss ltre a Heatet elkezdtk krpteni, gy rgtn a csapat irnytegynisgv vlt.Bejutottak a rjtszsba 42;40-es mutatval s az els krben bcsztattk a New Orleans Hornetset 6;2-vel. A msodik krben azonban az Indiantol kikaptak.

Flash szmra ez az v a tanulsrl s a beilleszkedsrl szlt.

2004-2005

Az v elejn mr nagyon j kiltsai voltak a Miaminak: tigazoltk az akkori legjobb centert Shaquillie ONealt. Csapat trtnetben elszr felmerlt a bajnoki cm megnyersnek eslye. Az alapszakaszt 59;23-al zrtk. A rjtszs els krben kisprtk a New Jerseyt a msodik krben a Washington Wizardsot. A 3. fordulban vrre men csatt jtszottak a Detroit Pistonssal. Nem jutottak tovbb: 4;3-as veresget szenvedtek.


2005-2006

Erre a szezonra a Heat mgjobb igazolsokat tudott felmutatni. A nyr folyamn tgazoltk Ricky Davist, James Poseyt s Jason Walkert. gy a Heat papron a legersebb csapat volt, m mindenki tudta hogy a csapat annyira reg hogy csak egy dobsa van megnyerni a bajnoksgot.

A rjtszs 3. krben ismt a Detroit Pistonssal kerltek ssze. De most mr egy teljesen ms jtkot felmutat Miamival kellet szembenznie. Wade srlten (ht s trdfjdalmakkal) jtszott.A hatodik meccsen 1 pont htrnyba voltak mikor a Heat vezethette le az utols tmadst. Flash kezbe kerlt a tovbbjuts sorsa......


Ekkor az lls mr 2;2 volt, gy sikerlt a Miaminak kiegyenlteni. Az 5. meccsen 100;100-as llsnl s 2,6 msodperccel a vge eltt Wade kett darab bntett dobhatott, mind a kettt bedobta gy a Heat nyert. A 6. sszecsapsra Dallasba kerlt sor....

2005-2006 Dnt

A dntbe a Heat-nek a Dallas-al kellet farkasszemet nzni. A Mavericks megnyerte az els kt mrkzst, s ekkor mr mindenki azt mondta, hogy a Miami-nak mr nincs eslye megnyerni a bajnoksgot. Ismt csak Wade-nek kellet hoznia a jobbnl jobb eredmnyeket. Egyre nagyobb ht fjdalmakkal jtszott. A 3. meccset 2 ponttal nyerte a Miami. 4. sszecsapst 89;88-al nyertk.

A 6. sszecsapson nagy kzdelemben nyert a Miami. Wade megkapta az MVP (legrtkesebb jtkos) cmet a dntben nyjtott remek teljestmnyrt. Mostanig ez a bajnoki cm az egyetlen a Miami Heat trtnelmben.


2006-2007

Ez az idny mr messze nem volt olyan rzss mint az elz. Wade sszesen 31 mrkzst hagyott ki. Meg kellet mteni a bal bokjt, a jobb vllt s krdses volt folyatathatja-e profi plyafutst a tlterhelt trde miatt.

Bele kellett mennie a trd s csp mttbe egyarnt. A felpls nagyon hosszadalmas volt, amikor felplt csak kereste rgi nmagt.

Vlogatottsgt ekkor ideiglenesen vissza kellet mondania mert nem lehetett elre ltni mikor tudja hozni a rgi formjt.

A Heat bejutott a rjtszsba, kivertk a Chicagot de a msodik krbe lesrlt s ezzel prhuzamosan a Miami is kiesett.


2007-2008

Ekkor mr biztoss vlt, hogy a Heat egy nagyon j Draft jogra plyzik. Ez sikerlt is nekik, msodikknt vlszthattak.

Ez az szezon csak a Flash felplsrl s egszsgnek helyrelltsrl szlt. A Miami az egsz NBA utols helyn zrt. Ilyen rossz idnye mg soha nem volt Wade-nek. Elkezdtk a csapatot fiataltani, elment Shaquille ONeal, Alonzo Mourning visszavonult.


2008-2009

Bejutottak a rjtszsba de sajnlatos mdon az els krben kiestek 4;3-as mutatval.

Szakrtk vlemny szerint Wade-nek vannak akkora tartalkjai, hogy kt v mlva gyzelemre vezetheti a csapatot.

Wade elmondta hogy a csapat a 2010-2011 szezont vrja, hiszen akkor a csapat fiatal tagjai kell tapasztalattal fognak rendelkezni, Wade pedig lete fnypontjt fogja lni.

Nagyon megfiataltott csapatta lett a Heat-nek. Wade az olimpirl visszatrve (ksbb lesz sz rla) teljesen felplve llt ismt csatba. Legnagyobb elrelpst tudta felmutatni az egsz csapat.


2008, Pekingi Olimpia

Serlsbl felplve legelszr az olimpin tudott gy jtszani, mint a bajnoki vben. Az amerikai csapat legjobb jtkosv lett vlasztva (pedig itt volt Kobe Bryant s LeBron James is). dobta a legtbb pontot s szerezte a legtbb labdt. Az olimpit termszetesen megnyertk.


Gyermekkori kedvence nem is lehet ms mint Michael Jordan. Ennek egyik s nagyon befolysol oka, hogy Chicagoban szletetett s kijrt a Bulls meccseire. Pldakpnek tekntete

Mostani szemlyi edzje, Jordan edzje volt mikor mg a Bullsban jtszotak. Taln ennek is ksznheti, hogy megtanulta a 3-4 mteres tempkat is.

J kapcsolatot pol a valaha lt legnagyobb jtkossal, barti viszonyban vannak. Az olimpiai felkszlsre Jordan segtett Wade-nek a szellemi felkszlsben. Erre nagy szksge volt mivel srlsbl visszatrve flve jtszott.

Michael Jordan s Dwyane Wade kapcsolata.


A hrmas szm.

Flash azrt jtszik hrmasba mert nagyon mlyen vallsos. Fizetsnek 10%-a a chicagoi egyhznak adja. A mezszmval utal a Szenthromsgra, a mrkzsein bemelegtse befelyezsvel hromszor felhuzza magt a gyrn, ezzel segtsget krve Istentl. Hogy ez segti-e nem tudni. De az biztos, hogy isteni dolgokra kpes.


Dwyane

Wade

Dwyane

Wade


Ksznm a figyelmet!

Szerkesztette: Nagy dm, 2009 mjus


ad
  • Login