Dwyane Wade
Download
1 / 13

Dwyane Wade - PowerPoint PPT Presentation


  • 142 Views
  • Uploaded on

Dwyane Wade. Élet története. 1978 január 17.-én született Chicagóban. Nem volt könnyű gyerekkora. Szülei elváltak, bátyától elszakították. Édesapjával és mostohaanyával élt.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about ' Dwyane Wade' - kassia


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript

Élet története

1978 január 17.-én született Chicagóban.

Nem volt könnyű gyerekkora. Szülei elváltak, bátyától elszakították. Édesapjával és mostohaanyával élt.

Milwaukeeban a Marquette Egyetemen tanult. Első évében nem játszott az egyetemi bajnokságban, előtérbe helyezte a tanulást. Második tanévében viszont az eddig tartott legjobb játékos a Marquette Egyetemen.

Összeházasodott a gimnáziumi szerelmével, de 2007-ben elváltak, mert Wade nemi úton terjedő betegséget kapott az akkori kedvesétől, így egyértelművé vált kedvese hűtlensége.

A „Flash” becenevet Shaqullie O’Nealtól kapta, villámgyors betöréseire utalva.


NBA karrierje

A 2003-as drafton az 5. helyen választották.

Remek eredményeket tudott felmutatni kezdő idényében: „Az év újonva” szavazáson 3. helyen zárt, csapata a Miami Heat mostanáig legjobb újonc évét tudja felmutatni.

2003-2004

„Elsős” létére a Heatet elkezdték köréépíteni, így rögtön a csapat irányítóegyéniségévé vált.Bejutottak a rájátszásba 42;40-es mutatóval és az első körben búcsúztatták a New Orleans Hornetset 6;2-vel. A második körben azonban az Indianátol kikaptak.

Flash számára ez az év a tanulásról és a beilleszkedésről szólt.

2004-2005

Az év elején már nagyon jó kilátásai voltak a Miaminak: átigazolták az akkori legjobb centert Shaquillie O’Nealt. Csapat történetében elöször felmerült a bajnoki cím megnyerésének esélye. Az alapszakaszt 59;23-al zárták. A rájátszás első körében kisöpörték a New Jerseyt a második körben a Washington Wizardsot. A 3. fordulóban vérre menő csatát játszottak a Detroit Pistonssal. Nem jutottak tovább: 4;3-as vereséget szenvedtek.


2005-2006

Erre a szezonra a Heat mégjobb igazolásokat tudott felmutatni. A nyár folyamán átígazolták Ricky Davist, James Poseyt és Jason Walkert. Így a Heat papíron a legerősebb csapat volt, ám mindenki tudta hogy a csapat annyira öreg hogy csak egy „dobása” van megnyerni a bajnokságot.

A rájátszás 3. körében ismét a Detroit Pistonssal kerültek össze. De most már egy teljesen más játékot felmutató Miamival kellet szembenéznie. Wade sérülten (hát és térdfájdalmakkal) játszott.A hatodik meccsen 1 pont hátrányba voltak mikor a Heat vezethette le az utolsó támadást. Flash kezébe került a továbbjutás sorsa......


Ekkor az állás már 2;2 volt, így sikerült a Miaminak kiegyenlíteni. Az 5. meccsen 100;100-as állásnál és 2,6 másodperccel a vége előtt Wade kettő darab büntetőt dobhatott, mind a kettőt bedobta így a Heat nyert. A 6. összecsapásra Dallasba került sor....

2005-2006 Döntő

A döntőbe a Heat-nek a Dallas-al kellet farkasszemet nézni. A Mavericks megnyerte az első két mérközést, és ekkor már mindenki azt mondta, hogy a Miami-nak már nincs esélye megnyerni a bajnokságot. Ismét csak Wade-nek kellet hoznia a jobbnál jobb eredményeket. Egyre nagyobb hát fájdalmakkal játszott. A 3. meccset 2 ponttal nyerte a Miami. 4. összecsapást 89;88-al nyerték.

A 6. összecsapáson nagy küzdelemben nyert a Miami. Wade megkapta az MVP (legértékesebb játékos) címet a döntőben nyújtott remek teljesítményért. Mostanáig ez a bajnoki cím az egyetlen a Miami Heat történelmében.


2006-2007 kiegyenlíteni. Az 5. meccsen 100;100-as állásnál és 2,6 másodperccel a vége előtt Wade kettő darab büntetőt dobhatott, mind a kettőt bedobta így a Heat nyert. A 6. összecsapásra Dallasba került sor....

Ez az idény már messze nem volt olyan rózsás mint az előző. Wade összesen 31 mérközést hagyott ki. Meg kellet műteni a bal bokáját, a jobb vállát és kérdéses volt folyatathatja-e profi pályafutását a túlterhelt térde miatt.

Bele kellett mennie a térd és csípő műtétbe egyaránt. A felépülés nagyon hosszadalmas volt, amikor felépült csak kereste régi önmagát.

Válogatottságát ekkor ideiglenesen vissza kellet mondania mert nem lehetett előre látni mikor tudja hozni a régi formáját.

A Heat bejutott a rájátszásba, kiverték a Chicagot de a második körbe lesérült és ezzel párhuzamosan a Miami is kiesett.


2007-2008 kiegyenlíteni. Az 5. meccsen 100;100-as állásnál és 2,6 másodperccel a vége előtt Wade kettő darab büntetőt dobhatott, mind a kettőt bedobta így a Heat nyert. A 6. összecsapásra Dallasba került sor....

Ekkor már biztossá vált, hogy a Heat egy nagyon jó Draft jogra pályázik. Ez sikerült is nekik, másodikként válszthattak.

Ez az szezon csak a Flash felépülésről és egészségének helyreállításáról szólt. A Miami az egész NBA utolsó helyén zárt. Ilyen rossz idénye még soha nem volt Wade-nek. Elkezdték a csapatot fiatalítani, elment Shaquille O’Neal, Alonzo Mourning visszavonult.


2008-2009 kiegyenlíteni. Az 5. meccsen 100;100-as állásnál és 2,6 másodperccel a vége előtt Wade kettő darab büntetőt dobhatott, mind a kettőt bedobta így a Heat nyert. A 6. összecsapásra Dallasba került sor....

Bejutottak a rájátszásba de sajnálatos módon az első körben kiestek 4;3-as mutatóval.

Szakértők vélemény szerint Wade-nek vannak akkora tartalékjai, hogy két év múlva győzelemre vezetheti a csapatot.

Wade elmondta hogy a csapat a 2010-2011 szezont várja, hiszen akkor a csapat fiatal tagjai kellő tapasztalattal fognak rendelkezni, Wade pedig élete fénypontját fogja élni.

Nagyon megfiatalított csapatta lett a Heat-nek. Wade az olimpiáról visszatérve (később lesz szó róla) teljesen felépülve állt ismét „csatába”. Legnagyobb előrelépést tudta felmutatni az egész csapat.


2008, Pekingi Olimpia kiegyenlíteni. Az 5. meccsen 100;100-as állásnál és 2,6 másodperccel a vége előtt Wade kettő darab büntetőt dobhatott, mind a kettőt bedobta így a Heat nyert. A 6. összecsapásra Dallasba került sor....

Serüléséből felépülve legelőször az olimpián tudott úgy játszani, mint a bajnoki évében. Az amerikai csapat legjobb játékosává lett választva (pedig itt volt Kobe Bryant és LeBron James is). Ő dobta a legtöbb pontot és ő szerezte a legtöbb labdát. Az olimpiát természetesen megnyerték.


Gyermekkori kedvence nem is lehet más mint Michael Jordan. Ennek egyik és nagyon befolyásoló oka, hogy Chicagoban születetett és kijárt a Bulls meccseire. Példaképének tekíntete

Mostani személyi edzője, Jordan edzője volt mikor még a Bullsban játszotak. Talán ennek is köszönheti, hogy megtanulta a 3-4 méteres tempókat is.

Jó kapcsolatot ápol a valaha élt legnagyobb játékossal, baráti viszonyban vannak. Az olimpiai felkészülésre Jordan segített Wade-nek a szellemi felkészülésben. Erre nagy szüksége volt mivel sérüléséből visszatérve „félve játszott”.

Michael Jordan és Dwyane Wade kapcsolata.


A hármas szám. Ennek egyik és nagyon befolyásoló oka, hogy Chicagoban születetett és kijárt a Bulls meccseire. Példaképének tekíntete

Flash azért játszik hármasba mert nagyon mélyen vallásos. Fizetésének 10%-a a chicagoi egyháznak adja. A mezszámával utal a Szentháromságra, a mérkőzésein bemelegítése befelyezésével háromszor felhuzza magát a gyűrűn, ezzel segítséget kérve Istentől. Hogy ez segíti-e nem tudni. De az biztos, hogy isteni dolgokra képes.


Dwyane Ennek egyik és nagyon befolyásoló oka, hogy Chicagoban születetett és kijárt a Bulls meccseire. Példaképének tekíntete

Wade

Dwyane

Wade


Köszönöm a figyelmet! Ennek egyik és nagyon befolyásoló oka, hogy Chicagoban születetett és kijárt a Bulls meccseire. Példaképének tekíntete

Szerkesztette: Nagy Ádám, 2009 május


ad