Tri pyetje
Download
Sponsored Links
This presentation is the property of its rightful owner.
1 / 25

TRI PYETJE PowerPoint PPT Presentation


  • 114 Views
  • Uploaded on
  • Presentation posted in: General

TRI PYETJE. Kishte qenë një djalosh i ri i cili kishte udhëtuar përtej oqeanit për studime për një kohë të gjatë.Kur kthehet ai u kërkon prindërve të tij t'i gjejnë një dijetar fetar i cili do të mund t'iu përgjigjet tri pyetjeve të tija.Dhe prindërit ia gjetën një dijetar.

Download Presentation

TRI PYETJE

An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Presentation Transcript


Tri pyetje

TRI PYETJE


Tri pyetje

Kishte qenë një djalosh i ri i cili kishte udhëtuar përtej oqeanit përstudime për një kohë të gjatë.Kur kthehet ai u kërkon prindërve të tijt'i gjejnë një dijetar fetar i cili do të mund t'iu përgjigjet tri pyetjevetë tija.Dhe prindërit ia gjetën një dijetar.


Djaloshi thot i kam tri pyetje

Djaloshi thotë:I kam tri pyetje:


Pyetja 1 a ekziston zoti n se po tregoma form n e tij

Pyetja # 1A ekziston Zoti? Nëse po, tregoma formën e Tij.


Pyetja 2 ka sht tekdiri fati

Pyetja # 2Çka është Tekdiri(Fati)?


Tri pyetje

Pyetja # 3Nëse djalli është krijuar nga zjarri, pse në fund(kijamet), ai do tëhudhet në ferr?Pa dyshim, ferri nuk do ta djegë atë aspak, pasiqë edhedjalli edhe ferri janë të krijuara nga zjarri.


A ka menduar zoti p r k t

A ka menduar Zoti për këtë?


Papritmas dijetari i jep nj shuplak t fort djaloshit djaloshi ndjeu dhembjen pse po zem rohesh

Papritmas, dijetari I jep një shuplakë të fortë djaloshit.Djaloshi(ndjeu dhembjen): pse po zemërohesh?


Tri pyetje

Allahu ka thënë:“Nëse ti je I turpëruar nga unë, edhe Unë jam I turpëruar nga ti.”Nëse ti nuk je i turpëruar nga unë, atëherë përcjelle këtë mesazh...vetëm nëse e beson...


Tri pyetje

Po, unë e dua Allahun, Allahu është burimi i jetës sime dhe shpëtimtari im.Ai më mban të gjallë ditë e natë.Pa Allahun, unë jam askushi, por me Allahun,unë mund të bëj gjithçka. Allahu është forca ime.Allahu të ndihmoftë që të kesh sukses...Amin


Allahu ekziston

ALLAHU EKZISTON…


Tri pyetje

Ky është njëra ndër shpjegimet më të mira rreth asaj se pse Allahu ka bërë që në këtë botë të ketë dhembje dhe vuajtje:


Tri pyetje

Një njeri shkon tek një berber që t'i shkurtojë flokët dhe ta rregullojmjekrën.Berberi fillon punën dhe këta të dy po bisedojnë.Flasin rreth temave tëndryshme dhe dikur bie fjala tek Allahu.


Tri pyetje

Berberi thotë: Unë nuk besoj që Zoti ekziston.Pse thua ashtu? Pyeti klienti.Ja, dil jashtë në rrugë dhe do ta shohësh që Zoti nuk ekziston. Po të ekzistonte, atëherë pse ka kaq shumë të sëmurë?


Tri pyetje

A do të kishte fëmijë të braktisur? Po të ekzistonte Allahu, nuk do të kishte as dhembje e as vuajtje në këtë botë. Nuk mund ta imagjinoj një Zot të dashur i cili do të lejonte të ndodh kjo. Klienti mendoi për një moment, por nuk u përgjigj sepse nuk deshi të diskutojë mëtutje me berberin për këtë.


Tri pyetje

Berberi kreu punë dhe klienti u largua.Menjëherë pasi u largua nga dyqani, klienti pa një njeri me flokë të gjatë, të ndyta dhe me një mjekër të parregulluar, dukej i fëlliqur dhe i pakrehur.


Tri pyetje

Klienti u kthye prapë tek berberi dhe i tha: A din çka?Berberat nuk ekzistojnë.Si mund të thuash ashtu?Pyeti berberi i habitur.Unë jam këtu, dhe jam berber, dheunë vetëm sa punova në ty!


Tri pyetje

Jo! Bërtiti klienti."Berberët nuk ekzistojnë sepse po të ekzistonin, atëherënuk do të kishte njerëz me flokë të ndyta dhe me mjekër të parregulluar, sikurai njeriu atje jashtë.


Tri pyetje

Por berberët ekzistojnë!Ajo ndodh kur njerëzit nuk shkojnë tek berberi të rregullohen."Saktësisht, konfirmoi klienti. “Këtu është çështja!


Tri pyetje

Allahu, gjithashtu, ekziston! Kjo ndodh kur njeriu nuk e kërkon Atë dhe nuk i kërkon ndihmë Atij. Për këtë arsye ka kaq shumëvuajtje e dhimbje në këtë botë."


Tri pyetje

NËSE TI MENDON QË ALLAHU EKZISTON, DËRGOJE KËTË TEK TË TJERËT, POR NËSE MENDON QË ALLAHU NUK EKZISTON, ATËHERË FSHIJE!QOFSH I BEKUAR DHE BEKIM PËR TË TJERËT!!!


  • Login