Basic math skills
This presentation is the property of its rightful owner.
Sponsored Links
1 / 8

BASIC MATH SKILLS PowerPoint PPT Presentation


  • 145 Views
  • Uploaded on
  • Presentation posted in: General

BASIC MATH SKILLS. CHAPTER 1 PRACTICE TEST MASTERY TEST A. 34 5 – ones 2 6 07 – hundreds 35,0 1 3 – tens 2 6 0,153 – ten thousands. Write the name of the place for each underlined digit. 37,412 – thirty seven thousand four hundred twelve

Download Presentation

BASIC MATH SKILLS

An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Presentation Transcript


Basic math skills

BASIC MATH SKILLS

CHAPTER 1 PRACTICE TEST

MASTERY TEST A


Write the name of the place for each underlined digit

  • 345 – ones

  • 2607 – hundreds

  • 35,013 – tens

  • 260,153 – ten thousands

Write the name of the place for each underlined digit.


Use words to write the names of the numerals

  • 37,412 – thirty seven thousand four hundred twelve

  • 6,023,015 – six million twenty three thousand fifteen

  • 47,003 – forty seven thousand three

  • 45,037,421 – forty five million thirty seven thousand four hundred twenty one

Use words to write the names of the numerals.


Round these numbers to the nearest tens

  • 467 – 470

  • 206 - 210

Round these numbers to the nearest tens.


Round these numbers to the nearest thousands

  • 21,015 – 21,000

  • 93,515 – 94,000

Round these numbers to the nearest thousands.


Find the answers

  • 87 + 607 + 7715 = 8409

  • 5 + 302 + 27 = 334

  • 2609 – 479 = 2130

  • From 63,024 subtract 2943 = 60,081

  • 3 x 3(2) – 2 x 4 = 19

  • 257 x 602 = 154,714

  • 11,803 / 29 = 407

  • 3638 / 17 = 214

  • 871 x 34 = 29,614

  • 6 + 5 x 6 = 36

Find the answers.


Solve these word problems

  • Frank drives 440 miles on his vacation. If he drives for 8 hours, how many miles does he average per hour? 440 / 8 = 55

  • Maria pays $6.50 for a package of coffee, $7.95 for meat, and 67¢ for a can of cola. If she gives the salesclerk $20.00, how much change should she receive? $20.00 - $6.50 - $7.95 - $.67 = $4.88

Solve these word problems.


Solve these word problems1

  • Nina earns $92 a week from her part-time job. How much will she earn in 9 weeks? $92 x 9 = $828

Solve these word problems.


  • Login