Oracle
This presentation is the property of its rightful owner.
Sponsored Links
1 / 10

Oracle 1Z0-591 Exam Questions PowerPoint PPT Presentation


Test4Direct is furnishing you with the Oracle 1Z0-591 confirmed PDF question and answers. Preparing yourself for the Oracle 1Z0-591 exam enables you to pass your exam in first strive. You can save your effort, time and money because Test4Direct is providing you PDF question and answers which totally simulates with the actual 1Z0-591 Oracle Business Intelligence Foundation Suite 11g Essentials exam. Test4Direct provide you 90 days free updates related to the Oracle 1Z0-591 exam. We are also Providing you the free demo of 1Z0-591 exam product and highly recommend you to download free demo before purchasing the Oracle 1Z0-591 product. To view the details of money back guarantee policy and discount offers please visit the http://www.test4direct.com/1Z0-591.html

Download Presentation

Oracle 1Z0-591 Exam Questions

An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Presentation Transcript


Oracle 1z0 591 exam questions

Oracle

1Z0-591

Oracle Business Intelligence Foundation Suite 11g

Essentials

Demo Product

To Buy Full Set of Exam Questions, Visit:

http://www.test4direct.com/1Z0-591.html


Oracle 1z0 591 exam questions

Question: 1

When a customer wants to get sales numbers by day, how is data stored in the Star Schema, if the

data is loaded nightly?

A. The lowest level of aggregation

B. The highest level of aggregation

C. Multiple levels of aggregation

D. Independently from aggregation level

Answer: B

Explanation:

Aggegated by days.

Question: 2

The highest sales amount for this year is $10,000. If you create a rank measure for sales this year and

display it on a report, the value will be________.

A. $10,000

B. 0

C. 1

D. Year

Answer: C

Explanation:

The rank measure is numbered from 1. The highest sales amount will be ranked 1.

Question: 3

Which two components are required for all OBIEE installations?

A. Admin Server

B. RCU Schema

C. Managed Server

D. Node Manager

E. Oracle 11g

Answer: B,E

Explanation:

B: Before you can run Oracle Business Intelligence 11g Installer, you must first create required Oracle

Business Intelligence schemas in an unhardened database. You use a tool called the Repository

Creation Utility (RCU) to create these schemas with the appropriate permissions and data.

E: The database 11gR2 is required if you want to run the Oracle Business Intelligence Enterprise

Edition Plus Samples One Oracle Database Preinstalled and not hardened to host the schemas.

Question: 4


Oracle 1z0 591 exam questions

The administration tool is the developer's interface to the repository file. It allows the development

of and changes to the metadata repository file. Which statement is true?

A. Changes to the repository can only be carried out in offline mode.

B. Multiple developers can work on one repository at the same time.Results can be merged later on.

C. All aspects of security are being held in the repository file.

D. Opening the rpd.filein online mode results in performance Issues for the application user.

Answer: B

Explanation:

The Oracle BI repository development process adheres to the classic Software

Configuration Management (SCM)process, which utilizes a three-way merge to manage concurrent

development.

The merge process involves three repositories:

In a multiuser environment (MUDE), Developers check out the file and make changes locally.

Then, these changes are automatically reconciled and merged into the master repository.

Question: 5

Which installation option is used to install into an existing Fusion Middleware Home?

A. Software Only Install

B. Simple Install

C. Enterprise Install

D. Cannot install into an existing Fusion Middleware Home

Answer: A

Explanation:

The Software Only Install type installs the Oracle Business Intelligence software binary files in an

Oracle home for later configuration as part of a Fusion Middleware deployment.

Question: 6

What are the two methodologies that are followed within an OBIEE implementation?

A. Do not use prototypes

B. Use an iterative approach

C. Start with a small model and then enhance the repository

D. Start with a big repository and trim it down with the requirements

Answer: B,C

Question: 7

Which option describes how OBIEE Integrates with Planning?

A. OBIEE primarily accesses Planning using standard Essbase integration techniques.

B. OBIEE provides complete access to all Planning data through the Analytic Data Model (ADM) layer.

C. Planning is not a supported OBIEE source.


Oracle 1z0 591 exam questions

D. OBIEEintegrates with Planning directly through relational database access.

Answer: A,B

Explanation:

A:

* Combining Relational and OLAP Data Sources: Oracle’s Common Enterprise Information Model

allows users to combine data from a relational system and an OLAP source in a single calculation.

For example, a user can compare sales forecasts from an Oracle CRM System with budget data from

an Oracle Essbase planning application. To clients of the Common Enterprise Information

Model, the forecast and budget data appear to be from the same logical source.

* The Essbase server provides advanced multi-user read and write capabilities, including data update

and multi-user recalculation. Business users with front-end tools can write data back to a server and

recalculate the data on a server using calculation scripts—key functionality to support sophisticated

modeling and planning applications.

* Using aggregate storage, Essbase serves a wide range of analytic needs—financial analysis,

planning, budgeting, sales analysis, marketing analysis, supply-chain analysis, and profitability

analytics—all from a single analytic infrastructure.

B:

Note: The Analytic Data Model (ADM) is an API used to access OLAP data and metadata. ADM is

similar to JDBC, providing a single common API that hides most differences between OLAP data

sources.

Note 2: Data model for business intelligence

The most important component of business intelligence is the concept of 'data model'. data model

determinde what kind of analysis that end user could do with the data. It is also an independant

concept that could span across different vendor 's product.

Unlike data model of the transaction system, the typical analytic data model is often denormalized

and store extra data for analytic query and better query performance while transaction data model

use is often normalized and optimized for a few data read and write, which is implemented by

jointing many tables.

The most common used analytic data model in business intelligence is call the 'Star schema' data

model.

With the Oracle business intelligence system, We could define star schema and dimension data

model in the 'logical layer' in the admin tools. The data model in OBIEE could span different data

source in physical layer, which means OBIEE have the capability of building one logical data model

which is actually connect to different database in the backend

Question: 8

What is an example of a Session Variable?

A. ETL Load Date

B. User Organization

C. OLAP DSN

D. Top Customers by Revenue

Answer: B

Explanation:

Note 1: There are four types of variables that you can use:

Session

Repository


Oracle 1z0 591 exam questions

Presentation

Request

Note 2: Session Variables

A session variable is a variable that is initialized at login time for each user. When a user begins a

session, the Oracle BI Server creates a new instance of a session variable and initializes it.

There are as many instances of a session variable as there are active sessions on the Oracle BI

Server. Each instance of a session variable could be initialized to a different value.

There are two types of session variables:

System — A session variable that the Oracle BI Server and Oracle BI Presentation Services use for

specific purposes.

System session variables have reserved names that cannot be used for other kinds of variables (such

as static or dynamic repository variables and non-system session variables).

Non-system — A system variable that the administrator creates and names. For example, the

administrator might create a SalesRegion non-system variable that initializes the name of a user's

sales region.

The administrator creates non-system session variables using the Oracle BI Administration Tool.

Question: 9

Which option is used to enter the rank function when creating a new rank measure?

A. Initialization Block

B. Expression Builder

C. Connection Pool

D. Web Catalog

Answer: B

Explanation:

Example (see step 4 and 5 below): Getting Top-N Sales Reps for Year and Year-1

1. Under the “Business Model and Mapping” Layer, right click the “F1 Revenue” and select “New

Object” -> “Logical Column…”

2. In the “Logical Column” Window give for Name: Year Ago Revenue as seen below:


Oracle 1z0 591 exam questions

http://obiee2go.files.wordpress.com/2012/05/hfhdgjbj.png

3. Goto the “Column Source” Tab and select “Derived from existing columns using an expression”

radio button then click on the “Edit Expression” icon.

4. Enter the following expression in the “Expression Builder” Window by selecting “Functions” in the

“Category:” list, “Time Series Functions” in the “Functions:” list then “Ago” “Time Series Functions:”

section.

5. Select the “<<Measure>>” in the “Ago( )” function, then select “Logical Tables” in the “Category:”

list, “F1 Revenue” in the “Logical Tables:” list, then double click the “Revenue” in the “Columns:” list.

Etc.

Question: 10

Query limits tab can be accessed through________.

A. Security Manager, Query tab, Application role dialog box, Permissions

B. Security Manager, Application Roles tab, Query dialog box, Permissions

C. Security Manager, Application Roles tab, Application role dialog box, Permissions

D. Security Manager, Application Roles tab, Application role dialog box, Query Properties

Answer: C

Explanation:


Oracle 1z0 591 exam questions

Query environment can be managed by setting query limits (governors) in the Repository (RPD) for

particular Application Roles. You should always set query limits for particular application roles rather

than for individual users.

Steps:

1. Login to Repository using OBIEE Admin Tool

2. Navigate to Manage > Identity

3. Go to Application Role tab, choose the role and double click on it to open.

http://123obi.com/wp-content/uploads/2011/04/25-04-2011-10-25-38.png

4. Click on Permissions tab


Oracle 1z0 591 exam questions

http://123obi.com/wp-content/uploads/2011/04/25-04-2011-10-26-13.png

5. Set the Query Limits. You can limit queries by the number of rows received, by maximum run

time, and by restricting to particular time periods. You can also allow or disallow direct database

requests or the Populate privilege.

http://123obi.com/wp-content/uploads/2011/04/25-04-2011-10-26-45.png


Oracle 1z0 591 exam questions

THANKS FOR TRYING THE DEMO OF OUR PRODUCT

Visit Our Site to Purchase the Full Set of Actual 1Z0-591 Exam Questions With Answers.

0TUhttp://www.test4direct.com/1Z0-591.html

We Also Provide Practice Exam Software That Simulates Real Exam Environment And Has

Many Self-Assessment Features. Download Free Product Demo From:

0TUhttp://www.test4direct.com/1Z0-591.htmlU0T

Money Back Guarantee

Check Out Our Customer Testimonials

0TUhttp://vimeo.com/102521226U0T


  • Login