M ra d ebre 15 de juliol de 2009
Download
1 / 4

Móra d’Ebre, 15 de juliol de 2009 - PowerPoint PPT Presentation


 • 71 Views
 • Uploaded on

Programa Ciutats Digitals 2008-2010: la funció de referent territorial en matèria de formació TIC (Convocatòria GAP/497/2008, de 24 de novembre). Móra d’Ebre, 15 de juliol de 2009. El referent territorial en formació TIC. Marc. Definició i objectius del Programa CIUTATS DIGITALS 2008 – 2010.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about ' Móra d’Ebre, 15 de juliol de 2009' - joelle-gomez


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
M ra d ebre 15 de juliol de 2009

Programa Ciutats Digitals 2008-2010: la funció de referent territorial en matèria de formació TIC (Convocatòria GAP/497/2008, de 24 de novembre)

Móra d’Ebre, 15 de juliol de 2009


El referent territorial en formació TIC. Marc territorial en matèria de formació TIC

Definició i objectius del Programa CIUTATS DIGITALS 2008 – 2010

La convocatòria de subvencions per al desenvolupament del Programa Ciutats Digitals 2008-2010 s’emmarca dins de les accions definides per la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació (STSI) per promoure l’ús de les TIC i la incorporació dels ciutadans, empreses i administracions públiques a la societat de la informació, i potenciar el sector TIC a Catalunya.

El Programa s’emmarca dins del Conveni Marc de Col·laboració del Pla Avanza entre el Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç i la Generalitat de Catalunya i te com a objectiu promoure i implantar la societat de la informació en l’entorn local.

Esdevenir referents i prescriptors TIC al territori, tant per als ciutadans i les empreses com per als diferents agents econòmics i socials, és un dels requisits que han de complir les entitats que gestionen els projectes.


Requisits de l entitat per esdevenir referent tic al territori

El referent territorial en formació TIC. Requisits territorial en matèria de formació TIC

Requisits de l’entitat per esdevenir referent TIC al territori:

 • Implicació política/ institucional en el projecte: garantir la disponibilitat dels mitjans materials i humans necessaris.

 • Conèixer a fons el territori: infraestructures de telecomunicacions; problemes de connectivitat; nivells d’alfabetització digital de ciutadans i empreses; agents TIC (proveïdors, entitats, Punt TIC...); oferta de cursos; necessitats formatives.

 • Acumular l’experiència suficient, a base de liderar projectes TIC al territori, resoldre incidències a d’altres administracions, Punt TIC, etc.

 • Disposar de personal tècnica i professionalment qualificat: els dinamitzadors.

 • Exercir habitualment una funciód’assessorament TIC a ciutadans, empreses i entitats locals.

 • Exercir el lideratge natural del sector TIC al territori: promoure una xarxa de complicitats, sumar tots els agents locals a un projecte comú.


Funcions a exercir

El referent territorial en formació TIC. Funcions territorial en matèria de formació TIC

Funcions a exercir:

 • Fomentar la cohesió digital i l’equilibri territorial de Catalunya. Millorar el grau d’alfabetització digital de ciutadans i empreses.

 • Dissenyar un pla de formació TIC d’àmbit territorial, a partir de les necessitats formatives detectades, i aconseguir-hi la implicació dels diferents agents locals, públics i privats.

 • Crear un catàleg que reculli l’oferta formativa local (centres de formació, especialitats, etc.), i incorporar-hi els continguts definits per l’STSI (ACTIC).

 • Dinamitzar el territori: promoure l’ús de les TIC, tenir proactivitat, organitzar d’activitats a l’entorn de les TIC (Dia d’Internet...), etc.

 • Definir i implementar un model de gestió de la formació, de base territorial.

 • Generarnous serveis TIC que es prestin en i des del territori.

 • Oferir suport i assessorament tècnics a la resta d’entitats, als Punt TIC, als ciutadans i a les empreses.

 • Dissenyar o proveir sistemes en línia (plataformes) per a accions formatives.

 • Actuar com a interlocutor de l’STSI al territori i del territori amb l’STSI.


ad