Atomer m t pusok
Sponsored Links
This presentation is the property of its rightful owner.
1 / 13

Atomerőmű típusok PowerPoint PPT Presentation


  • 153 Views
  • Uploaded on
  • Presentation posted in: General

Atomerőmű típusok. Nyomottvizes (PWR) reaktor. Forralóvizes (BWR) reaktor. Nehézvizes (HWR) reaktor. Gázhűtésű reaktor (MAGNOX)(GCR). Gázhűtésű reaktor (AGR). RBKM Csernobili.

Download Presentation

Atomerőmű típusok

An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Presentation Transcript


Atomerőmű típusok


Nyomottvizes (PWR) reaktor


Forralóvizes (BWR) reaktor


Nehézvizes (HWR) reaktor


Gázhűtésű reaktor (MAGNOX)(GCR)


Gázhűtésű reaktor (AGR)


RBKM

Csernobili


A gyors tenyésztőreaktor aktív zónája két részből áll. A belsejében helyezkednek el a fűtőelempálcák, amelyek 15 %-osra dúsított UO2/PuO2 keveréket tartalmaznak. Ebben a részben a maghasadások dominálnak, míg a belső részt körülvevő, U-235-ben szegényített uránt tartalmazó UO2-köpenyben az urán 238-as izotópjának Pu-239-é alakulása a meghatározó folyamat. A gyorsreaktorokban a folyamat úgy irányítható, hogy az U-238-ból több hasadóképes Pu-239 keletkezzen, mint amennyi a maghasadásokhoz kell. Mivel mind a maghasadáshoz, mind a plutónium szaporításához gyors neutronok kellenek, ezt a reaktortípust "gyors tenyésztőreaktornak" hívják.


Tóriumos grafit tömb


Magas hőmérsékletű tóriumos reaktor


  • Login