INFRASTRUKTURA RRUGORE
Download
1 / 18

INFRASTRUKTURA RRUGORE PRISHTINË - PowerPoint PPT Presentation


 • 209 Views
 • Uploaded on

INFRASTRUKTURA RRUGORE PRISHTINË. VAZHDIMI I ND Ë RTIMIT T Ë UNAZ Ë S “QEND Ë R”. Ndërtimi i krahut të djathtë nga rrethi në”Arbëri “ deri te rrethi i madh , Zgjerimin e rrugës “ Fehmi Lladrovci ” Zgjerimi i rrugës “ Agim Ramadani ” Zgjerimi i bulevardit “Bill Klinton ”

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about ' INFRASTRUKTURA RRUGORE PRISHTINË' - jessie


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript

VAZHDIMI I NDËRTIMIT TË UNAZËS “QENDËR”

 • Ndërtimiikrahuttëdjathtëngarrethinë”Arbëri “ deriterrethiimadh,

 • Zgjerimin e rrugës “FehmiLladrovci”

 • Zgjerimiirrugës “AgimRamadani”

 • Zgjerimiibulevardit “Bill Klinton”

 • Kalimingarr. AgimRamadaninërr. Luan Haradinaj


Vazhdimiirrugëssë “Vushtrrisë” derinëfshatin “Shkabaj”

Vazhdimiindërtimittërrugës “HasanRemniku” derinëfshatin “Llukar”

Vazhdimiirrugës “EnverMaloku”

Ndërtimiirrugëssëlugut”B”

Lidhja e rrugessë “Caralevës” me unazë

Lidhja e rrugës “Shkupi “dhe “Hollgen Petersen” me magjistralen per Gjilan

LIDHJET E REJA TË QENDRËS ME PERIFERINË

QENDRA

3


NDËRTIMI I UNAZËS SË BRENDËSHME

Realizimi i unazës së brendëshme do ta zvoglojë trafikun në qytet.

 • Faza e par : ndërtimi i rrugës nga rruga e Shkupit deri te rruga e F. Kosovës

 • Faza e dytë : ndërtimi i rrugës nga udhëkryqi I Gjilanit deri te Zllatari

 • Faza e tretë :nga rruga e F.Kosovës deri te rruga e Podujevës

 • Faza e katërt : nga Zllatari deri te rruga e Podujevës

FAZA E TRETË

FAZA E KATËRT

FAZA E DYTË

FAZA E PARË

4


NDËRTIMI I RRUGËVE NË LAGJET E URBANIZUARA

“MATI 1”

Rrugën e lugut” B”

Rrugën “EnverMaloku”

Rrugën “NuePërleshi’

Rrugën e lugut “A”

5


NDËRTIMI I RRUGËVE NË LAGJET E URBANIZUARA

“ARBËRIA 3”

 • Rrugën që lidhë unazën me “Ahmet Krasniqi”

 • Rrugën “K1”në lagje

6


NDËRTIMI I RRUGËVE NË LAGJET E URBANIZUARA

 • Rrugën paralele me rrugën Prishtinë-Shkup

 • Rrugën “Tahir Zajmi

 • Mbulimin e Lumit fekal “Prishtina”

 • Rrugën që lidh lagjet “Kalabria” me “Matin1”

“KALABRIA”

7


NDËRTIMI I RRUGËVE NË LAGJET E URBANIZUARA

 • Rrugën “Tirana”

 • Rrugën që qon te shkolla “Gj. Doda”

 • Rrugën mes bllokut “B”

“LAKRISHTE”

8


UDHËKRYQET, RRETHRROTULLIMET

Valae gjelbërdo tëlehtsojëqarkullimin eautomjetevedhekëmbësorëvene qytet

Në akset kryesore të rrugëve të qytetit do të bëhet një trajtim i veçanët në aspektin e harmonizimit të udhëkryqeve ndërmjet veti dhe menaxhimi i kapacitetit të automjeteve duke aplikuar valën e gjelbër dhe dhënia prioritet eautomjetevenë shiritatmë të ngarkuar në komunikacion

9


UDHËKRYQET, RRETHRROTULLIMET

Kryqëzimet rrethrrotulluese do ta lehtsojnë qarkullimin e automjeteve ne qytet

 • Kryqëzimi rrethrrotullues në udhëkryqin e rrugëve “Agim Ramadani” me rrugën “Fehmi LLadrovci”

 • Kryqëzimi rrethrrotulluesnë udhëkryqin e rrugëve “Enver Maloku” me rrugën “Xheladin Rekaliu”

 • Kryqëzimi rrethrrotulluesnë udhëkryqin e rrugëve “Bulevardi I dëshmorëve” me rrugën “28 Nëntori”

10


NDËRTIMI I MBIKALIMEVE

Me ndërtimin e mbikalimeve ne do të lehtsojmë qarkullimin e këmbësorëve

 • Mbikalimi në udhëkryqin te spitali

 • Mbikalimin te shkolla Ali Sokoli

 • Mbikalimi te Konviktet e studentëve

 • Mbikalimi te Bibloteka Kombëtare mbi rrugën “A.Ramadani”

 • Mbikalimi te Xhamia e LLapit mbi unazë

 • Mbikalimi te M e shëndetësis mbi unazë

 • Mbikalimi te shkallët në Aebëri mbi unazë

 • Mbikalimi ose nënkalimin te Termokosi

11


NDËRTIMI I MBIKALIMEVE

SHEMBUJ TË MBIKALIMEVE

12


NDËRTIMI I NËNKALIMEVE

Me ndërtimin e Nënkalimeve do të rritet siguria e qarkullimit të këmbësorëve dhe do të zhvillojmë bizneset përciellëse.

 • Nënkalimi te KEK-u nën bulevardin“B.Klinton”

 • Nënkalimi te shtatorja e Bill Klintonit

 • Nënkalimi te Menza e studentve nën rrugën “A.Ramadani”

 • Nënkalimi te stacioni i Autobusëve

13


NDËRTIMI I NËNKALIMEVE

DISA PAMJE NGA NENKALIMI TE KEK-u

14


NDËRTIMI I NËNKALIMEVE

Baza e nenkalimit te shtatorja e Bill Klintonit

15


Nd rtimi i rrug ve n fshatrat e p rishtin s

NDËRTIMI I RRUGËVE NË FSHATRAT E PRISHTINËS

Do të investohet në ndërtim tërrugëve:

 • Koliq-Lagjeja Podaj 12.5 km

 • Siqev-Sharban 6.0 km

 • Llukar –Siqevë 3.5 km

 • Rimanisht-Siqevë 4.0 km

 • Vranidoll Lagjeja Serovc

 • Teneshdoll Lagjeja Rexhepaj

 • Prugovc lagjeja 2

 • Slivovë – Llajshevc

 • Stallovë – Zllashë

 • Halabak-Sharban

 • Në fshatin Hajvali

 • Sashkovc-Sushicë

16


VENDPARKINGJET

 • Te Komuna

 • Te Pallati I Rinisë

 • Mbrapa Hotel Grandit

 • Te QKU-ja

 • Në Dodonë

 • Te fakulteti Filologjikë

 • Në hyrje nga Fushë Kosova

P

P

P

P

P

P

P

17


ANALIZAT DHE SYNIMET

 • Kategorizimi i rrugëve sipas parametrave gjeometrike dhe

 • funksionale

 • Përpilimi i rrjetit rrugor sipas planeve rregulluese

 • Identifikimi dhe rritja e kapaciteteve të akseve më të frekuentuara

 • Identifikimi dhe rritja e kapaciteteve të udhëkryqeve më të ngarkuara

 • Përpilimin e grafit të rrjetit rrugor me një databazë të dhënash për rrugët

 • Transportin publik të udhëtarëve

 • Atraktivitetin e lëvizjes me biçikleta etj.

18


ad