Flashcards
This presentation is the property of its rightful owner.
Sponsored Links
1 / 31

Flashcards PowerPoint PPT Presentation


  • 78 Views
  • Uploaded on
  • Presentation posted in: General

Flashcards. Thursday, April 17. Chapter 9 Review. Chapter 9 Review.

Download Presentation

Flashcards

An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Presentation Transcript


Flashcards 2600222

Flashcards


Thursday april 17

Thursday, April 17

Chapter 9

Review


Chapter 9 review

Chapter 9 Review

1. The table below shows the areas of a triangle where the height of the triangle stays the same, but the base changes. Which expression can be used to find the area of a triangle that has a height of 4 units and a base of n units?

A.

B.

C.

D. 4n


Chapter 9 review1

Chapter 9 Review

1. The table below shows the areas of a triangle where the height of the triangle stays the same, but the base changes. Which expression can be used to find the area of a triangle that has a height of 4 units and a base of n units?

A.

B.

C.

D. 4n

The area of a

triangle is height times base divided by 2, or

Answer: B


Chapter 9 review2

Chapter 9 Review

2. GRIDDED RESPONSE José used a square baking pan to make a cake. The length of each side of the pan was 16 inches. Find the area of the pan in square inches.


Chapter 9 review3

Chapter 9 Review

2. GRIDDED RESPONSE José used a square baking pan to make a cake. The length of each side of the pan was 16 inches. Find the area of the pan in square inches.

A = l · w

A = 16 in · 16 in

A = 256 in²


Chapter 9 review4

Chapter 9 Review

3. Janet has a garden in the shape of parallelogram in her front yard. What is the area of the garden if it has a base of 10 feet of a height of 4 feet?

F.

G.

H.

I.


Chapter 9 review5

Chapter 9 Review

3. Janet has a garden in the shape of parallelogram in her front yard. What is the area of the garden if it has a base of 10 feet of a height of 4 feet?

F.

G.

H.

I.

A = l · w

A = 10 ft · 4 ft

A = 40 ft²

Answer: H


Chapter 9 review6

Chapter 9 Review

4. In the spreadsheet below, a formula applied to the values in columns A and B results in the values in column C. What is the formula?

A. C = A – B

B. C = A – 2B

C. C = A + B

D. C = A + 2B


Chapter 9 review7

Chapter 9 Review

4. In the spreadsheet below, a formula applied to the values in columns A and B results in the values in column C. What is the formula?

A. C = A – B

B. C = A – 2B

C. C = A + B

D. C = A + 2B

Answer: B


Chapter 9 review8

Chapter 9 Review

5. SHORT RESPONSE In Mrs. Tucker’s classroom library, there are 168 fiction and 224 nonfiction books. What is the ratio of fiction to nonfiction books in simplest form?


Chapter 9 review9

Chapter 9 Review

5. SHORT RESPONSE In Mrs. Tucker’s classroom library, there are 168 fiction and 224 nonfiction books. What is the ratio of fiction to nonfiction books in simplest form?

=


Chapter 9 review10

Chapter 9 Review

6. Which expression gives the area of a triangle with a base of 8 units and height 3 units?

F. 8 × 3

G. (8 × 3)

H. (8 + 3)

I. (8 + 3) + (8 + 3)


Chapter 9 review11

Chapter 9 Review

6. Which expression gives the area of a triangle with a base of 8 units and height 3 units?

F. 8 × 3

G. (8 × 3)

H. (8 + 3)

I. (8 + 3) + (8 + 3)

A = ÷ 2, or

A =

or ( 8 x 3)

Answer: G


Chapter 9 review12

Chapter 9 Review

7. Ted is making three picture frames like the one shown below. What length of wood does Ted need for all three picture frames?

A. in.

B. in.

C. in.

D. in.


Chapter 9 review13

Chapter 9 Review

7. Ted is making three picture frames like the one shown below. What length of wood does Ted need for all three picture frames?

A. in.

B. in.

C. in.

D. in.

P =2

P = 2· 5 + 2· 7

P = 27

Three frames: 81in

Answer: D


Chapter 9 review14

Chapter 9 Review

8. SHORT RESPONSE Lynette is painting a 15-foot by 10-foot rectangular wall that has a 9-foot by 5-foot rectangular window at its center. How many square feet of wall will she paint?


Chapter 9 review15

Chapter 9 Review

8. SHORT RESPONSE Lynette is painting a 15-foot by 10-foot rectangular wall that has a 9-foot by 5-foot rectangular window at its center. How many square feet of wall will she paint?

A of wall =²

A of window = 9· 5 = 45 ²

Wall minus window

² - 45 ² = 105 ²


Chapter 9 review16

Chapter 9 Review

9. The cost of renting a car is shown in the advertisement. Which of the following equations can be used to find t, the cost in dollars of the rental for m miles?

F. t = 0.10m + 25

G. t = 50 + 0.10

H. t = 50(m + 0.10)

I. t = 50 + 0.10m


Chapter 9 review17

Chapter 9 Review

9. The cost of renting a car is shown in the advertisement. Which of the following equations can be used to find t, the cost in dollars of the rental for m miles?

F. t = 0.10m + 25

G. t = 50 + 0.10

H. t = 50(m + 0.10)

I. t = 50 + 0.10m

t = $50 + $0.10 times the number of miles driven.

Answer: I


Chapter 9 review18

Chapter 9 Review

10. The area of a triangle is 30 square inches. What is the length of the base if the height is 6 centimeters?

A. 12 cm

B. 10 cm

C. 5 cm

D. 3 cm


Chapter 9 review19

Chapter 9 Review

10. The area of a triangle is 30 square inches. What is the length of the base if the height is 6 centimeters?

A. 12 cm

B. 10 cm

C. 5 cm

D. 3 cm

A = bh ÷ 2

30 = 6b÷ 2

30 · 2 = 6b ÷ 2 · 2

60 = 6b

=

10 = b

Answer: B


Chapter 9 review20

Chapter 9 Review

11.GRIDDED RESPONSE The road sign shows the distances from the highway exit to certain businesses. What fraction of a mile is the restaurant from the exit?


Chapter 9 review21

Chapter 9 Review

11.GRIDDED RESPONSE The road sign shows the distances from the highway exit to certain businesses. What fraction of a mile is the restaurant from the exit?

0.65 = =

Calculator

.65, F D, =


Chapter 9 review22

Chapter 9 Review

12. For every $5 Marta earns mowing lawns, she puts $2 in her savings account. How much money will she have to earn in order to deposit $30 into her savings account?

F. $6

G. $12

H. $15

I. $75


Chapter 9 review23

Chapter 9 Review

12. For every $5 Marta earns mowing lawns, she puts $2 in her savings account. How much money will she have to earn in order to deposit $30 into her savings account?

F. $6

G. $12

H. $15

I. $75

For every $5, $2 goes into savings.

She needs to mow 15 lawns () to have $30 in savings.

$5 x 15 lawns = $75

Answer: I


Chapter 9 review24

Chapter 9 Review

13. EXTENDED RESPONSE Ryan is painting a mural for his college art final. The mural is shaped like the figure shown below.

Part A Find the perimeter of the

figure.

Part B Suppose Ryan doubles the

side length of each side, what

happens to the perimeter of the figure? Explain your reasoning.


Chapter 9 review25

Chapter 9 Review

13. EXTENDED RESPONSE Ryan is painting a mural for his college art final. The mural is shaped like the figure shown below.

Part A Find the perimeter of the

figure.

P = 2b + 2 h

P = 2· 6 + 2· 10

P = 32 ft²


Chapter 9 review26

Chapter 9 Review

13. EXTENDED RESPONSE Ryan is painting a mural for his college art final. The mural is shaped like the figure shown below.

Part B Suppose Ryan doubles the

side length of each side, what

happens to the perimeter of the

figure? Explain your reasoning.


Chapter 9 review27

Chapter 9 Review

13. EXTENDED RESPONSE Ryan is painting a mural for his college art final. The mural is shaped like the figure shown below.

Part B Suppose Ryan doubles the

side length of each side, what

happens to the perimeter of the

figure? Explain your reasoning.

P₁ = 2b + 2 h

P₁ = 2· 6 + 2· 10P₂ =2· 12 + 2· 20

P₁ = 32 ft²P₂ = 64 ft²

If you double the sides, you double the perimeter.


Chapter 9 review28

Chapter 9 Review

Agenda Notes

Homework–

Homework Practice OAA – CH9a

Due Monday, April 21

Final Exam- Friday, April 25

Blizzard Bag #3 – Show All Work


  • Login