slide1
Download
Skip this Video
Download Presentation
“Inverse” means “Equal and Opposite”

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 13

“Inverse” means “Equal and Opposite” - PowerPoint PPT Presentation


  • 67 Views
  • Uploaded on

Today you are going to learn how to check addition and subtraction problems with the inverse operation. “Inverse” means “Equal and Opposite”. “Inverse” means “Equal and Opposite”. “Inverse” means “Equal and Opposite” 2 miles. “Inverse” means “Equal and Opposite” 2 miles

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about ' “Inverse” means “Equal and Opposite”' - hestia


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
slide1

Today you are going to learn how to check addition and subtraction problems with the inverse operation.

slide5

“Inverse” means “Equal and Opposite”

2 miles

2 miles

Same distance, but in the opposite direction.

slide6

“Inverse” means “Equal and Opposite”

2 miles

2 miles

Same distance, but in the opposite direction.

3 apples + 4 apples = 7 apples.

slide7

“Inverse” means “Equal and Opposite”

2 miles

2 miles

Same distance, but in the opposite direction.

3 apples + 4 apples = 7 apples

7 apples – 4 apples = 3 apples

7 apples – 3 apples = 4 apples

Addition and Subtraction are Inverse Operations.

slide9

Imagine Addition and Subtraction Problems as Puzzle Pieces

3 + 4 = 7 7 – 3 =4

4 +3 = 7 7 - 4 =3

7

4

3

slide10

Imagine Addition and Subtraction Problems as Puzzle Pieces

182 + 244 = 426 426 – 182 = 244

244 + 182 = 426 426 – 244 = 182

426

182

244

slide13

You just learned how to check addition and subtraction problems with the inverse operation.

ad