Az let igje
Sponsored Links
This presentation is the property of its rightful owner.
1 / 21

Az élet igéje PowerPoint PPT Presentation


  • 77 Views
  • Uploaded on
  • Presentation posted in: General

Az élet igéje. 2012. január. P R E M E S S A. A világ nagy részén idén január 15. és 22. között tartják az imahetet a keresztények egységéért, más helyeken pünkösdre teszik ezt az

Download Presentation

Az élet igéje

An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Presentation Transcript


Az let igje

2012. janur


P R E M E S S A

A vilg nagy rszn idn janur 15. s 22. kztt tartjk az imahetet a keresztnyek egysgrt, ms helyeken pnksdre teszik ezt az

alkalmat. A 2012. vi imahtre kivlasztott mott Pl apostol korintusiakhoz rt levelbl val: Mindannyian elvltozunk Urunk Jzus Krisztus gyzelme ltal.(1Kor 15,51-58)

letigl Chiara albbi gondolatait ajnljuk, amelyeket a kolosszeiekhez rt levl 3,1 vershez fztt, mert azt gondoljuk, hogy kapcsoldnak a kivlasztott szveghez.


Ha teht fltmadtatok Krisztussal, azt keresstek, ami odafnn van, ahol Krisztus l az Isten jobbjn.(Kol 3,1)


Ezeket a szavakat szent Pl a kolosszei kzssghez intzte. Arrl beszl, hogy ltezik egy olyan vilg, ahol igazi szeretet, teljes kzssg, igazsgossg, bke, szentsg s rm uralkodik, ahov a bn s a romls nem frkzhet be tbb; olyan vilg, ahol az Atya akarata tkletesen teljesl.


Az a vilg, ahov Jzus tartozik. Az a vilg, amelyet nyitott meg elttnk feltmadsval, miutn tlte a szenveds kemny prbattelt.


Ha teht fltmadtatok Krisztussal, azt keresstek, ami odafnn van, ahol Krisztus l az Isten jobbjn.


Nemcsak meg vagyunk hvva Krisztus vilgba mondja szent Pl , hanem mr most is benne lnk.


Hitnk azt tantja, hogy a keresztsggel mr Krisztusba plnk, gy rszesednk letben, ajndkaiban, rksgben, gyzelmben a bn s a rossz hatalma felett, hiszen vele egytt mi is feltmadtunk.


A megszenteldtt lelkektl eltren, akik mr elrtk a clt, a mi rszvtelnk Krisztus vilgban mg nem nyilvnval s nem teljes, fleg nem lland s vgleges.


Mindaddig, amg ezen a fldn lnk, ezernyi veszlynek, nehzsgnek s ksrtsnek vagyunk kitve, amelyek megingathatnak, lefkezhetnek, st hamis clok fel trthetnek.


Ha teht fltmadtatok Krisztussal, azt keresstek, ami odafnn van, ahol Krisztus l az Isten jobbjn.


rthet teht az apostol buzdtsa: azt keresstek, ami odafnn van.


Azaz prbljatok mr most kilpni ebbl a vilgbl, nem fizikailag, hanem lelkileg: hagyjtok el a vilg szoksait s szenvedlyeit, hogy minden helyzetben Jzus gondolatai s rzsei vezethessenek titeket.


Az ami odafnn van ugyanis a mennyek orszgnak trvnyt jelenti, amelyet Jzus hozott a fldre, s azt szeretn, ha mr mostantl megvalstannk.


Ha teht fltmadtatok Krisztussal, azt keresstek, ami odafnn van, ahol Krisztus l az Isten jobbjn.


Hogyan ljk teht ezt az igt?


gy, hogy nem elgsznk meg egy tlagos, kzpszer, megalkuvsokkal teli lettel, hanem talaktjuk Krisztus trvnyei szerint, Isten kegyelmnek segtsgvel.


Arra sztnz, hogy letnkkel tegynk tansgot krnyezetnkben az rtkekrl, amelyeket Jzus hozott a fldre, mint pl. az egyetrts, a bke, a testvrek szolglata, a megrts s megbocsts, a becsletessg, az igazsgossg, a kifogstalan munka, a hsg, a tisztasg, az let tiszteletben tartsa s gy tovbb.


Ebbl is lthat, hogy ez a program olyan sok lehetsget rejt magban, mint maga az let. De hogy a sokflesg miatt ne maradjunk bizonytalansgban, valstsuk meg ebben a hnapban Jzusnak azt a trvnyt, amely lnyegben sszefoglalja az sszes tbbit: vegyk szre minden testvrben Krisztust, s szolgljuk t!


Taln nem ezt fogjk majd rajtunk szmon krni letnk vgn?


Ha teht fltmadtatok Krisztussal, azt keresstek, ami odafnn van, ahol Krisztus l az Isten jobbjn.(Kol 3,1).

Az let igje,a Fokolre Mozgalom havi kiadvnya.

Szveg: Chiara Lubich, 1988. jnius.

Grafika: Anna Lollos don Placido DOmina(Sziclia - Olaszorszg)

Ezt a szentrs-magyarzatot 96 nyelvre s nyelvjrsra fordtjk le, sok milli emberhez jut el a sajt, a rdi, a televzi s az internet segtsgvel.

Tovbbi informcik: www.focolare.orgA PPS egyb nyelveken: www.santuariosancalogero.org


  • Login