Priporočila potrošnikom
Download
Sponsored Links
This presentation is the property of its rightful owner.
1 / 3

Priporočila potrošnikom PowerPoint PPT Presentation


  • 73 Views
  • Uploaded on
  • Presentation posted in: General

Priporočila potrošnikom. Precenite cene! "Ugodna" cena ni vedno res ugodna, sploh pa ni nujno najugodnejša. Ne verjemite zgolj napisom, pač pa se prepričajte sami!

Download Presentation

Priporočila potrošnikom

An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Presentation Transcript


Priporo ila potro nikom

Priporočila potrošnikom

  • Precenite cene! "Ugodna" cena ni vedno res ugodna, sploh pa ni nujno najugodnejša. Ne verjemite zgolj napisom, pač pa se prepričajte sami!

  • Trgovska blagovna znamka ne pomeni nujno tudi najbolj ugodne cene v skupini istovrstnih izdelkov, kot bi morda pričakovali. Pred nakupom vsekakor preverite cene ostalih blagovnih znamk.

  • Bodite pozorni nakupovalci. Cenovni razponi med istovrstnimi izdelki so se zmanjšali, ampak so lahko še vedno zelo veliki.

  • Primerjajte cene istovrstnih izdelkov na kilogram, liter. Le tako boste dobili predstavo, koliko stane vaš izbrani izdelek v primerjavi z drugimi iste vrste. Kot primer lahko navedemo prihranek, ki ga bi družina lahko imela pri kupovanju kruha: Če bi družina namesto Sosedovega peciva kupovala Sosedov hlebec, bi v enem letu po našem modelu prihranila več kot 1.000 evrov. Tudi če se družina za zamenjavo odloči občasno, bo prihranek še vedno visok!

  • Veliko pakiranje ni nujno najcenejše. Primerjava cene/kg izbranega izdelka v manjšem in velikem pakiranju lahko na vaše presenečenje razkrije, da boste za kilogram izdelka v manjšem pakiranju odšteli celo manj.

  • Določite si zgornjo mejo cene, ki ste jo za izdelek še pripravljeni plačati. Pred nakupom lahko preverite okvirni razpon cen na kilogram na www.precenimocene.si.


Priporo ila potro nikom

Vir: Eurostat, 100 = 2005


Priporo ila potro nikom

Primera prikritih podražitev

Sprememba embalaže - ob tem se je število pastil v zavojčku zmanjšalo s 30 na 18. Celotna podražitev na enoto je dosegla skoraj 70 odstotkov.

Količina izdelka se je za tretjino zmanjšala, cena na enoto se je povečala za 50 odstotkov.


  • Login