Revolu ia francez de la 1848
Download
1 / 8

ffffffffffffffffffffff - PowerPoint PPT Presentation


  • 357 Views
  • Uploaded on

ffffffffff

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about 'ffffffffffffffffffffff' - guest3749


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
Revolu ia francez de la 1848 l.jpg

Revoluţia franceză de la 1848

In Franta revolutia de la 1848 urmarea liberalizarea in continuare a societatii si participarea la viata politica a unui numar mai mare de cetateni.


Slide2 l.jpg


Slide3 l.jpg


Slide4 l.jpg


Slide5 l.jpg

Decizia de suprimare a singurului ,mijloc de existenta pentru mii de oameni a produs la Paris o agitatie extraordinara si a scos din nou (intre 23 si 26 iunie) multimile in strada. 2000 de morti , 25 000 de arestari si 11 000 de persoane inchise sau deportate reprezinta pretul ordinii instaurate de generalul Cavaignac.


Slide6 l.jpg

  • Dupa aceasta revolta muncitoreasca reprimata sangeros in iunie 1484, in toamna aceluias an este adoptata Constitutia, care favoriza clasa mijlocie (burghezia) careia I se garantau drepturile politice cum ar fi participarea la conducerea statului si cele economice, adica dreptul la proprietate.


Slide7 l.jpg

Preşedinte al Franţei este ales Louis Napoleon Bonaparte

care va profita de situaţia politică şi, în decembrie 1852, se va proclama împarat sub numele de Napoleon al III-lea, iar Franţa va intra în al doilea imperiu.


ad