13 5 law of sines
This presentation is the property of its rightful owner.
Sponsored Links
1 / 16

13.5 Law of Sines PowerPoint PPT Presentation


  • 70 Views
  • Uploaded on
  • Presentation posted in: General

13.5 Law of Sines. Determine whether the following will have 0, 1 or 2 triangles. Remember your rules for when you need to check!!! (one angle and two sides). 1.) a = 36in, b = 45in , <A = 22°. Answer: 2. 2.) <B = 47°, b = 12ft , c = 17ft. Answer: 0.

Download Presentation

13.5 Law of Sines

An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Presentation Transcript


13 5 law of sines

13.5 Law of Sines


13 5 law of sines

Determine whether the following will have 0, 1 or 2 triangles.

Remember your rules for when you need to check!!! (one angle and two sides)


Answer 2

1.) a = 36in, b = 45in , <A = 22°

Answer: 2


Answer 0

2.) <B = 47°, b = 12ft , c = 17ft

Answer: 0


Answer 1

3.) <C = 23°, <B = 41°, b = 5m

Answer: 1


Answer 01

4.) a = 345 yds,

b = 201 yds, <B = 37°

Answer: 0


Answer 11

5.) a = 49 miles,

b = 43 miles, <A = 63°

Answer: 1


Answer 21

6.) <C = 54°, b = 85 ft, c = 72 ft

Answer: 2


Answer 22

7.) <B = 45°, c = 20mm , b = 16mm

Answer: 2


Answer 23

8.) a = 2 in , b = 3in , <A = 37°

Answer: 2


Hint they should look familiar

  • Determine whether the following have 0, 1, or 2 triangles…then SOLVE! 

Hint: They should look familiar…


Answer 2 triangles triangle 1 triangle 2 b 27 9 b 152 1 c 116 1 c 5 9 c 86 3in c 9 9in

9.) a = 36 in, b = 45in , <A = 22°

Answer: 2 TrianglesTriangle 1:Triangle 2: <B = 27.9° <B = 152.1°<C = 116.1°<C = 5.9°c = 86.3inc = 9.9in


Answer 1 triangle a 116 a 6 8m c 3 0 m

10.) <C = 23°,

<B = 41°, b = 5m

Answer: 1 triangle<A = 116° a = 6.8m c = 3.0 m


Answer 2 triangles triangle 1 triangle 2 b 72 8 b 107 2 a 53 2 a 18 8 a 71 3 ft a 28 7 ft

11.) <C = 54°, b = 85 ft, c = 72 ft

Answer: 2 trianglesTriangle 1: Triangle 2:<B = 72.8°<B = 107.2°<A = 53.2°<A = 18.8°a = 71.3 fta = 28.7 ft


Answer 1 triangle b 51 4 c 65 6 c 50 1 miles

12.) a = 49 miles,

b = 43 miles, <A = 63°

Answer: 1 Triangle<B = 51.4°<C = 65.6°c = 50.1 miles


Answer 2 triangles triangle 1 triangle 2 c 62 1 c 117 9 a 72 9 a 17 1 a 21 6 mm a 6 7 mm

13.) <B = 45°,

c = 20mm , b = 16mm

Answer: 2 trianglesTriangle 1:Triangle 2:<C = 62. 1°<C = 117.9°<A =72.9°<A = 17.1°a = 21.6 mm a = 6.7 mm


  • Login