Turismul romanesc - PowerPoint PPT Presentation

Turismul
Download
1 / 17

  • 97 Views
  • Uploaded on
  • Presentation posted in: General

Turismul romanesc. Pinghireac Bogdan. Turismul Hibernal. Borsa. Borsa este situata la extremitatea estica a judetului Maramures , la baza Masivului Rodna, in apropierea trecatorii Prislop.

I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.

Download Presentation

Turismul romanesc

An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Presentation Transcript


Turismul romanesc

Turismulromanesc

PinghireacBogdan


Turismul romanesc

Turismul Hibernal

Borsa

Borsa este situata la extremitatea estica a judetuluiMaramures, la baza Masivului Rodna, in apropierea trecatorii Prislop


Turismul romanesc

  • StatiuneaBorsa dispune de partiide schi pe o diferenta de nivel de 1000 m, trasee de schi fond de 4 - 6 km, precum si doua trambuline pentru sarituri de peste 80 m, una fiind cea mai inalta trambulina naturala din Europa. Partia principala este echipata cu telescaun si teleschi, are 1920 m lungime si o diferenta de nivel de 497 m. 


Turismul romanesc

Păltiniș

Staţiunea Păltiniş se află situată la 32 km de Sibiu şi este legată de oraş printr-o şosea modernă care străbate un peisaj de vis.Condiţiile de schi sunt excelente începând din decembrie şi până în aprilie.


Turismul romanesc

Pârtiile din staţiune sunt accesibile pentru toti împătimiţii sporturilor de iarnă.Temperatura medie anuală este de +4 grade Celsius. Ploile sunt frecvente, dar de scurtă durată, iar stratul de zapadă este prezent 120 zile pe an. Un fenomen meteorologic frecvent întâlnit la Păltiniş este inversiunea temperaturii.


Turismul romanesc

Turismul Litoral

Neptun

Neptun este o localitate în județul Constanța, Dobrogea,România. Neptun este una dintre cele șase stațiuni de pe litoralul românescsituate în arealul Comorova din raza comunei Mangalia. Olimpul, a cărui construcție a fost terminată în 1972, reprezintă cartierul nordic al stațiunii Neptun.


Turismul romanesc

Amplasata intr-un cadrul natural foarte frumos, marginita de padureaComorova la vest si Lacul Neptun la est, statiunea Neptun-Olimp nu si-a pierdut farmecul si eleganta de altadata. Neptun-Olimp este o statiune aerisita si foarte bine...


Turismul romanesc

Costinești

Costinești este o localitate-stațiunede pe litoralul românesc, din județul Constanța, România, aflată la țărmul Mării Negre, reședință a comunei cu același nume. La recensamântul din 2002 avea o populație permanentă de 905 locuitori, care se înzecește vara.


Turismul romanesc

StatiuneaCostinesti, denumita si Statiunea Tineretului, se intinde pe o lungime de circa 5 km si este orientata spre est, fiind expusa la soare in tot timpul zilei. Se afla in prelungirea satului cu acelasi nume. Nucleul statiunii a fost construit în 1949, cand aici a fost amenajata prima tabara de vacanta pentru elevi in jurul Lacului Costinesti.


Turismul romanesc

Turismul Cultural

ManastireaBarsana

Aceasta sfantamanastire, plina de taina Crucii si a Invierii lui Hristos in Biserica Sa, sinteza intre evlavie si arta, unde rugaciunea ziditoare de suflet frumos se uneste cu munca artistica, ziditoare de lumina construita din piatra si lemn, Barsana - este o icoana a sufletului crestin ortodox maramuresean la rascruce de milenii, o speranta pentru un viitor binecuvantat, este un loc sfant unde natura se uneste cu Biserica in Liturghie cosmica.


Turismul romanesc

Primele atestări documentare ce fac referire la Mănăstirea Bârsanadatează din 1390; într-un document din 21 iulie 1390, referitor la propietățile familiei voievodale Dragoș, este menționat un drum care se bifurca, conducând pe un braț in satul Bârsana, iar pe celălalt la mănăstire. Tot în acest document sunt menționate și Valea Mănăstirii și Dealul Popii.


Turismul romanesc

Manastirea Putna

Mănăstirea Putna este un lăcaș monahal ortodox, unul din cele mai importante centre culturale, religioase și artistice românești. A fost supranumită "Ierusalimul Neamului Românesc„.

Potrivit vechilor cronici moldovenești, zidirea mănăstirii, ctitorie a luiȘtefan cel Mare , a început în anul 1466 și s-a terminat în 1469.


Turismul romanesc

Mănăstirea a fost un important centru cultural; aici s-au copiat manuscrise și au fost realizate miniaturi prețioase. Lăcașul deține un bogat muzeu mănăstiresc, cu broderii, manuscrise, obiecte de cult, icoane etc.


Turismul romanesc

Turismul Balneoclimateric

Baile Herculane

Stațiunea este situată în partea de sud-vest a României, la o altitudine de 168 m, la 8 km distanța de granița cu județul Mehedinți și doar 25 de km de frontiera cu Serbia.

Stațiune milenară menționată sub denumirea „Ad aquasHerculissacrasad Mediam”.


Turismul romanesc

Factori naturali: climat de depresiune intramontană, cu influențe submediteraneene, sedativ-indiferent; ape minerale izotermale și hipertermale (38-60 °C), slab radioactive, hipotone, cu diferite compoziții chimice:

sulfuroase, clorurate, calcice, sodice;

clorurate, sodice, calcice;

oligominerale.

Posibilități de tratament: aerohelioterapie, băi termale, în bazin descoperit, băi termale sulfuroase și sărate,în vane și bazine acoperite; buvete pentru cură internă cu ape minerale, instalații de hidrotermoterapie (și saună), electroterapie, chinetoterapie, hidrochinetoterapie, în bazine; inhaloterapie; cură de teren. Din stațiune se pot face excursii la ruinele băilor romane, Peștera Hoților(Grota Haiducilor), Grota cu Aburi, Crucea alba, și altele


Turismul romanesc

Baile Felix

StatiuneaBaile Felix este situata in partea de nord-vest a Romaniei, in judetul Bihor, la o distanta de circa 9 KM de Oradea si la 22 KM de punctul de trecere a frontierei Bors.


Turismul romanesc

Asezat in campiaCrisurilor la o altitudine de 150 m, statiunea are un climat continental moderat de ses, cu ierni blande si veri temperate cu influenta mediteraniana, ideala pentru turismul balnear. La dispozitiaturistilorintreg anul, statiunea balneoclimaterica Baile Felix oferaconditii de relaxare, vacanta, odihna si recuperare. Sunt numeroase Pensiuni in Baile Felix, care dispune de o bogata baza de tratament, bai termale, stranduri (Apollo).


  • Login