Iskanje v zbirki podatkov cinahl
Download
1 / 13

Iskanje v zbirki podatkov CINAHL - PowerPoint PPT Presentation


  • 93 Views
  • Uploaded on

Iskanje v zbirki podatkov CINAHL. Vodnik.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about ' Iskanje v zbirki podatkov CINAHL' - floria


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
Iskanje v zbirki podatkov cinahl

IskanjevzbirkipodatkovCINAHL

Vodnik

support.ebsco.cm


Dobrodošli v vodniku za iskanje CINAHL na spletnem mestu EBSCOhost, v katerem je predstavljena zbirka podatkov CINAHL, najobsežnejši vir literature s področja zdravstvene nege in zdravstva. V tem vodniku se boste naučili iskati v obeh oknih, »Osnovno iskanje« in »Napredno iskanje«.


Začeli bomo z iskanjem ključnih besed v oknu »Osnovno iskanje« z odprtimi Možnostmi iskanja, ki so na voljo. Vnesite migraine (migrena)v polje Iskanje. Pri iskanju lahko uporabite dodatne omejitve, na primer Recenzirane revije in Sklici so na voljo.


Samodejno lahko med iskalne izraze postavite iskanje« z odprtimi OR, tako da kliknete izbirni gumb za način iskanja Poišči katero koli besedo. Če med iskalne izraze vstavite AND, izberite način iskanja Poišči vse iskalne besede. Potrdite polje Uporabi sorodne besede, da še bolj razširite rezultate. Ko uporabite omejitve ali razširitve, kliknite Iskanje.


SEZNAM REZULTATOV: iskanje« z odprtimi V rezultatih iskanja se lahko pojavijo povezave do vrst virov, na primer do periodičnih publikacijin zapisnikov, s katerimi lahko omejite rezultate.


MAPE: iskanje« z odprtimi Kliknite povezavo Dodaj v mapo, če želite zbrati rezultate v (začasni) mapi seje. Če želite shraniti tudi rezultate, ki so zunaj te seje, se prijavite v My EBSCOhost in ustvarite brezplačen račun mape ali se vpišite v obstoječi račun mape.Začeli bomo z iskanjem ključnih besed v oknu »Napredno iskanje«. V polje Iskanje vnesite diabetic foot (diabetična noga). Za omejitev podniza revije bomo uporabili Nursing(Nega), izberemo omejitev Raziskovalni članek in kliknemo Iskanje. Prikaže se seznam rezultatov s članki, povezanimi z iskalnimi izrazi.


PREDMETNE OZNAKE: iskanje«. V Iskanje predmetnih oznak je lahko koristno. Uredniški odbor CINAHL je dodelil predmetne oznake glede na vsebino članka, zaradi česar dobite širše rezultate, če pred začetkom iskanja nad poljem Iskanjekliknete polje »Predlagaj predmetne oznake«.


Lahko pa kliknete povezavo »Naslovi iz CINAHL« zraven zgornje orodne vrstice, če želite iskati ustrezne predmetne oznake. Več informacij o iskanju po naslovih tem najdete v vadnici »Uporaba naslovov CINAHL/MeSH« na spletnem mestu za podporo EBSCO.


SEZNAM REZULTATOV: zgornje orodne vrstice, če želite iskati ustrezne predmetne oznake. Več informacij o iskanju po naslovih tem najdete v vadnici »Uporaba naslovov CINAHL/MeSH« na spletnem mestu za podporo EBSCO. Število rezultatov zmanjšate tako, da izberete naslov v zvrsti Tema: Pomemben naslov in kliknete Posodobi.


Kadarkoli lahko kliknete povezavo zgornje orodne vrstice, če želite iskati ustrezne predmetne oznake. Več informacij o iskanju po naslovih tem najdete v vadnici »Uporaba naslovov CINAHL/MeSH« na spletnem mestu za podporo EBSCO.Pomoč in si ogledate celoten spletni sistem pomoči.


Če želite več informacij, obiščite spletno mesto za podporo EBSCOhttp://support.ebsco.com


ad