Iskanje v zbirki podatkov cinahl
Sponsored Links
This presentation is the property of its rightful owner.
1 / 13

Iskanje v zbirki podatkov CINAHL PowerPoint PPT Presentation


  • 71 Views
  • Uploaded on
  • Presentation posted in: General

Iskanje v zbirki podatkov CINAHL. Vodnik.

Download Presentation

Iskanje v zbirki podatkov CINAHL

An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Presentation Transcript


IskanjevzbirkipodatkovCINAHL

Vodnik

support.ebsco.cm


Dobrodošli v vodniku za iskanje CINAHL na spletnem mestu EBSCOhost, v katerem je predstavljena zbirka podatkov CINAHL, najobsežnejši vir literature s področja zdravstvene nege in zdravstva. V tem vodniku se boste naučili iskati v obeh oknih, »Osnovno iskanje« in »Napredno iskanje«.


Začeli bomo z iskanjem ključnih besed v oknu »Osnovno iskanje« z odprtimi Možnostmi iskanja, ki so na voljo. Vnesite migraine (migrena)v polje Iskanje. Pri iskanju lahko uporabite dodatne omejitve, na primer Recenzirane revije in Sklici so na voljo.


Samodejno lahko med iskalne izraze postavite OR, tako da kliknete izbirni gumb za način iskanja Poišči katero koli besedo. Če med iskalne izraze vstavite AND, izberite način iskanja Poišči vse iskalne besede. Potrdite polje Uporabi sorodne besede, da še bolj razširite rezultate. Ko uporabite omejitve ali razširitve, kliknite Iskanje.


SEZNAM REZULTATOV: V rezultatih iskanja se lahko pojavijo povezave do vrst virov, na primer do periodičnih publikacijin zapisnikov, s katerimi lahko omejite rezultate.


MAPE: Kliknite povezavo Dodaj v mapo, če želite zbrati rezultate v (začasni) mapi seje. Če želite shraniti tudi rezultate, ki so zunaj te seje, se prijavite v My EBSCOhost in ustvarite brezplačen račun mape ali se vpišite v obstoječi račun mape.


Zdaj bomo iskali izraze v oknu »Napredno iskanje«.


Začeli bomo z iskanjem ključnih besed v oknu »Napredno iskanje«. V polje Iskanje vnesite diabetic foot (diabetična noga). Za omejitev podniza revije bomo uporabili Nursing(Nega), izberemo omejitev Raziskovalni članek in kliknemo Iskanje. Prikaže se seznam rezultatov s članki, povezanimi z iskalnimi izrazi.


PREDMETNE OZNAKE: Iskanje predmetnih oznak je lahko koristno. Uredniški odbor CINAHL je dodelil predmetne oznake glede na vsebino članka, zaradi česar dobite širše rezultate, če pred začetkom iskanja nad poljem Iskanjekliknete polje »Predlagaj predmetne oznake«.


Lahko pa kliknete povezavo »Naslovi iz CINAHL« zraven zgornje orodne vrstice, če želite iskati ustrezne predmetne oznake. Več informacij o iskanju po naslovih tem najdete v vadnici »Uporaba naslovov CINAHL/MeSH« na spletnem mestu za podporo EBSCO.


SEZNAM REZULTATOV: Število rezultatov zmanjšate tako, da izberete naslov v zvrsti Tema: Pomemben naslov in kliknete Posodobi.


Kadarkoli lahko kliknete povezavo Pomoč in si ogledate celoten spletni sistem pomoči.


Če želite več informacij, obiščite spletno mesto za podporo EBSCOhttp://support.ebsco.com


  • Login