Egy gazdasági informatika feladat születése és felnőtté válása
Download
1 / 7

Egy gazdasági informatika feladat születése és felnőtté válása - PowerPoint PPT Presentation


  • 77 Views
  • Uploaded on

Egy gazdasági informatika feladat születése és felnőtté válása. Az első félév többé-kevésbé sikeres lezárása után,a jól megérdemelt pihenés helyett újabb kedves feladattal kedveztek nekünk szeretett oktatóink.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about ' Egy gazdasági informatika feladat születése és felnőtté válása' - egan


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript

Az első félév többé-kevésbé sikeres lezárása után,a jól megérdemelt pihenés helyett újabb kedves feladattal kedveztek nekünk szeretett oktatóink.


  • Újabb szakértői rendszert kellett alkotnunk,ismeretlen Excel alkalmazások segítségével. Olyan csúnya szavakkal kezdtek el felénk dobálózni,mint solver,coco,pivot, (akinek valahogy kimaradt az első félév azoknak a meta-adatbázis és a wikipédia is új szavak voltak).A kezdeti megrökönyödések után és ahogy közeledett a feladat beadásának ideje,naná,hogy elkezdett formálódni a feladat csontváza.

  • Olyan csúnya szavakkal kezdtek el felénk dobálózni,mint solver,coco,pivot, (akinek valahogy kimaradt az első félév azoknak a meta-adatbázis és a wikipédia is új szavak voltak).A kezdeti megrökönyödések után és ahogy közeledett a feladat beadásának ideje,naná,hogy elkezdett formálódni a feladat csontváza.


De a csontvázat fel kell tölteni hússal! Excel alkalmazások segítségével. Olyan csúnya szavakkal kezdtek el felénk dobálózni,mint solver,coco,pivot, (akinek valahogy kimaradt az első félév azoknak a meta-adatbázis és a wikipédia is új szavak voltak).A kezdeti megrökönyödések után és ahogy közeledett a feladat beadásának ideje,naná,hogy elkezdett formálódni a feladat csontváza.

Legelőször is témát kerestem,amiből majd leendő beadandó feladatom alapjait képezi.

Csak ki kellet sétálnom az utcára és máris megszállott az ihlet. Megpillantottam egy óriásplakátot és tudtam,hogy nekem ezen a vonalon kell elindulnom…megkeresni a legideálisabb reklámozó céget.

  • Legelőször is témát kerestem,amiből majd leendő beadandó feladatom alapjait képezi.

  • Csak ki kellet sétálnom az utcára és máris megszállott az ihlet. Megpillantottam egy óriásplakátot és tudtam,hogy nekem ezen a vonalon kell elindulnom…megkeresni a legideálisabb reklámozó céget.


Ő az!! Excel alkalmazások segítségével. Olyan csúnya szavakkal kezdtek el felénk dobálózni,mint solver,coco,pivot, (akinek valahogy kimaradt az első félév azoknak a meta-adatbázis és a wikipédia is új szavak voltak).A kezdeti megrökönyödések után és ahogy közeledett a feladat beadásának ideje,naná,hogy elkezdett formálódni a feladat csontváza.

Itt különböző attribútumok szerint hasonlítottam össze a kiválasztott hírdető cégeket.

A sikeres témaválasztás után alaposabban

utánanéztem,hogy miből is kell majd állnia

a beadandómnak.

Első pont: Végy egy metadatbázist!


Második pont: Excel alkalmazások segítségével. Olyan csúnya szavakkal kezdtek el felénk dobálózni,mint solver,coco,pivot, (akinek valahogy kimaradt az első félév azoknak a meta-adatbázis és a wikipédia is új szavak voltak).A kezdeti megrökönyödések után és ahogy közeledett a feladat beadásának ideje,naná,hogy elkezdett formálódni a feladat csontváza.

Végy egy pivot táblát,amit kimutatás varázslóval ajánlatos megcsinálni.

Adatok- kimutatásra kattintva kiválasztom a számomra megfelelő típust, vagyis az alapbeállítást. majd a data munkalapon kijelöltem a kimutatáshoz szükséges adatokat majd megadom azt a munkalapot amelyre a kimutatást elkívánom helyezni, ezt követően az oldal területre elhelyezem a szükséges információkat. a sorok területére ugyanezt megteszem az oda illő szükséges adatokkal. végül elhelyezem az oszlopok területét és az adatterületet is kitöltöm az információkkal


Íme a Coco! Excel alkalmazások segítségével. Olyan csúnya szavakkal kezdtek el felénk dobálózni,mint solver,coco,pivot, (akinek valahogy kimaradt az első félév azoknak a meta-adatbázis és a wikipédia is új szavak voltak).A kezdeti megrökönyödések után és ahogy közeledett a feladat beadásának ideje,naná,hogy elkezdett formálódni a feladat csontváza.

Harmadik lépésben meg kell teremteni a Coco táblázatot. Elkészítésénél táblá-

zatba foglaltam az adatokat,majd sorszám függvénnyel sorba raktam az adatokat,

és a sorok végén az összesenhez SZUM füghvénnyel kiszámoltam a sorok összegét majd egy táblázatot teleírtam 0-val.


ad