slide1
Download
Skip this Video
Download Presentation
Ongewone kerken

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 28

Ongewone kerken - PowerPoint PPT Presentation


  • 93 Views
  • Uploaded on

Ongewone kerken.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about ' Ongewone kerken' - eden


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
slide1

Ongewone

kerken

slide2
Kapel Notre-Dame-du-Haut de Ronchamp. Ontworpen door de architect Le Corbusier. Beschouwd als een der belangrijkste van de XXe eeuw. De ramen in de dikke, gebogen muren laten een zacht, indirect licht binnen. De vorige kerk was vernield tijdens de Tweede Wereldoorlog. Een deel van de ruïne werd gebruikt door de architect.
slide3
Kathedraal Our Lady of the Glory, Maringá, in de staat Paraná, Brazilië. Moderne en gewaagde architectuur, geïdealiseerd door D.jaime Luiz Rabbit en ontworpen door de architect José Augusto Bellucci. Geïnspireerd door de satelliet Spoetnik. De kegel heeft een uitwendige hoogte van

114 m. Bovenop staat een kruis van 10 m. Er is plaats voor 3.500 mensen.

slide4
Lutherse kerk in Reykjavik, IJsland. It took 38 years to build. Took the name of the priest and Icelandic poet Allgrímur Pétursson. With 74,5m of height, it is a fine example of architectural structure in Iceland.
slide5
Kerk van San Agostinho in Paoay, Filipijnen. Gebouwd tussen 1704 en 1894. Oriëntaalse en barokke invloeden. Staat in een gebied met aardbevingen. Daarom zijn de muren 1,67 m dik.
slide6
De kathedraal van Milaan, Italië. De bouw begon in 1386 en nam 200 jaren in beslag. Deze immense gotische constructie in wit marmer, lengte 157 m, herbergt in zijn binnenste tot 40.000 mensen.
slide7
Kathedraal van Brasilia, in de hoofdstad van Brazilië. Moderne constructie van Oscar Niemeyer, een der belangrijkste hedendaagse architecten. Op de diameter van 70 m staan 16 kolommen die 90 ton wegen. De inwijding was in 1970.
slide10
De katholieke Oekraïense Sint-Jozefkathedraal in Chicago. De gouden koepels symboliseren de twaalf apostelen en Jezus Christus. Voltooid in 1956. Het interieur is volledig in byzantijnse stijl gedecoreerd.
slide11
Kerk in de steden Torpo en Borgund, in Noorwegen. Ze dateert van 1180 en wordt beschouwd als een van de symbolen van Noorwegen.
slide12
Kathedraal O.L.V van Las Lajas, Colombia. Gebouwd tussen 1916 en 1949 op twee bogen in de canyon van de rivier Guaitara. Beschouwd als een der wonderen van Colombia.
slide14
Rustieke kerk aan het fort Kalemegdan in Belgrado, Servië. Een kleine kapel. Ze werd door de Turken gedurende meer den 100 jaar gebruikt om kruit op te slaan. Herbouwd in 1920.
slide15
Göreme, stad in Capadocië, Turkije. De kerk werd in de rots uitgehouwen (zachte lavarots). In de streek vindt men meer dan 100 gelijkaardige constructies.
slide16
De kerk van Paraportiani in MyKonos, Griekenland. De naam betekent “hulppoort" omdat de kerk werd gebouwd op de plek van een der poorten in de middeleeuwse muren. De bouw begon in 1425.
slide18
Kapel van S.Quirino, gebouwd in 355 in een rotswand in Luxemburg. Werd vroeger gebruikt voor heidense verering. In de nabijheid bevindt zich een rotsfontein met water dat mirakuleuze effecten heeft op oogziekten.
slide19
Knokenkapel in de kerk van San Francisco, Evora, Portugal. Gebouwd in de XVIIe eeuw op initiatief van drie monniken. De muren en de 8 zuilen zijn getooid met benderen en schedels, gevat in grijs cement.
slide20
Kapel van St. Michael van Ainguilhe, Puy Velay, Frankrijk. Gebouwd in 962 op vulkanisch gesteente voor de bisschop Gothescalk na de terugkeer van een pelgrimstocht naar Santiago de Compostella. In 1955 vonden arbeiders in een verborgen ruimte veel relikwieën onder het altaar. In 1429 was de moeder van Jeanne d’Arc, Isabella Romee, in deze kerk.
slide21
Kapel van het Heilig Kruis. Moderne architectuur, in de rots gebouwd in Arizona, VS. Voltooid in 1956. Men zegt dat bezoekers die de kerk binnengaan een sterke spirituele energie en een grote rust voelen.
slide22
Basiliek van de Heilige Familie in Barcelona, Spanje. De bouw begon in 1882. Antoni Gaudí werkte 40 jaar aan dit project. De torens zijn 170 m hoog.
slide23
Kerkje in de stad Idar, Duitsland.

Gebouwd tussen 1482 en 1484.

slide24
Kerk van St. George, Lalibela, Ethiopië. Gebouwd in de rots in de vorm van een kruis.
slide25
Kerk van San Francisco

de Verlosser, Bahia, Brazilië.

slide26
Rut is is een deel van een franciscanenklooster.

Voltooid in 1723.

Rut wordt beschouwd als een van de uitzonderlijkste monumenten ter wereld. Overdadige decoratie met bladgoud, snijwerk in jacaranda, fleurons, randen, bogen, engelenfiguren en vogels. Panelen in Portugese keramiek met scènes uit het leven van Sint Franciscus.