Ird su i zhvillimi i integruar regjional n komun n e suharek s n sektorin e bujq sis
Download
1 / 16

IRD Su I Zhvillimi i Integruar Regjional në Komunën e Suharekës në sektorin e bujqësisë - PowerPoint PPT Presentation


 • 100 Views
 • Uploaded on
 • Presentation posted in: General

Mbledhja e Par ë e Komitetit Drejtues Përkrahje ndaj zhvillimit organizativ Z hvillimi i I ntegruar R egjional S uharekë 2010-08-20 Ing. Mag. Jürgen Erber (ODS). IRD Su I Zhvillimi i Integruar Regjional në Komunën e Suharekës në sektorin e bujqësisë. Vi zioni / Mision i.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha

Download Presentationdownload

IRD Su I Zhvillimi i Integruar Regjional në Komunën e Suharekës në sektorin e bujqësisë

An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Presentation Transcript


Ird su i zhvillimi i integruar regjional n komun n e suharek s n sektorin e bujq sis

Mbledhja e Par e Komitetit Drejtues

Prkrahje ndaj zhvillimit organizativ

Zhvillimi i Integruar Regjional Suharek

2010-08-20

Ing. Mag. Jrgen Erber (ODS)

IRDSuIZhvillimi i Integruar Regjional n Komunn e Suhareks n sektorin e bujqsis


Ird su i zhvillimi i integruar regjional n komun n e suharek s n sektorin e bujq sis

Vizioni/Misioni

Plani Strategjik

Plani operues

Prmirsimi i vazhdueshm

Menaxhimi i grpit,

Divizioni, Departmenti, Ekipi

menaxhimi i performancs

Menaxhimi i individve

Objektivat individual

Rezultatet kye t biznesit

MENAXHIMI EFEKTIV/NDRTIMI I NJ ORGANIZATE


Ird su i zhvillimi i integruar regjional n komun n e suharek s n sektorin e bujq sis

Brenda 10 viteve t ardhshme QKZH-ja do t bhet Qendra e Shrbimit n Kosov pr t zhvilluar ekonomin n fushn e bujqsis. Ajo do t prforcoj komunn dhe regjionin, fermert, industrin lokale dhe identifikimin e produktet nacionale lokale.

DEKLARATA E VIZIONIT QKZH


Ird su i zhvillimi i integruar regjional n komun n e suharek s n sektorin e bujq sis

Qkzh-ja sht qendr pr shrbim pr fermert dhe industrin bujqsore n parimin e qendrs me t gjitha shrbimet. Ekspertt e QKZH-s do t ndihmojn konsumatort prmes shrbimeve konsultuese, zhvillimin e projekteve dhe marrjen e fondeve nga donatort ndrkombtar.

DEKLARATA E MISIONIT QKZH


Ird su i zhvillimi i integruar regjional n komun n e suharek s n sektorin e bujq sis

Vizioni/Misioni

Plani strategjik

Plani operativ

Prmirsimi i

Vazhdueshm

Menaxhimi i grupit,

Divizionit, Departamentit, Ekipit

Pmenaxhimi i

Performancs

Menaxhimi i individve

Objektivat individuale

Rezultatet kye t biznesit

EFFECTIVE MANAGMENT/BUIDLING UP AN ORGANIZATION


Ird su i zhvillimi i integruar regjional n komun n e suharek s n sektorin e bujq sis

OBJEKTIVAT E PRGJITHSHM T QKZH-s

 • Qendra informative e bazuar n shrbimet q ofron

 • Promovimi i integruar dhe i qndrueshm i zhvillimit rural n Suharek

 • Prforcimi i prodhimtaris bujqsore

 • Zhvillimi i tregjeve bujqsore

 • T ndihmuarit e vendosjes s industrive lokale bujqsore pr prpunim

 • Zgjerimi dhe zhvillimi i zingjirit t vlerave


Ird su i zhvillimi i integruar regjional n komun n e suharek s n sektorin e bujq sis

OBJEKTIVAT AFATSHKURT T QKZH-s

 • Trajnimi i t punsuarve pr t qen n gjendje t plotsoj shrbimet

 • Fillimi i operimit t QKZH-s

 • T ndihmuarit e fermerve mbi dorzimin e thirrjeve t para dhe atyre pasuese t LDF-s


Ird su i zhvillimi i integruar regjional n komun n e suharek s n sektorin e bujq sis

OBJETIVAT AFATMESME T QKZHs

 • Monitorimi dhe ndihma ndaj implementimit t projekteve

 • Prkrahja ndaj projekteve t LDF-s pr t qen t suksesshme

 • Operimi i suksesshm i QKZH-s

 • Zhvillimi i aftsive pr t shkruarit e propozimeve n tendert ndrkombtar


Ird su i zhvillimi i integruar regjional n komun n e suharek s n sektorin e bujq sis

OBJEKTIVAT AFATGJAT T QKZH-s

 • Zhvillimi i qndrueshm ekonomik n Suharek

 • Qendra m e mir pr shrbim n Kosov n fushn e bujqsis

 • Pjesmarrje e suksesshme n programet ndrkombtare

 • Prkrahje e vazhdueshme ndaj fermerve lokal dhe bizneseve n t shkruar t propozimeve

 • Implementimi i projekteve n Suharek


Ird su i zhvillimi i integruar regjional n komun n e suharek s n sektorin e bujq sis

QKZH


Ird su i zhvillimi i integruar regjional n komun n e suharek s n sektorin e bujq sis

ORGANOGRAMI POZITA EQKZH-s N KOMUN

MDC


Ird su i zhvillimi i integruar regjional n komun n e suharek s n sektorin e bujq sis

Drejtori i QKZH-s

 • Njsia e biznesit

 • marketingu/shitja

 • produktet

 • - Planifikimi i biznesit

 • bashkpunimet &

 • industrit

 • Njsia teknike

 • bujqsi, perime &

 • pem (prgjithshme)

 • - blegtori & kultivim t shpezve

 • pylltari & pem (trupa) .

ORGANIZIMI I BRENDSHM I QKZH-s


Ird su i zhvillimi i integruar regjional n komun n e suharek s n sektorin e bujq sis

QENDRA ME T GJITHA SHRBIMET - QKZH

QKZH-JA prkrah fermert/bizneset bujqsoren:

 • Pyetjet teknike t kultivimit (p.sh. Kultivim t kafshve, perimkultur pr treg)

 • Pyetjet e biznesit (p.sh. Investimet, kalkulim t shpenzimeve)

 • Zhvillim t projektit

 • Ngritje t fondeve

 • Rrjedhn burokratike brenda komuns


Ird su i zhvillimi i integruar regjional n komun n e suharek s n sektorin e bujq sis

EXAMPLE OPERATION

shtjet teknike

QKZH

Biznesi

1 Person

Teknike

1 Person

shtjet e biznesit

Ekipi i projektit (2)

Zingjiri i furnizimeve

Komuna e Suhareks

Zhvillimi i projektit

+financimi


Ird su i zhvillimi i integruar regjional n komun n e suharek s n sektorin e bujq sis

TRAJNIMET TANI M T MBAJTURA

 • Deklarata e vizionit

 • Deklarata e misionit

 • Strukturimi i organizatave

 • Analizat SWOT (e dyta sht e domosdoshme)


Ird su i zhvillimi i integruar regjional n komun n e suharek s n sektorin e bujq sis

HAPAT E ARDHSHM

 • Finalizimi i prshkrimeve t puns s personelit t QKZH-s

 • Zhvillimi i planeve individuale t trajnimit pr personelin

 • Plani i puns pr 12 muajt e ardhshm

 • Implementimi i mtutjeshm i programit pr trajnime pr personelin dhe palt e interesuara


ad
 • Login