pla d acci cultural del municipi de santa maria de palautordera
Download
Skip this Video
Download Presentation
Pla d’Acció Cultural del municipi de Santa Maria de Palautordera.

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 23

Pla d’Acció Cultural del municipi de Santa Maria de Palautordera. - PowerPoint PPT Presentation


 • 122 Views
 • Uploaded on

Pla d’Acció Cultural del municipi de Santa Maria de Palautordera. Diagnosi del sistema cultural local. Els Plans d\'acció cultural.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about ' Pla d’Acció Cultural del municipi de Santa Maria de Palautordera.' - clancy


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
pla d acci cultural del municipi de santa maria de palautordera

Pla d’Acció Cultural del municipi de Santa Maria de Palautordera.

Diagnosi del sistema cultural local.

els plans d acci cultural
Els Plans d\'acció cultural

Els Plans d\'acció cultural (PAC) sóninstruments per a la reflexió, debat i desenvolupamentd\'estratègies i propostes per a l\'acció cultural local.

És un procéslideratpelsajuntaments, basat en les aportacionstècniques i la participacióciutadana, fomentant la corresponsabilitat entre elsdiferentssectors i agentsculturalslocals.

els plans d acci cultural 2
Els Plans d\'acció cultural (2)

Duranttot el procés es treballenelseixoscap a on han d\'enfocar-se les actuacionsfutures en matèriad\'acció cultural local.

Així, les propostess\'orienten a reforçar el paperestratègic de les polítiquesculturals, la cohesió social, la interculturalitat, la identitat, la transversalitat i el foment del treball en xarxaambmunicipispropers.

fases d un pac
Fases d’un PAC

Aquestprocés de reflexió i de compromís cultural contempla dues fases:

 • Realitzaciód\'undiagnòsticper definir la realitat cultural de la població i detectar les necessitatsculturals: anàlisisociodemogràfic i territorial, estudidelssectors i equipamentsculturals, anàlisi de la programació, funcionament i recursos.
 • Elaboració de les propostesque permetinoptimitzar, incrementar i ordenar les iniciativesculturals del municipi en funció de les sevescaracterístiques i de la sevaevolució, preveient les necessitatspresents i futures.
presentaci del pac de santa maria de palautordera
Presentació del PAC de Santa Maria de Palautordera.
 • Comheupogutconèixerpelsmitjans de comunicaciólocals, la Diputació de Barcelona ha assignat un recurstècnic per l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Santa Maria de Palautorderadestinat a la elaboració i redacció del conegutcom a Pla d’Acció Cultural (PAC).
presentaci del pac de santa maria de palautordera 2
Presentació del PAC de Santa Maria de Palautordera (2).
 • Un Pla d\'Acció Cultural és un exercici de reflexió, debat i presa de decisionsestratègiquessobre el model de política cultural que es desitja, en aquest cas, pelspalauencs i palauenques.
 • Acaba amb un document que estableix un diagnòstic de l\'estat de la cultura actualment i defineixobjectius, línies de treball, prioritats i assignació de recursos pelspropersanys.
 • Ésfreqüent que les institucionspúbliques, les empresesprivades i algunesentitatssocialsdesenvolupinplansestratègics per tal de posicionar-se en elsseussectors o territoris de referència.
presentaci del pac de santa maria de palautordera 3
Presentació del PAC de Santa Maria de Palautordera (3).
 • El PAC acaba sent un full de ruta de la política cultural, aprovat per consens de totes les forcespolítiques i que transcendeixelscanviselectorals. Aquestesforç de previsió de futurpermetoptimitzarels recursos, orientar el treball des del principi i assolirelsobjectiusambmésgarantiesd\'èxit. Si no es planifica, l\'acció cultural esdevé improvisada, erràtica, arbitrària i ineficient.
presentaci del pac de santa maria de palautordera 4
Presentació del PAC de Santa Maria de Palautordera (4).
 • Encara que siguil\'Ajuntamentquil\'impulsa, el PAC és un exercici de totselspalauencs i palauenques, especialment de les entitats i elscol·lectius de l’àmbit cultural palauenc.
 • Així, la col·laboració entre elssectorspúblic, associatiu i privatpermet arribar a resultats i compromisos més ambiciosos i sostenibles.
presentaci del pac de santa maria de palautordera 5
Presentació del PAC de Santa Maria de Palautordera (5).
 • Durant la realització del PAC es comptaràamb les opinions i aportacionsde l\'Ajuntament, d\'entitats de la vila, de les petitesempreses, d\'artistes, pensadors, intel·lectuals, professionals, amateurs, usuaris i consumidors de la cultura de Santa Maria de Palautordera.
agents culturals i ciutadans interessats
Agentsculturals i ciutadansinteressats

L’Ajuntament ha convidatja diversos agentsculturals a formar partdelsgrups de treball.

Cada grup de treballcelebrarà2 sessionsdurant el juliol: una d’exploratòria i una de validació de propostes.

Elsgrupsestanoberts a la incorporació de totselsagentsculturals i ciutadansinteressats en aportar les sevespropostes.

Les persones que vulguin, avuiens poden indicar en quingrupvolen participar i donar les sevesdades de contacte per ser convocats a les sessions.

ad