Pla d acci cultural del municipi de santa maria de palautordera
Download
1 / 23

Pla d’Acció Cultural del municipi de Santa Maria de Palautordera. - PowerPoint PPT Presentation


 • 107 Views
 • Uploaded on
 • Presentation posted in: General

Pla d’Acció Cultural del municipi de Santa Maria de Palautordera. Diagnosi del sistema cultural local. Els Plans d'acció cultural.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha

Download Presentation

Pla d’Acció Cultural del municipi de Santa Maria de Palautordera.

An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Presentation Transcript


Pla d’Acció Cultural del municipi de Santa Maria de Palautordera.

Diagnosi del sistema cultural local.


Els Plans d'acció cultural

Els Plans d'acció cultural (PAC) sóninstruments per a la reflexió, debat i desenvolupamentd'estratègies i propostes per a l'acció cultural local.

És un procéslideratpelsajuntaments, basat en les aportacionstècniques i la participacióciutadana, fomentant la corresponsabilitat entre elsdiferentssectors i agentsculturalslocals.


Els Plans d'acció cultural (2)

Duranttot el procés es treballenelseixoscap a on han d'enfocar-se les actuacionsfutures en matèriad'acció cultural local.

Així, les propostess'orienten a reforçar el paperestratègic de les polítiquesculturals, la cohesió social, la interculturalitat, la identitat, la transversalitat i el foment del treball en xarxaambmunicipispropers.


Fases d’un PAC

Aquestprocés de reflexió i de compromís cultural contempla dues fases:

 • Realitzaciód'undiagnòsticper definir la realitat cultural de la població i detectar les necessitatsculturals: anàlisisociodemogràfic i territorial, estudidelssectors i equipamentsculturals, anàlisi de la programació, funcionament i recursos.

 • Elaboració de les propostesque permetinoptimitzar, incrementar i ordenar les iniciativesculturals del municipi en funció de les sevescaracterístiques i de la sevaevolució, preveient les necessitatspresents i futures.


Presentació del PAC de Santa Maria de Palautordera.

 • Comheupogutconèixerpelsmitjans de comunicaciólocals, la Diputació de Barcelona ha assignat un recurstècnic per l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Santa Maria de Palautorderadestinat a la elaboració i redacció del conegutcom a Pla d’Acció Cultural (PAC).


Presentació del PAC de Santa Maria de Palautordera (2).

 • Un Pla d'Acció Cultural és un exercici de reflexió, debat i presa de decisionsestratègiquessobre el model de política cultural que es desitja, en aquest cas, pelspalauencs i palauenques.

 • Acaba amb un document que estableix un diagnòstic de l'estat de la cultura actualment i defineixobjectius, línies de treball, prioritats i assignació de recursos pelspropersanys.

 • Ésfreqüent que les institucionspúbliques, les empresesprivades i algunesentitatssocialsdesenvolupinplansestratègics per tal de posicionar-se en elsseussectors o territoris de referència.


Presentació del PAC de Santa Maria de Palautordera (3).

 • El PAC acaba sent un full de ruta de la política cultural, aprovat per consens de totes les forcespolítiques i que transcendeixelscanviselectorals. Aquestesforç de previsió de futurpermetoptimitzarels recursos, orientar el treball des del principi i assolirelsobjectiusambmésgarantiesd'èxit. Si no es planifica, l'acció cultural esdevé improvisada, erràtica, arbitrària i ineficient.


Presentació del PAC de Santa Maria de Palautordera (4).

 • Encara que siguil'Ajuntamentquil'impulsa, el PAC és un exercici de totselspalauencs i palauenques, especialment de les entitats i elscol·lectius de l’àmbit cultural palauenc.

 • Així, la col·laboració entre elssectorspúblic, associatiu i privatpermet arribar a resultats i compromisos més ambiciosos i sostenibles.


Presentació del PAC de Santa Maria de Palautordera (5).

 • Durant la realització del PAC es comptaràamb les opinions i aportacionsde l'Ajuntament, d'entitats de la vila, de les petitesempreses, d'artistes, pensadors, intel·lectuals, professionals, amateurs, usuaris i consumidors de la cultura de Santa Maria de Palautordera.


Òrgans de participació.


Diagrama fase 1 (Diagnosi)


Diagrama fase 2 (Propostes)


Síntesidiagnòstica: eixos.


Població i perfil sociodemogràfic


Posiciógeoestratègica


Consciènciacomunitària i cohesió social


Infraestructuresculturals


Pràctiquesculturals


Mapa d’operadors


L’acció cultural de l’Ajuntament


Propostad’eixosestratègics


Grups de treball


Agentsculturals i ciutadansinteressats

L’Ajuntament ha convidatja diversos agentsculturals a formar partdelsgrups de treball.

Cada grup de treballcelebrarà2 sessionsdurant el juliol: una d’exploratòria i una de validació de propostes.

Elsgrupsestanoberts a la incorporació de totselsagentsculturals i ciutadansinteressats en aportar les sevespropostes.

Les persones que vulguin, avuiens poden indicar en quingrupvolen participar i donar les sevesdades de contacte per ser convocats a les sessions.


ad
 • Login